Εφορία: Έρχεται έκπτωση για έγκαιρη υποβολή δήλωσης – Τέλος οι παρατάσεις

Εφορία: Έρχεται έκπτωση για έγκαιρη υποβολή δήλωσης – Τέλος οι παρατάσεις
Tax concept. Person using computer to fill out personal income tax return to pay taxes online. State tax. Financial research. data analysis, documents, reports, tax returns, calculations. Photo: Shutterstock
Το ΥΠΕΘΟ εισάγει κίνητρα για την έγκαιρη και εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος με εκπτώσεις έως 4%.

Το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να προσφέρει κλιμακωτές εκπτώσεις από 2% έως 4% για φορολογούμενους που υποβάλλουν τις δηλώσεις τους νωρίτερα και εξοφλούν το φόρο εισοδήματος εφάπαξ, στοχεύοντας στη μείωση των απλήρωτων φόρων.

Οι εκπτώσεις θα εφαρμόζονται ανάλογα με το διάστημα που προηγείται της καταληκτικής ημερομηνίας, με το μέγιστο 4% να ισχύει για δηλώσεις που υποβάλλονται τρεις μήνες νωρίτερα και την εφάπαξ πληρωμή του φόρου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιπλέον, από το 2025, η υποβολή φορολογικών δηλώσεων θα γίνεται χωρίς παρατάσεις, με συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης, από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου.

Για να τηρηθούν οι νέες προθεσμίες, οι υπεύθυνοι φορείς θα πρέπει να διαβιβάζουν εγκαίρως στην ΑΑΔΕ όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τις δηλώσεις, ενώ θα επιβάλλονται και ποινές σε περίπτωση καθυστερήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: