Η Amazon παρουσίασε το Kindle Colorsoft, με τιμή 280 δολάρια – Τι προσφέρει

Η Amazon παρουσίασε το Kindle Colorsoft, με τιμή 280 δολάρια – Τι προσφέρει
Photo: pixabay.com
Η Amazon εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, κατέχοντας περισσότερα από τα τρία τέταρτα της αγοράς

Η Amazon ανακοίνωσε την Τετάρτη την πρώτη έγχρωμη ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης Kindle μετά από χρόνια προσπάθειας.

Το «Kindle Colorsoft» φέρει τιμή 280 δολαρίων, η οποία συγκρίνεται με παρόμοιες συσκευές άλλων κατασκευαστών που διατίθενται στην Amazon στην περιοχή των 149 έως 330 δολαρίων. Το «Colorsoft» βασίζεται σε LED και άλλες τεχνολογίες για την επίτευξη της έγχρωμης οθόνης, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Amazon είχε προσπαθήσει τα προηγούμενα χρόνια να αναπτύξει έγχρωμες ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης χρησιμοποιώντας το eInk, την τεχνολογία που είναι διαθέσιμη στα τυπικά Kindles της και απαιτεί ελάχιστη ενέργεια από την μπαταρία. Το Colorsoft θα έχει διάρκεια ζωής μπαταρίας περίπου οκτώ εβδομάδων, σε σύγκριση με έως και τρεις μήνες για την τελευταία γενιά του ηλεκτρονικού αναγνώστη Paperwhite.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης ένα νέο Paperwhite με οθόνη 7 ιντσών, διαγωνίως μετρημένη, 2/10 της ίντσας μεγαλύτερη από εκείνη της πιο πρόσφατης γενιάς. Αποκάλυψε επίσης μια ανανεωμένη ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης Kindle Scribe, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να σημειώνουν στην οθόνη με μια γραφίδα και να τη μετατρέπουν σε πιο ευανάγνωστο κείμενο.

Οι σημειώσεις των χρηστών μέσα στο βιβλίο μπορούν να συνοψίζονται από λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να μετατρέψει σελίδες σημειώσεων σε bullet points, δήλωσε η εταιρεία.

Η Amazon εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης της αγοράς στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, κατέχοντας περισσότερα από τα τρία τέταρτα της αγοράς, σύμφωνα με ορισμένες μετρήσεις. Οι συσκευές είναι κατασκευασμένες για να διαρκούν για χρόνια και η εταιρεία έχει πει ότι τις πουλάει κοντά στο κόστος, κερδίζοντας χρήματα όταν οι άνθρωποι αγοράζουν βιβλία ή άλλο αναγνωστικό υλικό.

Η πανδημία του COVID-19 τροφοδότησε την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών αναγνωστών, καθώς πολλές βιβλιοθήκες παρέμειναν κλειστές για να επιβάλουν τις πολιτικές καταφυγής, αλλά εξακολουθούσαν να προσφέρουν ασύρματες λήψεις ηλεκτρονικών βιβλίων.

Τα Kindles διατίθενται συχνά προς πώληση κατά τη διάρκεια εκπτωτικών εκδηλώσεων, όπως η Prime Day. Το Colorsoft θα αποσταλεί στους πελάτες στις 30 Οκτωβρίου και το νέο Scribe θα αποσταλεί στις 4 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com