Στην αντεπίθεση η Boeing για την απεργία: Καταγγελία για αθέμιτη εργασιακή πρακτική

Στην αντεπίθεση η Boeing για την απεργία: Καταγγελία για αθέμιτη εργασιακή πρακτική
epa08391596 (FILE) - A Boeing 737 Max is on display at the Farnborough International Airshow (FIA2018), in Farnborough, Britain, 17 July 2018 (reissued 29 April 2020). Boeing on 29 April 2020 reported an adjusted loss of 1.70 billion USD in the first quarter of 2020, and said it plans to cut the number of its staff by about 10 per cent. EPA/ANDY RAIN *** Local Caption *** 55360488 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία κατηγορεί την IAMAW, που εκπροσωπεί περίπου 33.000 απεργούς εργάτες στη Δυτική Ακτή.

Η Boeing προχώρησε σε καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ κατά της Διεθνούς Ένωσης Χειριστών Μηχανών και Εργαζομένων στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία (IAMAW).

Η εταιρεία κατηγορεί την ένωση, που εκπροσωπεί περίπου 33.000 απεργούς εργάτες στη Δυτική Ακτή, για κακόπιστη διαπραγμάτευση και παραπληροφόρηση των μελών της κατά τη διάρκεια τετράμηνης απεργίας.

Σύμφωνα με την Boeing, το παράρτημα της IAMAW απέτυχε να συνεργαστεί με καλή πίστη, εμποδίζοντας την πρόοδο των διαπραγματεύσεων που θα μπορούσαν να επιλύσουν την απεργία που διαρκεί ήδη τέσσερις εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία υποστηρίζει πως η ένωση υιοθέτησε στρατηγικές κακόπιστης διαπραγμάτευσης, ενώ ταυτόχρονα παραπληροφορούσε τα μέλη της για την πορεία των συνομιλιών, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

Η απεργία έχει επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία της Boeing, καθώς οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι κρίσιμοι για την παραγωγική αλυσίδα της εταιρείας, η οποία ήδη αντιμετωπίζει πιέσεις λόγω της αυξημένης ζήτησης στην αεροδιαστημική βιομηχανία.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, αλλά η εξέλιξη αυτή επιτείνει τις εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με την έκβαση να παραμένει αβέβαιη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: