Το νέο iPad mini της Apple – Τα χαρακτηριστικά και τι πρέπει να γνωρίζουμε

Το νέο iPad mini της Apple – Τα χαρακτηριστικά και τι πρέπει να γνωρίζουμε
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα για τα iPad με τσιπ A17 Pro ή M1 και μεταγενέστερες γενιές.

Η Apple λάνσαρε την Τρίτη τη νέα γενιά του iPad mini που διαθέτει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, όπως εργαλεία γραφής και μια βελτιωμένη βοηθό Siri, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone αγωνίζεται να ενισχύσει τις συσκευές της με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.

Το νέο iPad mini τροφοδοτείται από το τσιπ A17 Pro της Apple, το οποίο χρησιμοποιείται στα μοντέλα iPhone 15 Pro και Pro Max. Με μια κεντρική μονάδα επεξεργασίας έξι πυρήνων, το A17 Pro θα ενισχύσει την απόδοση της CPU κατά 30% σε σύγκριση με τα iPad mini της τρέχουσας γενιάς και είναι κεντρικό στοιχείο για την εκτέλεση του Apple Intelligence, του λογισμικού AI της Apple.

Η Apple δήλωσε ότι θα διαθέσει το πρώτο σύνολο χαρακτηριστικών AI στην αγγλική έκδοση των ΗΠΑ αυτό το μήνα μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού με το iPadOS 18.1.

Τα χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα για τα iPad με τσιπ A17 Pro ή M1 και μεταγενέστερες γενιές, δήλωσε η Apple, προσθέτοντας ότι θα αναπτύξει πρόσθετα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων δημιουργίας εικόνων, Genmoji και δυνατοτήτων με ChatGPT μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Apple παρουσίασε τον Σεπτέμβριο την πολυαναμενόμενη, ενισχυμένη με AI σειρά iPhone 16, αλλά με τα χαρακτηριστικά AI να βρίσκονται ακόμη σε δοκιμαστική λειτουργία, η εταιρεία δεν κατάφερε να ενθουσιάσει ορισμένους επενδυτές, ενώ τα πρώτα στοιχεία πωλήσεων έθεσαν κάποια ερωτήματα σχετικά με τη ζήτηση.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία ερευνών Canalys δήλωσε τη Δευτέρα ότι το iPhone 16 θα βοηθήσει τις πωλήσεις της Apple στο τέταρτο τρίμηνο και θα δώσει ώθηση στο πρώτο εξάμηνο του 2025, αφού η Apple πέτυχε ρεκόρ υψηλών αποστολών στο τρίτο τρίμηνο.

Το iPad mini, που ξεκινά από 499 δολάρια, είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες από την Τρίτη και θα αρχίσει να φτάνει στους πελάτες και στα καταστήματα της Apple την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε η Apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com