Χατζηδάκης: Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025 και για τα «μπλοκάκια»

Χατζηδάκης: Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025 και για τα «μπλοκάκια»
Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024 εικονίζεται ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συμμετείχε χθες και σήμερα στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN στο Λουξεμβούργο. Συζήτηση διεξήχθη στο πλαίσιο του Eurogroup, με θέμα την υιοθέτηση Κοινής Δήλωσης των υπουργών Οικονομικών για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ, ενώ συζητήθηκε επίσης το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κεφαλαιαγορών. Στη συνεδρίαση του ECOFIN βασικό θέμα συζήτησης ήταν η χρηματοδοτική στήριξη της Ουκρανίας και ειδικότερα οι εν εξελίξει διαδικασίες για την υλοποίηση της απόφασης των G7 για χορήγηση δανείου με μόχλευση των εκτάκτων κερδών που προέρχονται από δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας. Οι υπουργοί ενημερώθηκαν, επίσης, για την πορεία εφαρμογής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι υπογράμμισε ο υπουργός μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, την οριζόντια κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025 και για τα «μπλοκάκια».

«Στην κατάργηση τέλους επιτηδεύματος θα συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια και θα το δείτε γραμμένο για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός διευκρινίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι η απαλλαγή από την επιβάρυνση θα αφορά άμεσα και τα μπλοκάκια (με έως 3 εργοδότες) και δεν θα ισχύσει από το 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέραν αυτού ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως από το 2019 η κυβέρνηση προχωρά μόνο σε μειώσεις φόρων ενώ πρόσθεσε ότι οι μειώσεις θα συνεχιστούν και το 2025. Τόνισε δε ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων οφείλεται στην “ανάπτυξη και την μεγέθυνση της πίτας».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2024 ο πληθωρισμός ανήλθε σε 3% αλλά είχαμε αύξηση των εισόδων από ΦΠΑ στο 10,7%. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση των εσόδων συνδέεται από την ανάπτυξη και από την διασύνδεση των POS», είπε σε άλλο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: