ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση στην κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ – Αποχή ανακοίνωσαν οι «Κασσελίστας»

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση στην κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ – Αποχή ανακοίνωσαν οι «Κασσελίστας»
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, επιβιβάζεται στο αυτοκίνητό του μετά το τέλος της συνάντησής του με το στέλεχος του κόμματος, Παύλο Πολάκη (δεν εικονίζεται), έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται και το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από τη διεκδίκηση της ηγεσίας.

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα και με καθυστέρηση 2,5 ωρών ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η καθυστέρηση προέκυψε γιατί τα μέλη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, παρότι ήταν στην αίθουσα αρνούνταν να παραλάβουν τα καρτελάκια τους προκειμένου να «μπλοκάρουν» την συνεδρίαση.

Τελικά αφού ήλθαν με καθυστέρηση μέλη της πλειοψηφίας, η συνεδρίαση άρχισε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι.

Κατά την έναρξη ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε: «Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδριάζει κανονικά παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες κάποιων μελών να δημιουργήσουν πρόβλημα απαρτίας. Απαρτία υπάρχει και έχει διαπιστωθεί. Ωστόσο η παρουσία πολλών μελών εκτός αιθούσης, και η άρνησή τους να λάβουν κάρτα εισόδου, ενώ ταυτόχρονα κάνουν δημόσιες δηλώσεις, δείχνει ότι περιφρονούν τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος εμποδίζουν την κανονική λειτουργία του ανώτερου οργάνου που είναι η Κεντρική Επιτροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε όποια προσπάθεια περιφρόνησης των δημοκρατικών διαδικασιών και υπονόμευσης του οφείλει να αυτοπροστατευθεί. Και θα αυτοπροστατευθεί με τις αποφάσεις που θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή και όλα τα άλλα νόμιμα εκλεγμένα όργανα του».

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν διαγραφές ή αποκλεισμοί (εννοείται του Στέφανου Κασσελάκη) ο κ. Μαντζουράνης απάντησε: «Πρώτη φορά το ακούω».

Στο ίδιο μήκος κύματος πηγές της πλειοψηφίας της ΚΕ διέρρευσαν: «Απαρτία σημειώθηκε στην ΚΕ και η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κανονικά, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια της πλευράς Κασσελάκη να τη σαμποτάρει απέχοντας από αυτή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την προσπάθεια τορπιλισμού της διαδικασίας από το γεγονός ότι μέλη της ΚΕ, που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ βρέθηκαν στην συνεδρίαση, δεν παίρνουν σκοπίμως την κάρτα τους και δεν δηλώνουν την παρουσία τους. Πρωτοφανή πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος. Η δημοκρατία, όμως, έχει κανόνες και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξέρει να αυτοπροστατεύεται από όσους επιχειρούν τη διάλυση και την απαξίωση του».

Ο Θανάσης Οικονόμου, που πρόσκειται στη πτέρυγα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε θέμα γιατί μπήκαν πριν την έναρξη, στην αίθουσα της συνεδρίασης, πρόσωπα που δεν είχαν προμηθευτεί το καρτελάκι του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο των χθεσινών γεγονότων και της δήλωσης του Στέφανου Κασσελάκη ότι αποσύρει το εξώδικο κατά της Κεντρικής Επιτροπής. Κατόπιν τούτου οι υποστηρικτές του λένε ότι “εκλείπει ο λόγος της συνεδρίασης”.

Ο Παύλος Πολάκης απουσιάζει στην Κρήτη, αλλά πρόσωπα που είναι κοντά του βρίσκονται στην συνεδρίαση. Στην συνεδρίαση δεν μετέχουν και δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ο Νίκος Σκορίνης, που χθες κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση, και ο Πάνος Ρήγας.

Τζάκρη: To μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή Κασσελάκη στις εκλογές

«Το μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές», υπογράμμισε σε δήλωση της η Θεοδώρα Τζάκρη στο χώρο όπου διεξάγεται η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μιάμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής οι εργασίες της δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα επειδή δεν υπάρχει απαρτία», σημείωσε η Θ. Τζάκρη και συνέχισε: «Η γραμματέας και οι 87 μεταθέτουν συνεχώς την ώρα έναρξης των εργασιών καλώντας μέλη να προσέλθουν τα οποία αρνούνται όμως μέχρι στιγμής να προσέλθουν και να νομιμοποιήσουν την εκτροπή».

«Τί άλλο μέλλει να γίνει; Το μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση των «Κασσελίστας»

Σε καταγγελία της διαδικασίας αναφορικά με τον τρόπο που δίνονται οι κάρτες των μελών της Κεντρικής Επιτροπής προχώρησε η πλευρά Κασσελάκη. Στην κατεύθυνση αυτή, τα μέλη του κομματικού οργάνου που ανήκουν στους «Κασσελίστας» δεν θα μπουν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, απέχοντας από τη διαδικασία και επισημαίνοντας πως «δεν νομιμοποιούμε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργοποίησης του σχεδίου κονιορτοποίησής του».

Τα ίδια στελέχη τονίζουν πως ο αριθμός του σώματος προσδιορίστηκε στα 293 μέλη από τα 296, ενώ μέσα στην αίθουσα θα μπει μόνο η Γραμματέας της ΚΟ, Θεοδωρα Τζάκρη, για να μεταφέρει την πολιτική θέση των «Κασσελίστας» απέναντι στη διαδικασία.

Νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης έκανε μία νέα ανάρτηση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Πολάκη

Όταν ανέλαβα την πρωτοβουλία να διεκδικήσω την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ταύτισα τον σκοπό μου, για μια φορά ακόμα, με το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης με όρους αριστερής ηθικής και οράματος. Ανέλαβα πρωτοβουλίες τερματισμού της εσωστρέφειας, οι οποίες απέδωσαν καρπούς. «Εξώδικα» και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν, τακτικές αποκλεισμού υποψηφίων ματαιώνονται.

Ο νικητής των εκλογών θα προκύψει στο φως ,με τιμια αντιπαραθεση και με όλους παρόντες. Η επιμονή μου να βαδίσουμε συντεταγμένα και χωρίς «δηθενισμούς» και αποκλεισμούς στις εκλογές, πηγάζει από την πίστη μου ότι οι μάχες δίνονται με πολιτικούς όρους στην κοινωνία.

Δεν συμφέρει την Ελλάδα ένας μικρός και ταλαιπωρημένος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και γι’αυτό κατέθεσα, από την πρώτη στιγμή,ένα ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό πολιτικό σχέδιο με 6 πυλώνες που εμπλουτίζεται καθημερινά. Ένα πρόγραμμα ανατροπής των οικονομικών και πολιτικών συσχετισμών υπέρ της κοινωνίας της εργασίας, των μικρομεσαίων, των αγροτών, των νέων που αξίζουν μια ισότιμη ευκαιρία στην Χώρα τους και των αδύναμων.

Απευθύνομαι στο δημοκρατικό λαό αυτης της χωρας ,από τους τιμιους συντηρητικους-κεντροδεξιούς πολίτες μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά , για να υπογράψουμε και να εφαρμόσουμε με σύνεση ,αποφασιστικότητα και όραμα ένα κοινωνικό συμβόλαιο δεκαετίας.

Μια νέα πολιτική αναδιανομης του πλούτου που δεν θα εξαρτάται από τα συμφεροντα των λιγων ή τις προσωπικές ατζέντες και θα απελευθερώνει την δύναμη των πολιτών και ειδικα της νεας γενιάς! Μαζί θα οικοδομήσουμε μια ΕΝΤΙΜΗ Ελλάδα με ισοτητα και στις ευκαιριες και στην απολαυση των αγαθων που παραγει η ανθρωπινη γνωση της εποχης μας!

Μια νέα σχέση με το παρόν και το μέλλον.

Θαύματα, θαυματοποιοί και πολιτικοί «μεσσίες» και μεσάζοντες, δεν υπηρξαν ούτε θα υπάρξουν.

Αυτο που χρειαζεται ειναι λαικες δυναμεις σε κίνηση και ηγεσια που να ανταποκρινεται στις κοινωνικες αναγκες και δικαιώματα. Ξεκίνησα την πορεία μου στον λαό με μόνους συμμάχους τον λαό και το έργο μου, που το σύστημα αποκρύπτει εδώ και δέκα χρόνια. Όχι πια. Τώρα οι αληθειες μου θα ακουστούν.

Φοβούνται την ατομική και συλλογική ικανότητα. Θέλουν την κοινωνία εξαρτημένη και φοβισμένη. Ούτε σε μένα, ούτε στην πλειοψηφια από εσας χάρισε η ζωή κάτι. Σας προσκαλώ να πλαισιώσετε τον αγώνα μου και να ακούσετε με ανοιχτή καρδιά το μήνυμά μου. Ας κάνουμε την θέλησή μας για αλλαγή, δύναμη ανατροπής και δικαιοσύνης. Ελάτε μαζικά στις κάλπες να εκλέξουμε Πρόεδρο στις 24 Νοεμβρίου. Παντού στην Ελλαδα θα διαδωσουμε το μηνυμα της αναδιανομης-δικαιοσύνης-ανατροπης! Ο μεγάλος και νικηφόρος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η μόνη, εθνικά ωφέλιμη, επιλογή. Ας το καταφέρουμε μαζί! Καλή δύναμη και καλούς αγώνες να έχουμε. Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων, υποψήφιος Προέδρος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. ΥΓ Αύριο στο Λασιθι,μεθαυριο στο Ρέθυμνο(φωτο 2-3)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: