Μέγας σπόνσορας του Ντόναλντ Τραμπ ο Έλον Μασκ – Του δώρησε 75 εκατ. δολάρια

Μέγας σπόνσορας του Ντόναλντ Τραμπ ο Έλον Μασκ – Του δώρησε 75 εκατ. δολάρια
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι δωρεές του Μασκ τον εντάσσουν στο κλειστό κλαμπ των μεγάλων δωρητών των Ρεπουμπλικάνων

Σημαντικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Donald Trump για την ανάρρησή του εκ νέου στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ διαδραματίζει ο Αμερικανός επιχειρηματίας Elon Musk, ο οποίος μέσα σε τρεις μήνες έχει δωρίσει το ποσό των 75 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια πολιτική επιτροπή που δημιούργησε για να υποστηρίξει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Ειδικότερα, βάσει στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή των ΗΠΑ, η Super PAC (όπως ονομάζεται η πολιτική αυτή επιτροπή) έχει δαπανήσει πάνω από 72 εκατομμύρια δολάρια την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Tα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν σε πολλές δόσεις μεταξύ 3 Ιουλίου και 5 Σεπτεμβρίου ενώ επισημαίνεται πως ο Musk ήταν ο μόνος που χρηματοδότησε αυτή την επιτροπή. Πρόκειται για τα περισσότερα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί για την προσέλκυση ψηφοφόρων υπέρ του Trump.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάλιστα οι δωρεές του Musk τον εντάσσουν στο κλειστό κλαμπ των μεγάλων δωρητών των Ρεπουμπλικάνων, μια λίστα που περιλαμβάνει επίσης τον τραπεζίτη Τimothy Mellon και τη δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη καζίνο Miriam Adelson.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: