Η ανοδική τροχιά των εμπορικών ακινήτων: Τάσεις και προοπτικές για το μέλλον – Πού στρέφονται οι επενδυτές

Η ανοδική τροχιά των εμπορικών ακινήτων: Τάσεις και προοπτικές για το μέλλον – Πού στρέφονται οι επενδυτές
View on Athens from Acropolis, Athens, Greece Photo: Shutterstock
Τα έξυπνα κτίρια και τα έργα μικτής χρήσης κερδίζουν έδαφος.

Η αγορά εμπορικών ακινήτων στην Ελλάδα συνεχίζει να διαγράφει ανοδική πορεία, με τις επενδύσεις να επικεντρώνονται κυρίως σε κτίρια γραφείων και τουριστικά ακίνητα. Οι προοπτικές δείχνουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την Κορίνα Σαΐα, διευθύνων σύμβουλο της Premier Realty, οι τιμές έχουν καταγράψει αξιοσημείωτη άνοδο από το 2019, με τα στοιχεία του «Σπιτογάτου» να επιβεβαιώνουν την αύξηση των τιμών γραφείων και αποθηκών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδικότερα, οι τιμές γραφείων αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50% σε περιοχές όπως το κέντρο και τα νότια προάστια, ενώ αντίστοιχη άνοδο σημειώθηκε και στις αποθήκες, με αύξηση έως και 52%.

Παράλληλα, νέες τάσεις όπως τα έξυπνα κτίρια και τα έργα μικτής χρήσης κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Τα έξυπνα κτίρια, που αξιοποιούν το IoT και τις αυτοματοποιημένες τεχνολογίες, προσφέρουν καλύτερη διαχείριση πόρων και ενισχυμένη ασφάλεια.

Επιπλέον, τα έργα μικτής χρήσης συνδυάζουν γραφεία, κατοικίες και λιανικό εμπόριο, προσφέροντας πολυλειτουργικούς χώρους που ενισχύουν τη βιωσιμότητα και διασφαλίζουν σταθερές πηγές εισοδήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: