Το πετρέλαιο «έχασε» τα 70 δολάρια ανά βαρέλι, με ανησυχίες για τη ζήτηση και το Ιράν

Το πετρέλαιο «έχασε» τα 70 δολάρια ανά βαρέλι, με ανησυχίες για τη ζήτηση και το Ιράν
epa01905431 (FILE) An oil worker under an oil well as he checks the oil pumping equipment at Gudong oil field which is a part of China's Shengli oil field, 09 November 2007. As the US dollar hit a new low against euro, oil prices globally went up and hit new highs 21 October 2009, soaring to USD 80.05 per barrel, the highest prize so far for the year. EPA/WU HONG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Οκτώβριο και από τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Οκτώβριο και από τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ κινήθηκε την Τρίτη το πετρέλαιο, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας ζήτησης του «μαύρου χρυσού» και των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Λίγο μετά τις 13:00 της Τρίτης, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού -παράδοσης Νοεμβρίου, υποχωρούσαν 5,2% στα 69,97 δολάρια ανά βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2 εβδομάδων.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Δεκεμβρίου, έπεφταν 4,7% στα 73,78 δολάρια ανά βαρέλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απώλειες έρχονται καθώς οι αγορές καταγράφουν τις εξελίξεις από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να φέρεται να αναφέρει στις ΗΠΑ πως τα αντίποινα στο Ιράν δεν θα περιλαμβάνουν χτυπήματα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, κάτι που θα περιόριζε την προσφορά πετρελαίου.

Εξάλλου, τη Δευτέρα ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) την πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2024 και μείωσε επίσης την πρόβλεψή του για το επόμενο έτος, σηματοδοτώντας την τρίτη διαδοχική μηνιαία αναθεώρηση προς τα κάτω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: