Σκυλακάκης: Το πράσινο τιμολόγιο παραμένει – Τι αλλάζει για τους καταναλωτές από το 2025

Σκυλακάκης: Το πράσινο τιμολόγιο παραμένει – Τι αλλάζει για τους καταναλωτές από το 2025
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υπουργός αναφέρθηκε στο νέο πορτοκαλί τιμολόγιο, το οποίο θα εφαρμοστεί κυρίως για επιχειρήσεις με έξυπνους μετρητές, προσφέροντας τη δυνατότητα μείωσης του κόστους ηλεκτρισμού.

Το πράσινο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος θα συνεχίσει να προσφέρεται στους καταναλωτές, όμως από την 1η Ιανουαρίου 2025 οι πάροχοι δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να το προσφέρουν σε νέους πελάτες, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης. Η αλλαγή αυτή έρχεται καθώς η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει υποχρεωτικότητες στην τιμολόγηση σε μακροπρόθεσμη βάση.

Ο Σκυλακάκης τόνισε ότι οι καταναλωτές που έχουν ήδη επιλέξει το πράσινο τιμολόγιο θα μπορούν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν μέχρι να αποφασίσουν να αλλάξουν πάροχο ή τύπο τιμολογίου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νέο πορτοκαλί τιμολόγιο, το οποίο θα εφαρμοστεί κυρίως για επιχειρήσεις με έξυπνους μετρητές, προσφέροντας τη δυνατότητα μείωσης του κόστους ηλεκτρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το υπουργείο σχεδιάζει επίσης να εισάγει νέες ζώνες κατανάλωσης με φθηνότερες τιμές, ιδίως κατά τις ώρες 10:00 π.μ. – 3:00 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα, διευκολύνοντας όσους έχουν ανάγκη από ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε σχέση με το Χρηματιστήριο Ενέργειας, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποχωρήσει, καθώς δεσμεύεται από τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: