Πουλάει Bitcoin ο Έλον Μασκ; Η Tesla μετέφερε cryptos 760 εκατ. δολ. σε άγνωστα wallets

Πουλάει Bitcoin ο Έλον Μασκ; Η Tesla μετέφερε cryptos 760 εκατ. δολ. σε άγνωστα wallets
epa10857328 A stack of US writer Walter Isaacson's book ‘Elon Musk’ is on display at a Barnes & Noble store in Glendale, California, USA, 12 September 2023. The book about US entrepreneur Elon Musk goes on sale in the US. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα wallets που σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ έχουν αδειάσει.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla του Έλον Μασκ μετέφερε Bitcoins 760 εκατ. δολ. σε άγνωστα πορτοφόλια, γεγονός που υποδηλώνει πωλήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία κρυπτογράφησης Arkham Intelligence, περί τα 11.500 bitcoin μεταφέρθηκαν από wallets που σχετίζονται με τον κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε πορτοφόλια των οποίων η ιδιοκτησία είναι άγνωστη. Τα πορτοφόλια της Tesla απέμειναν με BTC αξίας περίπου 6,65 δολ. – ουσιαστικά τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Tesla ήταν μέχρι πρότινος ο τέταρτος μεγαλύτερος κάτοχος bitcoin μεταξύ των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ. Μόνο η εταιρεία λογισμικού MicroStrategy και οι εταιρείες εξόρυξης bitcoin MARA Holdings και Riot Platforms έχουν μεγαλύτερα αποθέματα.

Η Tesla αγόρασε BTC αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων τον Φεβρουάριο του 2021 και σε κάποιο σημείο κατείχε BTC αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Arkham. Ωστόσο, η εταιρεία πούλησε το 75% των συμμετοχών της στις αρχές του 2022 με ζημία. Όταν η Arkham Intelligence πρόσθεσε τη δυνατότητα παρακολούθησης πορτοφολιών bitcoin της αυτοκινητοβιομηχανίας στο ταμπλό της τον Μάρτιο, είχε περίπου 11.509 bitcoin, αξίας περίπου 770 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ ορισμένες από τις εταιρείες του Μασκ – συμπεριλαμβανομένων των Tesla και SpaceX – διατηρούν bitcoin στους ισολογισμούς τους, δεν είναι σαφές πόσο πιστεύει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του X (πρώην Twitter) στο κρυπτονόμισμα. Σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε στο YouTube τον Ιούλιο, ο Μασκ είπε ότι πιστεύει ότι «υπάρχει κάποια αξία στο bitcoin».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: