Ο Σάτια Ναντέλα της Microsoft τηλεφωνεί καθημερινά σε CEOs και κάνει 2 συγκεκριμένες ερωτήσεις

Ο Σάτια Ναντέλα της Microsoft τηλεφωνεί καθημερινά σε CEOs και κάνει 2 συγκεκριμένες ερωτήσεις
epa11311785 Executive chairman and CEO of Microsoft Satya Nadella speaks during the Microsoft Build: AI Day event in Bangkok, Thailand, 01 May 2024. The Microsoft Build: AI Day event is held to showcase the tech giant's technology as Microsoft has planned for an investment in a data center, the Cloud First platform and artificial intelligence (AI) in Thailand after signing a memorandum of understanding (MOU) in November 2023 with the Thai government. EPA/RUNGROJ YONGRIT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με την αναφορά του The Information, ο Ναντέλα συνήθως κάνει δύο ερωτήσεις όταν μιλάει με επενδυτές ή CEOs.

Η καθημερινή ρουτίνα του Σάτια Ναντέλα περιλαμβάνει το ξύπνημα στις 7 π.μ., το διαλογισμό και, σε μια νέα εξέλιξη, φαινομενικά την πραγματοποίηση πολλαπλών τηλεφωνημάτων σε διαφορετικούς CEOs.

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από το The Information, ο CEO της Microsoft φέρεται να ζητά από το προσωπικό του να κανονίζει δύο τηλεφωνήματα την ημέρα με άλλους εκτελεστικούς διευθυντές από διάφορες εταιρείες, περιγράφοντας τις στρατηγικές δικτύωσης του Ναντέλα.

Τα τηλεφωνήματα φέρονται να κυμαίνονται από σημαντικούς παίκτες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, όπως ο CEO της Perplexity Aravind Srinivas, έως ηγέτες σε άσχετους τομείς, όπως ο Pete Carroll, πρώην προπονητής των Seattle Seahawks.

Ενώ η αναφερόμενη συνέπεια του Ναντέλα στις καθημερινές συνομιλίες με εκτελεστικούς διευθυντές είναι αξιοσημείωτη, η καλλιέργεια σχέσεων με ηγέτες υψηλού προφίλ δεν είναι ασυνήθιστη πρακτική μεταξύ των επιχειρηματικών ελίτ.

Ο Sam Altman, CEO της OpenAI — στην οποία η Microsoft φέρεται να έχει επενδύσει πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια — συχνά οργανώνει συγκεντρώσεις για τους φίλους και τους συναδέλφους του. Μάλιστα, έχει πει ότι η δημιουργία του ChatGPT ξεκίνησε από μια σειρά δείπνων.

Η Rebecca Arnold, ιδρύτρια της Root Coaching & Consulting, δήλωσε στο Business Insider ότι πολλοί από τους ηγέτες με τους οποίους συνεργάστηκε “αισθάνονται ότι τους λείπει ένα είδος ομάδας αλληλεγγύης” ή κοινότητας — “άτομα με τα οποία μπορούν πραγματικά να ανταλλάσσουν ιδέες και να λαμβάνουν ειλικρινή σχόλια.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέστησε στους ηγέτες να απευθύνονται σε τρίτους για καθοδήγηση, αν και τόνισε ότι είναι σημαντικό να είναι προσεκτικοί με τυχόν προκαταλήψεις ή “ηχώθαλαμους” που μπορεί να αναπτυχθούν.

Η Arnold πρότεινε στους ηγέτες να είναι συνειδητοποιημένοι σχετικά με το πλαίσιο των σχολίων που λαμβάνουν και πώς τα χρησιμοποιούν “σε συνδυασμό με άλλους τύπους ανατροφοδότησης από το εσωτερικό της οργάνωσής τους.”

“Ποιος είναι ο σκοπός σας; Τι κερδίζετε από αυτό; Πώς λαμβάνετε τις συμβουλές; Τι ανακαλύπτετε;” είπε. “Και μετά πώς αυτό ενσωματώνεται στην ευρύτερη σκέψη σας για τον οργανισμό σας;”

Για τον Ναντέλα, ο στόχος φαίνεται να είναι να διατηρήσει την επαφή του με τις εξελίξεις σε νέες εταιρείες και να παραμένει ενήμερος για τις τάσεις της αγοράς.

Σύμφωνα με την αναφορά του The Information, ο Ναντέλα συνήθως κάνει δύο ερωτήσεις όταν μιλάει με επενδυτές ή CEOs: “Ποιες νέες startups σε ενθουσιάζουν και ποιους νέους ανθρώπους έχεις γνωρίσει που θα ήταν καλό να γνωρίσω κι εγώ;”

Και φαίνεται ότι η στρατηγική του έχει αποδώσει. Τα συχνά τηλεφωνήματα του φέρεται ότι αποτέλεσαν τη βάση για σημαντικές συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής με τον Mustafa Suleyman, συνιδρυτή τόσο της DeepMind όσο και της Inflection AI, στην οποία η Microsoft έχει επενδύσει. Ο Ναντέλα, που φέρεται να διατηρούσε στενή επαφή με τον Suleyman για αρκετά χρόνια, τελικά τον προσέλαβε να ηγηθεί της Microsoft AI.

Η Microsoft έχει επίσης επενδύσει σε διάφορες startups, όπως η συμμετοχή σε γύρο χρηματοδότησης 675 εκατομμυρίων δολαρίων για την startup ρομποτικής ανθρωποειδών Figure AI και άλλο 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την G42 με έδρα τα ΗΑΕ μόλις τον περασμένο χρόνο.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι ένα τηλεφώνημα από τον Ναντέλα ήταν το πρώτο βήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TOP 10: