Μαρκ Κιούμπαν: Αυτοί είναι -κατά τον δισεκατομμυριούχο- οι καλύτεροι υπάλληλοι

Μαρκ Κιούμπαν: Αυτοί είναι -κατά τον δισεκατομμυριούχο- οι καλύτεροι υπάλληλοι
epa11199306 US billionaire Mark Cuban stands outside the West Wing following meetings at the White House in Washington, DC, USA, 04 March 2024. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το βασικό χαρακτηριστικό που εκτιμά σε έναν υπάλληλο δεν είναι ούτε η επιχειρηματική οξυδέρκεια ούτε η ατελείωτη αυτοπεποίθηση...

Ο Μαρκ Κιούμπαν, γνωστός επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος, δίνει έμφαση στη σημασία της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων στους χώρους εργασίας.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ανέφερε πως το βασικό χαρακτηριστικό που εκτιμά σε έναν υπάλληλο δεν είναι ούτε η επιχειρηματική οξυδέρκεια ούτε η ατελείωτη αυτοπεποίθηση, αλλά η ικανότητα να μειώνει το άγχος του εργοδότη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Google για την Τεχνητή Νοημοσύνη, τόνισε ότι «οι άνθρωποι που λύνουν προβλήματα και μειώνουν το άγχος είναι η μεγαλύτερη αξία για έναν εργοδότη».

Έρευνες επιβεβαιώνουν την άποψή του, καθώς το άγχος στον εργασιακό χώρο κοστίζει αμερικανικές επιχειρήσεις πάνω από 300 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Αντιθέτως, υπάλληλοι που αντιμετωπίζουν το άγχος ως πρόκληση αποδεικνύονται πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί, και συμβάλλουν στη βελτίωση της συνολικής απόδοσης του οργανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: