Η Adobe «ανοίγει» το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για βίντεο, κοντράροντας Meta και OpenAI

Η Adobe «ανοίγει» το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για βίντεο, κοντράροντας Meta και OpenAI
epa06660593 The Adobe logo is seen on a booth during the 2018 NAB Show at the Las Vegas convention center in Las Vegas, Nevada, USA, 10 April 2018. More then 100,000 people are attending the National Association of Broadcasters (NAB) show that runs from 09 to 12 April 2018. EPA/ANDREW GOMBERT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Mattel χρησιμοποιεί τα εργαλεία της Adobe για να βοηθήσει στο σχεδιασμό της συσκευασίας για τη σειρά κούκλας Barbie.

Η Adobe ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι άρχισε να διανέμει δημόσια ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να παράγει βίντεο από προτροπές κειμένου, εντασσόμενη στον αυξανόμενο τομέα των εταιρειών που προσπαθούν να ανατρέψουν την κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή χρησιμοποιώντας τη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη.

Το Firefly Video Model, όπως ονομάζεται η τεχνολογία, θα ανταγωνιστεί το Sora της OpenAI, το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος, ενώ η ByteDance -μητρική του TikTok- και η Meta έχουν επίσης ανακοινώσει τα εργαλεία τους για βίντεο τους τελευταίους μήνες.

Αντιμέτωπη με πολύ μεγαλύτερους αντιπάλους, η Adobe έχει ποντάρει το μέλλον της στην κατασκευή μοντέλων που εκπαιδεύονται σε δεδομένα που έχει δικαιώματα χρήσης, διασφαλίζοντας ότι το αποτέλεσμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα σε εμπορικές εργασίες.

Η Adobe, με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, θα αρχίσει να ανοίγει το εργαλείο σε όσους έχουν εγγραφεί στη λίστα αναμονής, αλλά αλλά δεν έδωσε γενική ημερομηνία κυκλοφορίας.

Αν και η Adobe δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πελάτες που χρησιμοποιούν τα εργαλεία βίντεο της, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Gatorade, που ανήκει στην PepsiCo, θα χρησιμοποιήσει το μοντέλο δημιουργίας εικόνων της για έναν ιστότοπο όπου οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν μπουκάλια κατά παραγγελία, και η Mattel χρησιμοποιεί τα εργαλεία της Adobe για να βοηθήσει στο σχεδιασμό της συσκευασίας για τη σειρά κούκλας Barbie.

Για τα εργαλεία βίντεο, η Adobe έχει ως στόχο να τα καταστήσει πρακτικά για καθημερινή χρήση από τους δημιουργούς και τους μοντέρ βίντεο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο να κάνουν το υλικό να αναμειγνύεται με το συμβατικό υλικό, δήλωσε ο Έλι Γκρίνφιλντ, επικεφαλής τεχνολογίας της Adobe για τα ψηφιακά μέσα.

«Διδάσκουμε στο μοντέλο τις έννοιες που χρησιμοποιούν οι συντάκτες βίντεο και οι βιντεογράφοι, πράγματα όπως η θέση της κάμερας, η γωνία της κάμερας, η κίνηση της κάμερας» είπε ο Γκρίνφιλντ σε συνέντευξή του στο Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com