Ο… αστροναύτης φοράει Prada: Με την υπογραφή του γνωστού οίκου οι στολές στο «Artemis 3»

Ο… αστροναύτης φοράει Prada: Με την υπογραφή του γνωστού οίκου οι στολές στο «Artemis 3»
Shanghai,China-Feb. 23rd 2023: close up PRADA store sign. Italian luxury company Photo: Shutterstock
Η στολή είναι σχεδιασμένη να είναι γιούνισεξ και προσαρμοσμένη σε διάφορα μεγέθη.

Η επόμενη σεληνιακή αποστολή της NASA, Artemis 3, προβλέπεται να φέρει τους πρώτους ανθρώπους στη Σελήνη από την εποχή του προγράμματος Απόλλων. Αυτή τη φορά, οι αστροναύτες θα φορούν διαστημικές στολές που έχουν σχεδιαστεί από την αμερικανική εταιρεία Axiom Space σε συνεργασία με την Prada, τον διάσημο ιταλικό οίκο μόδας. Η παρουσίαση των νέων στολών έγινε στο Μιλάνο, με τον πρόεδρο της Axiom Space, Ματ Όντλερ, να αναφέρει ότι η αποστολή θα εξερευνήσει τις ακραίες συνθήκες στο Νότιο Πόλο της Σελήνης, αναζητώντας κρατήρες νερού.

Οι στολές είναι κυρίως λευκές, με γκρι πινελιές και κόκκινες λωρίδες που θυμίζουν το ιστιοφόρο Luna Rossa, δείχνοντας τις αισθητικές επιρροές της Prada. Κατασκευασμένες για να αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες και ανώμαλα εδάφη, εξασφαλίζουν άνεση και προστασία στους αστροναύτες, με αυτονομία οκτώ ωρών, γάντια ραμμένα στα μέτρα τους και μπότες που αντέχουν τις πιο σκληρές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καινοτομία και ασφάλεια: Μια νέα εποχή για τα ταξίδια στη Σελήνη

Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί μια νέα προσέγγιση στον σχεδιασμό διαστημικών στολών, με τις ομάδες της Prada και της Axiom Space να συνδυάζουν την τεχνογνωσία τους για την παραγωγή ενός προϊόντος τελευταίας γενιάς. Σύμφωνα με τον Ράσελ Ράλστον της Axiom Space, οι νέες στολές διασφαλίζουν ότι οι αστροναύτες θα μπορούν να φέρουν εις πέρας τις αποστολές τους με ασφάλεια και άνεση.

Ο Λορέντσο Μπερτέλι, υπεύθυνος μάρκετινγκ της Prada, χαρακτήρισε τη συνεργασία ως ένα σημαντικό βήμα για την απόκτηση νέας τεχνογνωσίας, επισημαίνοντας ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν παραμένουν εμπιστευτικά. Η στολή είναι σχεδιασμένη να είναι γιούνισεξ και προσαρμοσμένη σε διάφορα μεγέθη, καθώς η Artemis 3 θα μεταφέρει για πρώτη φορά και γυναίκα αστροναύτη στη Σελήνη.

Η αποστολή Artemis 3 σηματοδοτεί την επιστροφή των ΗΠΑ στη Σελήνη, επιβεβαιώνοντας την ιστορική τους παρουσία ως η μόνη χώρα που έχει στείλει ανθρώπους εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: