40 UNDER 40 2024: Όλοι οι νέοι επιχειρηματίες που ξεχώρισαν φέτος

Αγαπητός Διακογιάννης, Βύρων Αντωνιάδης, Γιώργος Ρώβης

Με παρουσία σε 16 χώρες και πελάτες που διαχειρίζονται πάνω από 750 πλοία, η ελληνική startup Seafair, με επικεφαλής τον Αγαπητό Διακογιάννη, κατακτά γρήγορα το διεθνές ναυτιλιακό τοπίο. Ιδρυθείσα το 2020, η Seafair ανέπτυξε μια πλατφόρμα αιχμής που λύνει ένα από τα πιο πιεστικά προβλήματα της σύγχρονης ναυτιλίας: την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Με γραφεία σε Αθήνα, Νέα Υόρκη, Μανίλα και Οδησσό, η εταιρεία προσφέρει καινοτόμες λύσεις για την εύρεση και επιλογή των καταλληλότερων ναυτικών για τα πληρώματα των πλοίων. Η επιτυχία της Seafair δεν πέρασε απαρατήρητη από τους επενδυτές. Με πάνω από 8 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει τη στήριξη σημαντικών funds και angel investors. Αξιοσημείωτη είναι η πρόσφατη χρηματοδότηση 1,5 εκατ. δολαρίων, που επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της αγοράς στην καινοτόμο προσέγγιση της Seafair. Με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης και φιλόδοξα σχέδια για την περαιτέρω διεύρυνση της παρουσίας της στην Ανατολική Ασία, η Seafair εδραιώνεται ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον τομέα του maritime tech.

Ειρήνη Σλόσερ

Προερχόμενη από οικογένεια με ιστορική παράδοση στην ιατρική, εντούτοις όμως γοητευμένη από τα μαθηματικά, βρέθηκε να εργάζεται στην Morgan Stanley και δη στον τομέα των Συγχωνεύσεων και Εξαγορών. Εκεί γνώρισε καλύτερα τον κλάδο της τεχνολογίας, εξετάζοντας περιπτώσεις συγχωνεύσεων και εξαγορών στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο. Το επόμενο βήμα ήταν η ίδρυση της Dyania Health, όταν η Ειρήνη και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν ένα σημαντικό πρόβλημα και συνάμα ευκαιρία στον τομέα των κλινικών μελετών. Η Dyania Health δραστηροποιείται στους κλάδους της τεχνητής νοημοσύνης και των κλινικών μελετών, αναπτύσσοντας το Synapsis AI, μια τεχνολογική λύση βασισμένη στην Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας (NLP). Πρόκειται για ενα μοντέλo τεχνητής νοημοσύνης (large language model) που διαβάζει και ανωνυμοποιεί τα κλινικά δεδομένα από τις ιατρικές σημειώσεις και το ιστορικό ασθενών, με στόχο να εξάγει συμπεράσματα με κλινική λογική και να εντοπίζει τους ασθενείς που πληρούν κριτήρια συμμετοχής σε κλινικές μελέτες, έγκαιρα και με ακρίβεια. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει για τη διετία 2022-2023 χρηματοδoτήσεις άνω των 10 εκατ. δολαρίων, και έχει συνάψει συμφωνίες με τα μεγαλύτερα κλινικά κέντρα της Αμερικής. "Το μεγαλύτερο μου μάθημα είναι να διαχειρίζομαι τις καταστάσεις όπως έρχονται, να είμαι ανοιχτόμυαλη και όσο το δυνατόν έτοιμη για το απρόβλεπτο" αναφέρει η Ειρήνη στο Fortune Greece.

Μαρία Χάτζου – Dunford

Με σταθερή παρουσία τα τελευταία τρία χρόνια στη λίστα, η Μαρία Χάτζου – Dunford μπορεί να χαρακτηριστεί ως η Ελληνίδα που συμβάλλει στη διεθνή επανάσταση της ιατρικής ακριβείας. Ξεκίνησε τις σπουδές της από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σήμερα κατέχει διδακτορικό στη Βιοϊατρική, μεταπτυχιακό στη Βιοπληροφορική και πτυχίο στην Πληροφορική και τη Βιοϊατρική Πληροφορική. Η ιδέα για τη «γέννηση» της Lifebit ξεκίνησε στο Κέντρο Γονιδιωματικής Ρύθμισης (CRG) στη Βαρκελώνη, όπου συνεργαζόταν με τον ερευνητή P. Prieto Barja, συνιδρυτή και CTO της Lifebit, με στόχο να δημιουργήσουν μια εταιρεία που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την αξιοποίηση των ιατρικών δεδομένων με αποτελεσματικό τρόπο. Όπως είχε αναφέρει, «όραμά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλα τα δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να θεραπεύσουν τις ασθένειες χρησιμοποιούνται πραγματικά». Η εταιρεία, που έχει έδρα στο Λονδίνο και παρουσία στην Ελλάδα με ερευνητές, έχει «σηκώσει» μέχρι σήμερα κεφάλαια άνω των 70 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει επεκταθεί σε πολλές χώρες του κόσμου, με τελευταία τη Σιγκαπούρη.

Παναγιώτης Ρούμης

Η RUMMING Holding δραστηριοποιείται σε πολλαπλές αγορές μέσω των θυγατρικών της. Αποτελεί έναν όμιλο εταιρειών με έδρα στην Αθήνα και δραστηριότητες επέκτασης σε Αλβανία, Κόσοβο και άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Κεντρικός πυρήνας των δραστηριοτήτων της είναι η καινοτομία σε τομείς όπως το κέλυφος του κτιρίου και η θέρμανση, παρέχοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες στις τοπικές αγορές. Μεταξύ άλλων, οι εταιρείες του ομίλου προσφέρουν προηγμένα ηλεκτρικά συστήματα θέρμανσης, κατασκευαστικά προϊόντα και τζάκια βιοαιθανόλης, λύσεις για τη μηχανική προσόψεων και συμβουλευτικές υπηρεσίες για επιχειρηματική ανάπτυξη. Ο Παναγιώτης Ρούμης είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Ένωσης Εμπορίου Ελλάδας – Αλβανίας. Την τελευταία τριετία η εταιρεία του έχει παραδώσει πάνω από 150.000 τ.μ. επιφανειών σε προηγμένα έργα κατασκευής και έχει προχωρήσει σε σημαντικές συνεργασίες με ξενοδοχεία 5 αστέρων, όπως Melia, Hyatt, Sheraton, Folie Marine, Green Coast κ.ά. Η συμβουλή που δεν θα ξεχάσει ποτέ, ήταν από έναν καθηγητή του: «Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν τόλμησες ποτέ».

Κωνσταντίνος Σεπετάς

O Κωνσταντίνος Σεπετάς είναι Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων και έχει συμβάλει σημαντικά στην ανανέωση της εταιρείας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της. Στόχος του, να οδηγήσει την εταιρεία στη νέα εποχή συμμετέχοντας στην υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου ύψους 100 εκατ. ευρώ μέχρι το 2026. Ο Κωνσταντίνος, έχοντας περάσει από όλα τα επίπεδα της εταιρείας, δηλώνει στο Fortune Greece ότι «η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων είναι, στην πραγματικότητα, οι οικογενειακές μας αξίες και αντιλήψεις. Μέσω αυτής προσφέρουμε στον τόπο μας, και αυτό από μόνο του αποτελεί τεράστιο κίνητρο για όλους εμάς». Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος αποτελεί τη ναυαρχίδα των προϊόντων της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων, αντανακλώντας την ποιότητα και την αγνότητα του φυσικού αυτού αγαθού. Στηριζόμενη σε αυτές τις αξίες, η εταιρεία έχει επεκταθεί και στην παραγωγή αναψυκτικών με φυσικό μεταλλικό νερό, διατηρώντας την ίδια προσήλωση στην υψηλή ποιότητα. Η εταιρεία εξελίσσεται συνεχώς, αναζητώντας νέες αγορές και προσφέροντας προϊόντα που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία. Για το 2023, ο τζίρος έφτασε τα 118 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12,34%.

Ράνια Λάμπρου, Αλέξανδρος Κυριακόπουλος, Σπύρος Μανδέκης

Η Simpler προσφέρει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα Checkout as a Service που επιτρέπει στους εμπόρους να απλοποιούν τη διαδικασία αγοράς για τους αγοραστές με μία μόνο λύση. Αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που προσφέρει πλήρη λύση Checkout as a Service (CaaS), επιτρέποντας στους εμπόρους να κάνουν outsource ολόκληρη την υποδομή των επιλογών στο checkout - από τις μεθόδους πληρωμής και αποστολής μέχρι τα προγράμματα πιστότητας. Την τελευταία τριετία έχει ολοκληρώσει μια σειρά από στρατηγικές συνεργασίες οι οποίες βοήθησαν την εταιρεία να διεισδύσει στην αγορά της Ισπανίας και του Ην. Βασιλείου. Επιπλέον, το 2024 ανακοίνωσε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 9 εκατ. ευρώ από νέους και υφιστάμενους επενδυτές, η οποία αναμένεται να επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξή της και θα ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά. Ευθυγράμμιση με το εταιρικό όραμα και τις αξίες της εταιρείας, ποικιλία δεξιοτήτων και χαρακτήρας, είναι τα τρία κριτήρια της Ράνιας Λάμπρου για τη δημιουργία της κατάλληλης ομάδας.

Νικόλας Τακάς

Το Thermi Group είναι ένας επενδυτικός όμιλος που δραστηριοποιείται στους εξής κλάδους: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταικών, Αιολικών, Βιοαερίων και Θερμοκηπίων (ΣΗΘΥΑ) σε όλη την Ελλάδα). Real Estate (κατασκευή και διαχείριση κτηρίων γραφείων και οικιστικών project στην Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αθήνα & Κυκλάδες). Venture Capital - Διαχείριση Venture Capital NGIF. Ναυτιλία - Συμμετοχή σε project ιδιοκτησίας και διαχείρισης tanker. Δομικά Υλικά - Παραγωγή και Εμπορία Δομικών Υλικών στην Ελλάδα. Τα τελευταία 5 χρόνια ο Όμιλος έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ σε όλους τους παραπάνω τομείς. Στόχος για την επόμενη πενταετία είναι να ξεπεράσει ετήσιο τζίρο της τάξης των 50 εκατ. ευρώ. Για τον Νικόλα Τακά, κριτήριο δημιουργίας μιας κατάλληλης ομάδας είναι η συνεργατικότητα, ο χαρακτήρας και η όρεξη κάθε μέλους να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα ρητό το οποίο είχε μοιραστεί μαζί του ο πατέρας του και το ακολουθεί σε όλη του την καριέρα είναι «επιμονή και υπομονή».

Παναγιώτης Καραγιάννης, Γιώργος Καραγιάννης, Attanasio Ruiz

Η Moveo.AI είναι μια AI πλατφόρμα που προσφέρει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης (Generative AI) προκειμένου να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες τους και να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών τους. Η εταιρεία διαθέτει το δικό της Large Language Model (LLM), ειδικά σχεδιασμένο και εκπαιδευμένο για την εξυπηρέτηση πελατών, το οποίο συνδέεται απρόσκοπτα με εταιρικά API, παρέχοντας δυναμικές και εξατομικευμένες πληροφορίες. Η ικανότητα της Moveo.ΑΙ να προσφέρει εξαιρετικά προσωποποιημένες εμπειρίες, καθώς και να αποστέλλει προληπτικά μηνύματα (broadcast), ενισχύει σημαντικά την αφοσίωση των πελατών (customer loyalty) και συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων κάθε επιχείρησης. Επιπλέον, η Moveo.ΑΙ επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν λύσεις generative AI με ασφάλεια, διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα των πελατών παραμένουν προστατευμένα. Το 2024 η εταιρεία ολοκλήρωσε τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης ύψους 2,6 εκατ. δολαρίων (Eleven Ventures, Charge.vc, Uni.fund), ενώ συμμετείχε στο Mastercard Fintech Forum όπου κέρδισε την ψήφο των κριτών για τον τελικό του Βερολίνου.

Χρόνης Κεχαγιάς, Αναστάσιος Κεχαγιάς

Τα Μανιτάρια Κεχαγιά είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία ξεκίνησε το 1988 από τη Θεσσαλονίκη και έχει περάσει πλέον στη δεύτερη γενιά διοίκησης. Μέχρι το 2012 δραστηριοποιούταν μόνο στην εμπορία μανιταριών, ενώ από το 2013, βλέποντας το κενό της ελληνικής αγοράς για μανιτάρια πλευρώτους, ξεκίνησε τη δική της παραγωγή. Πλέον είναι σε θέση να καλύπτει όλες τις ανάγκες της χώρας χωρίς να εισάγει το συγκεκριμένο είδος. Μετά από 12 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή πλευρώτους και πάνω 30 χρόνια στον χώρο της εμπορίας λευκών μανιταριών, η εταιρία δημιούργησε τη μοναδική σύγχρονη μονάδα που παράγει λευκά μανιτάρια στην Ελλάδα. Μια επένδυση η οποία ολοκληρώθηκε το 2024, με κόστος άνω των 20 εκατ. ευρώ. Η νέα μονάδα αξιοποιεί τα πιο σύγχρονα συστήματα κλιματισμού και γεωθερμίας, αποφεύγοντας εντελώς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Διαθέτει παραγωγική δυναμική της τάξης των 40 τόνων την εβδομάδα, ενώ προγραμματίζεται ο διπλασιασμός της παραγωγής από το 2025. Υπολογίζεται ότι το 20% της παραγωγής εξάγεται στο εξωτερικό.

Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Κερμελής

Η Cenobe εξειδικεύεται στις επιθετικές πρακτικές ανίχνευσης τεχνολογικών ευπαθειών και προορατικών ελέγχων εταιρικής κυβερνοασφάλειας. Η εταιρεία συνδυάζει προηγμένη έρευνα και ανάπτυξη (R&D) που χρησιμοποιεί για την παροχή υπηρεσιών και την δημιουργία της πλατφόρμας αυτοματοποιημένων επιθέσεων. Συνδυάζει υπηρεσίες όπως εύρεση και ιχνηλάτηση ευπαθειών και προσομοίωση τεχνολογικών επιθέσεων. Η ανάπτυξη εσωτερικών εργαλείων από την ομάδα της Cenobe επιτρέπει την εξατομίκευση της πλατφόρμας με βάση τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη και την ανίχνευση απειλών. Την τελευταία τριετία, η Cenobe έχει ξεκινήσει πάνω από 50 συνεργασίες σε περισσότερες από 10 χώρες έχοντας εισχωρήσει στις αγορές της κεντρικής, βόρειας Ευρώπης. Μάλιστα, πρόσφατα ξεκίνησε και μια στρατηγική συνεργασία με μεγάλη συμβουλευτική εταιρεία στην Αμερική. «Η πρόληψη είναι πάντα πιο αποτελεσματική από την αντίδραση», είναι η σημαντικότερη συμβουλή που έχει λάβει ο Βασίλης Κερμελής, καθώς υπογραμμίζει τη σημασία του να βρίσκεσαι πάντα ένα βήμα μπροστά, αναγνωρίζοντας τις απειλές πριν αυτές εξελιχθούν σε κρίσεις.

Σάββας Γεωργίου

Ο Σάββας Γεωργίου μαζί με τον Αλέξανδρο Τρίμη, CEO & Co-founder της Welcome Pickups και μέλος σε προηγούμενες εκδόσεις της λίστας 40under40, εκπροσωπούν την ανθεκτικότητα και ένα ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο που άντεξε και εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο μετά την πανδημία. Με χιλιάδες συνεργάτες ξενοδοχείων και συνεργασίες με παγκόσμια OTAs και αεροπορικές εταιρείες, η Welcome Pickups αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη στο ταξίδι και εξελίσσοντας τη δική της τεχνολογία, εξασφαλίζει μια ομαλή εμπειρία για οδηγούς, ταξιδιώτες και συνεργάτες. Η εταιρεία μεγαλώνει γρήγορα σε μια απαιτητική αγορά και πλέον έχει επεκτείνει την παρουσία της σε περισσότερους από 300 προορισμούς και 500 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο. «Οι άνθρωποι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για μακροπρόθεσμη επιτυχία – αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στο recruitment, hiring από  κάθε άλλο task» αναφέρει ο Σάββας στο Fortune Greece.

Χρήστος Νικολούδης

O Χρήστος Νικολούδης έχει ταυτιστεί με την προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας στην ελληνική αγορά ως επιχειρηματίας αλλά και ως επικεφαλής Έρευνας της Έδρας Unesco για την Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία. Η Mantis Business Innovation, η εταιρεία που ίδρυσε το 2017, αποτελεί μια εταιρία ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού για την ανάπτυξη και διαχείριση της ανοικτής καινοτομίας σε μεγάλους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς. Eχει καταφέρει, να βρίσκεται πίσω από σημαντικές πρωτοβουλίες όπως το πανευρωπαϊκό έργο Green Alternatives for European Autonomy (GAEA), που προωθεί πάνω από 500 innovators με στόχο την ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης, τον τεχνολογικό διαγωνισμό ανοιχτής καινοτομίας του ΔΕΔΔΗΕ (HEDNO Datathon), την υλοποίηση του κόμβου καινοτομίας του ΑΔΜΗΕ, και φυσικά το Elevate Greece, του επίσημου μητρώου της πολιτείας για ελληνικές startups. Έχοντας διανύσει μια πορεία που συνδυάζει τόσο την ερευνητική, όσο και την επιχειρηματική δραστηριότητα, o Xρήστος δηλώνει στο FortuneGreece: «Αν θέλεις να πάρεις μία συμβουλή, πάρτην από κάποιον που ήδη έχει καταφέρει αυτό για το οποίο θέλεις να σε συμβουλέψει».

Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης, Κωνσταντίνος Φαλιάγκας

To Wealthyhood είναι μια εφαρμογή για τη δημιουργία πλούτου που βοηθά Millennials και Gen-Z στη Νότια Ευρώπη να μάθουν, να αποταμιεύουν και να επενδύουν. Ξεκινώντας από το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει αναπτυχθεί οργανικά, φτάνοντας πάνω από 35.000 χρήστες. Με πλήρη άδεια διαπραγματευτή και πανευρωπαϊκή κάλυψη, το Wealthyhood παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, όπως δημιουργία χαρτοφυλακίου με AI, προσομοιώσεις απόδοσης και πρόσβαση σε αγορές πριν από IPOs. Εστιάζει στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη πλούτου, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση στις ιδιωτικές τράπεζες. Με στρατηγικές συνεργασίες και καινοτόμα χαρακτηριστικά, το Wealthyhood καθιερώνεται ως κορυφαίος neo-broker στη Νότια Ευρώπη. «Οι περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις αποτυγχάνουν επειδή οι ιδρυτές τα παράτησαν. Ό,τι κι αν γίνει, απλώς συνεχίστε να πιέζετε!», ήταν τα λόγια που επηρέασαν περισσότερο τον Αλέξανδρο, ούτως ώστε να μην σταματήσει μπροστά σε κανένα εμπόδιο και να κάνει πράξη το επιχειρηματικό του όνειρο.

Αριάδνη Διαμαντή

Η Ariadne Athens Skin Wellness, ιδρύθηκε το 2014 από τη χημικό Αριάδνη Διαμαντή και είναι το πρώτο ελληνικό πολυτελές spa brand που συνδυάζει την παράδοση με την επιστημονική καινοτομία. Αντλώντας έμπνευση από την ελληνική μυθολογία και τη μεσογειακή φύση, η εταιρεία παράγει καλλυντικά 99%-100% φυσικής προέλευσης και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης πολυτελών spa. Η Ariadne Athens ξεχωρίζει για τις κλινικές μελέτες της σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού της, προσφέροντας μοναδικές θεραπείες ευεξίας σε διεθνές επίπεδο. Στόχος της είναι να προβάλλει την ελληνική ομορφιά και ευεξία παγκοσμίως. Μέσα στην τριετία 2021 – 2023 η εταιρεία έχει συνάψει πολύ σημαντικές εμπορικές συμφωνίες στις αγορές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας, ενώ η επιλογή των προϊόντων της για τα ειδικά δώρα των υποψηφίων των βραβείων Όσκαρ το 2023, έφερε κοντά στα προϊόντα της τους κορυφαίους του Χόλιγουντ. «Μην προσπαθείς, δεν θα γίνεις επιχειρηματίας ποτέ», είπε στην Αριάδνη ένας φίλος της, κάτι το οποίο την πείσμωσε και την οδήγησε να κάνει πράξη το επιχειρηματικό της όνειρο.

Δημήτριος Αγγελούδης, Ανέστης Σταμάτης

Η Cactus Digital είναι μια καινοτόμος εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής με έμφαση στα Big Data και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Με τρία κύρια τμήματα, συμπεριλαμβανομένου του Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), η εταιρεία συμμετέχει σε κορυφαία ερευνητικά προγράμματα όπως το Horizon και το Digital Europe, αναπτύσσοντας λύσεις όπως τα Data Marketplaces και συστήματα αποτροπής κοινωνικής μηχανικής. Η Cactus Digital διακρίνεται για το εξειδικευμένο προσωπικό της, που περιλαμβάνει υποψήφιους διδάκτορες, φέρνοντας την επιστημονική έρευνα στις υπηρεσίες της. Με projects σε διεθνές επίπεδο, η εταιρεία προωθεί καινοτομίες που διαμορφώνουν το μέλλον της ψηφιακής τεχνολογίας. Η εταιρεία συμμετέχει σε 2 προγράμματα Horizon και 1 Digital Europe, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 25 εκ ευρώ. Επιπλέον, υλοποιεί ένα από τα πρώτα συστήματα περίθαλψης και επανένταξης βετεράνων για το κράτος της Ουκρανίας. Για τον Δημήτρη Αγγελούδη, απαραίτητο για τους νέους συνεργάτες του είναι να μοιράζονται τις ίδιες αξίες: τιμιότητα, ταπεινότητα, εργατικότητα και φιλοδοξία.

Νίκη Γουλιμή

Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις «100 γυναίκες που χτίζουν τις πιο καινοτόμες και φιλόδοξες επιχειρήσεις της Αμερικής». Η Νίκη Γουλιμή έχει ζήσει στην Αγγλία, έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία και… ξαφνικά ίδρυσε την Nova Credit για να λύσει ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε μεταναστεύοντας στην Αμερική: την έλλειψη χρηματοπιστωτικής εμπιστοσύνης των μεταναστών. Η Nova Credit έχει συγκεντρώσει πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές όπως η General Catalyst και η Kleiner Perkins και το 2019 εντάχθηκε στο δίκτυο Endeavor. Από το 2016 που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα έχει «χτίσει» σχέσεις με πιστωτικά γραφεία σε περισσότερες από 20 χώρες και συνεργασίες με δανειστές, όπως η American Express, η SoFi, η Yardi και η Verizon. Το 2023, η Nova Credit έλαβε έγκριση για να γίνει ο πρώτος διασυνοριακός πάροχος αναφοράς πιστωτικής ιστορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αιμιλία Μολυμπάκη

«Thymia» είναι το όνομα της εταιρείας που ίδρυσε η Αιμιλία Μολυμπάκη και προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «θυμός» ως ψυχική ή πνευματική διάθεση. Η εταιρεία έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 4 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση και η Αιμιλία είναι μία από τους μόλις δέκα ανθρώπους στον κόσμο που εφαρμόζουν τη μέθοδο των βιοδεικτών για να δημιουργήσει ένα εργαλείο που συνεπικουρεί τους γιατρούς στην αξιολόγηση των νοσημάτων ψυχικής υγείας. Η Eμιλία απέκτησε το διδακτορικό της και το μεταδιδακτορικό της στη Γνωσιακή Νευροεπιστήμη και Γλωσσολογία από το University College του Λονδίνου, ένα φημισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα στον κόσμο για τις Νευροεπιστήμες και για πάνω από μια δεκαετία, έχει εργαστεί με ένα πολύ διαφορετικό σύνολο πληθυσμών και ασθενών που επηρεάζονται από γνωστικές διαταραχές. Ήδη η «Thymia» έχει επεκταθεί σε αγγλόφωνες χώρες, στην Ισπανία, στη Βραζιλία, στην Ινδονησία και την Αφρική.

Ευάγγελος Ζυμπελούδης

Ο Ευάγγελος Ζυμπελούδης, με πτυχίο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετέβη στην Αγγλία με υποτροφία για το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, όπου ολοκλήρωσε το μάστερ και το διδακτορικό του. Το 2019, ίδρυσε την εταιρεία, με την πρώτη επένδυση να προέρχεται από το ελληνικό fund Velocity Partners. H iCOMAT φιλοδοξεί να φέρει «επανάσταση» στον τρόπο κατασκευής εξαρτημάτων από ανθρακονήματα για αυτοκίνητα, αεροπλάνα και διαστημόπλοια. H καινοτόμος εταιρεία κατάφερε μάλιστα πρόσφατα να «σηκώσει» 22,5 εκατ. δολ σε χρηματοδότηση και ανάμεσα στους επενδυτές είναι και το Ταμείο Καινοτομίας του ΝΑΤΟ. Από το 2022, που επιλέχθηκε για πρώτη φορά στη λίστα 40under40, η εξέλιξη είναι σημαντική, καθώς η εταιρεία που συμβάλλει στην κατασκευή ελαφρύτερων εξαρτημάτων, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και κατά 65%, έχει αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, τη Jaguar Land Rover και ομάδες της Formula 1.

Στέφανος Χατζηράπτης

Hemmersbach Hellas είναι το ελληνικό hub της γερμανικής εταιρίας πληροφορικής Hemmersbach, η οποία διαθέτει 20ετή εμπειρία στον χώρο της τεχνολογίας, πάνω από 5.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και παρουσία σε πάνω από 190 χώρες. Παρέχει υπηρεσίες επισκευών και συντήρησης τεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ διαθέτει πρωτοποριακές υπηρεσίες με ένα πολυεπίπεδο επιχειρηματικό μοντέλο που περιλαμβάνει διάφορα συνδρομητικά πακέτα. Αποκλειστικός χρηματοδότης της ελληνικής θυγατρικής είναι η γερμανική μητρική, η οποία στο πρόσωπο του Στέφανου Χατζηράπτη βρήκε τον άνθρωπο που θα μπορούσε να στήσει, να εξελίξει και να απογειώσει το νέο της hub. Από τους 9 εργαζόμενους το 2018, όχι μόνο κατάφερε να αναπτύξει μια ομάδα 320 εργαζόμενων στη χώρα μας, αλλά και να προσελκύσει πολλές από τις εσωτερικές λειτουργίες της μητρικής εταιρείας στην Ελλάδα. «Το όραμά μας είναι, σε λίγα χρόνια, όλα μας τα κέρδη να δρομολογούνται σε δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας», αναφέρει στο Fortune Greece ο Στέφανος Χατζηράπτης.

Μιχάλης Πετυχάκης

Έχοντας στο πελατολόγιό της κολοσσούς της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Warner Chappell Μusic, Warner Music Group, Sony Music Group, Kobalt, κ.ά., η Orfium αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εταιρικούς «παίκτες» στον τομέα της διαχείρισης δεδομένων μουσικών παραγωγών. Η ραγδαία ανάπτυξη της εταιρείας, με άνω των 180 εργαζόμενων στα γραφεία της στην Αθήνα, τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του τμήματος R&D, έχει συνοδευτεί από το άνοιγμα νέων αγορών. Αυτό προήλθε μέσω της εξαγοράς της εταιρείας Breaker INC και την είσοδο στην 2η μεγαλύτερη αγορά μουσικής στον κόσμο, την Ιαπωνία. Επιπλέον η Orfium προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά της βρετανικής Soundmouse επεκτείνοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες της στον κλάδο των οπτικοακουστικών μέσων. Η Soundmouse ειδικεύεται σε υπηρεσίες αναλυτικών δεδομένων χρήσεων μουσικής (music reporting), έχει έδρα το Λονδίνο και πελατολόγιο που περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, μεγάλες εταιρείες media αλλά και γνωστές πλατφόρμες streaming. Επιπλέον η Orfium κάνει και τα πρώτα της βήματα στον χώρο του entertainment και του gaming.

Αντώνης Μαλαξιανάκης

Όταν ο κόσμος πάλευε με τα lockdowns και την αβεβαιότητα, ο Αντώνης Μαλαξιανάκης είδε μια ευκαιρία. Στο ταραχώδες σκηνικό της πανδημίας COVID-19, ίδρυσε την Harbor Lab, μια νεοφυή επιχείρηση που φέρνει επανάσταση στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ο Αντώνης αναγνώρισε ένα κενό στην αγορά για έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης των λιμενικών εκταμιεύσεων. Με την ομάδα του, ανέπτυξε μια λύση SaaS που αυτοματοποιεί και εκσυγχρονίζει αυτή την πολύπλοκη διαδικασία, εξοικονομώντας στις ναυτιλιακές εταιρείες σημαντικό χρόνο και χρήμα. Από την ίδρυσή της, η Harbor Lab έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση άνω των 23,6 εκατ. ευρώ από κορυφαίους επενδυτές, όπως οι Atomico, Venture Friends και Speedinvest. Αυτή η χρηματοδοτική στήριξη έχει τροφοδοτήσει την ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας και της επέτρεψε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο. Μόνο το 2024 η εταιρεία έλαβε 16 εκατ. δολάρια Series A χρηματοδότηση. «Συνεχίστε να παλεύετε, συνεχίστε να μαθαίνετε και να είστε πάντα έτοιμοι να έναν ακόμη γύρο, όσο δύσκολο κι αν είναι», είναι η καλύτερη συμβουλή που έχει λάβει ο Αντώνης στην καριέρα του.

Αναστάσης Κύρκος

Με ένα δίκτυο άνω των 4.200 πλοίων (5% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου), η MarPoint έχει εδραιωθεί ως αξιόπιστος συνεργάτης στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Οι υπηρεσίες της καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών, όπως υλικό εξοπλισμό, υποδομές και διαχείριση δικτύου, asset management, κυβερνοασφάλεια, crew welfare, cloud computing, καθώς και δορυφορική και παράκτια συνδεσιμότητα. Το 2023 ήταν χρονιά καινοτομιών με την κυκλοφορία του UNI, μιας πρωτοποριακής λύσης virtualization server για πλοία, η οποία προσφέρει ταχύτητα και υπολογιστική ικανότητα. Παράλληλα, παρουσίασε το Asset Inventory Management, ένα εργαλείο διαχείρισης συσκευών στα πλοία που διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τα πρότυπα κυβερνοασφάλειας IACS UR E26 & E27. Επιπλέον, η εταιρεία λάνσαρε τη νέα λύση Maritime Connectivity, που εξασφαλίζει αδιάλειπτη συνδεσιμότητα και βέλτιστη απόδοση σε πολλαπλά δίκτυα (GEO, LEO, 5G), προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Την ίδια χρονιά, η MarPoint τιμήθηκε με το Gold Cyber Security Award για τον τομέα της ναυτιλίας, επιβεβαιώνοντας την αριστεία μας στην κυβερνοασφάλεια.

Νόπη Ρωμανίδου

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τη Νόπη Ρωμανίδου το όνειρο δημιουργίας μιας ποτοποιίας που δεν θα έμενε μόνο στα παραδοσιακά ελληνικά αποστάγματα, όπως το ούζο, που εδώ και 100 χρόνια παράγει η Ποτοποιία Μελισσανίδη, γίνεται πραγματικότητα. Εκπρόσωποι μιας νέας γενιάς αποσταγματοποιών-ποτοποιών, αποφάσισαν πριν από μερικά χρόνια να ξεκινήσουν να παράγουν τζιν, και μάλιστα στην premium κατηγορία, στη μονάδα της Αριδαίας. Ο τίτλος «Mataroa» που επέλεξαν να δώσουν σε αυτό το μεσογειακό τζιν, για την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιούνται εκλεκτοί καρποί και βότανα από όλη τη Μεσόγειο (δάφνη, λεβάντα, χαμομήλι, εσπερειδοειδή, μαστίχα κ.ά.), «ταξιδεύει» πλέον σε περίπου είκοσι χώρες και στην γκάμα του έχουν προστεθεί δύο νέες προτάσεις. Επιπλέον, στο πορτφόλιό της διαθέτει και τα χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ Mataroa Pink Gin με εκχύλιση με ελληνικό ρόδι και αιγυπτιακό ιβίσκο, και Mataroa Happy Gin με εκχύλιση με κάνναβη και νταμιάνα.

Αννίβας Βασιλόπουλος

Ο Αννίβας Βασιλόπουλος και η εταιρεία του, ANICON, που δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης έργων και κατασκευών από τον Μάιο του 2021, έχει καταφέρει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει αισθητή την παρουσία του στην αγορά. Έχει αναλάβει σημαντικά έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως η τεχνική εκπροσώπηση της Ousia Hospitality Platform της Goldman Sachs Asset Management και η συνεργασία με την AECOM για την ανακαίνιση τριών ξενοδοχείων στη Χαλκιδική, συνολικής έκτασης 145.597 τ.μ., με στόχο τη βιώσιμη πιστοποίηση LEED και στρατηγική Net Zero. Επίσης, η ANICON. διαχειρίζεται την ανακατασκευή ιστορικού κτιρίου στο Μετς της Noval Property, το οποίο θα μετατραπεί σε σύγχρονες κατοικίες και γραφεία, καθώς και δύο νέα ξενοδοχεία στις Κυκλάδες με προϋπολογισμό άνω των 40 εκατ. ευρώ. Τον Ιούλιο του 2024, η εταιρεία ανέλαβε τη διαχείριση παραθαλάσσιου οικιστικού έργου στο Ιόνιο, συνολικής έκτασης 75.000 τ.μ. Παράλληλα ενισχύει το brand της μέσω στρατηγικών συνεργασιών και συμμετέχει ενεργά σε διαγωνισμούς για έργα υποδομών και κτιρίων.

Αλέξης Πατζιάρος

Η αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η Coffeeco Upcycle αφορά τη διαχείριση αποβλήτων καφέ και τη μετατροπή τους σε πολύτιμα προϊόντα μέσω τεχνολογιών ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας. Με συμμάχους εταιρείες όπως η Coffee Island, η εταιρεία συνδυάζει τα υπολείμματα καφέ espresso και καινοτόμες διαδικασίες upcycle για να παράγει πρώτες ύλες δερμοκαλλυντικών και προϊόντων υγιεινής. Όπως αναφέρει στο Fortune Greece ο Αλέξης, «η συμβουλή που έλαβα όταν ξεκινούσα και δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι: "Αν θες να το κάνεις αυτό το πράγμα πρέπει να έχεις στομάχι." Αυτή η φράση μου υπενθυμίζει πάντα την ανάγκη για αντοχή, υπομονή και αποφασιστικότητα στον επιχειρηματικό κόσμο, ιδίως όταν ασχολείσαι με καινοτόμες και προκλητικές ιδέες». Το 2023 η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με μεγάλο λιανέμπορο για την παροχή των προϊόντων "Auraskin" σε διεθνές επίπεδο, ενώ πραγματοποιήθηκε και η πρώτη μεγάλη αποστολή προϊόντων στη Γαλλία, ενισχύοντας την ευρωπαϊκή παρουσία της Coffeeco Upcycle και τη συνεργασία με εταιρείες καλλυντικών.

Γιώργος Καγγέλης, Γιώργος Οικονομόπουλος

H PAROSTEC αναλαμβάνει έργα υψηλών προδιαγραφών για πελάτες αυστηρών απαιτήσεων. Στο χαρτοφυλάκιό της εταιρείας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, βίλες, ξενοδοχεία κ.ά., σε οποιαδήποτε κλίμακα. Επιπροσθέτως έχει ήδη προχωρήσει σε εμβληματικές παρεμβάσεις σε ιστορικά κτίρια της Αθήνας, όπως την ολοκλήρωση μέσα στο 2024 του πρώτου έργου μεγάλης κλίμακας στο κτίριο του ΔΟΛ στην οδό Χρήστου Λαδά. Το 2024 η Parostec επεκτάθηκε στον τουριστικό κλάδο με την έναρξη εργασιών του πρώτου ξενοδοχείου στην Πάρο που τοποθετείται μεταξύ Πούντας και Αλυκής, οι κατασκευαστικές εργασίες του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2026. Οι συνιδιοκτήτες της εταιρείας αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να ανακοινώσουν τη δημιουργία νέας εταιρείας κάτω από την ομπρέλα της οποίας θα ενταχθεί και η PAROSTEC. Σε βάθος 5ετίας έχουν θέσει στόχο να αναλάβουν και να συμμετάσχουν σε έργα που εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 100 εκατ. ευρώ. Η έμφαση που δίνει στη βιωσιμότητα ήταν και ο λόγος που η PAROSTEC εντάχθηκε στη λίστα Future Ready Business, με τις 12 πιο έτοιμες ελληνικές επιχειρήσεις για το μέλλον. Παράλληλα, συνεχίζεται η δραστηριότητα της PAROSTEC στις Κυκλάδες με έντονους ρυθμούς. Αυτό το διάστημα στην Πάρο και στην Αντίπαρο, πέραν του ξενοδοχείου, βρίσκονται προς υλοποίηση 28 έργα, κυρίως high-end κατοικίες.

Αντώνης Σαμοθράκης, Αντώνης Ζώης

Έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 55 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση από την ίδρυσή της το 2019,  και με ισχυρούς συμμάχους όπως οι εταιρείες Autohellas και Olympia, οι οποίες αποτελούν στρατηγικούς συνεργάτες, η εταιρεία έχει καθιερωθεί στον τομέα του leasing και της πώλησης αυτοκινήτων. Tο instacar το 2024 ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου business vertical, αυτού της πώλησης αυτοκινήτων, ενισχύοντας σημαντικά τη θέση του στην αγορά. Η νέα υπηρεσία πώλησης αυτοκινήτων, δίνει πλέον τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιλέξουν οχήματα σαν καινούργια, από επίσημες ελληνικές αντιπροσωπείες και την εγγύηση του instacar, παράλληλα με αυτή της απόκτησης οχήματος μέσω leasing. Ο Αντώνης Σαμοθράκης, ο οποίος έχει συνδεθεί με καινοτόμα projects, όπως το efood, πριν από μια δεκαετία ή πιο πρόσφατα το Petchef, αναφέρει στο Fortune Greece ότι οι ιδέες με τις οποίες ασχολείται έχουν ένα κοινό παρονομαστή, ο οποίος εμπεριέχει τέσσερις βασικές έννοιες: την καινοτομία, την τεχνολογία, τη λύση σε ένα πρακτικό ζήτημα, αλλά και το σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.

Αλέξανδρος Στεφανίδης

Η Olicatessen εξειδικεύεται στην αναζήτηση, προώθηση και διάθεση εκλεκτών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα. Δίνοντας έμφαση σε χειροποίητα, βιολογικά και μη βιομηχανοποιημένα προϊόντα, η εταιρεία στηρίζει την παράδοση και το μεράκι των παραγωγών της χώρας. Η ναυαρχίδα της συλλογής είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προσφέροντας μια από τις πιο ολοκληρωμένες ποικιλίες στην Ελλάδα. Με τη δημιουργία δεύτερου φυσικού καταστήματος και την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος, η Olicatessen επεκτείνει τη δραστηριότητά της, ενώ διοργανώνει γευσιγνωσίες και διεθνείς διαγωνισμούς αξιολόγησης προϊόντων. Μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες, φιλοδοξεί να προωθήσει το ελληνικό brand name και ενισχύσει τη φήμη των τοπικών παραγωγών. Ο Αλέξανδρος Στεφανίδης θεωρεί ότι η κατάλληλη ομάδα είναι ένας συγκερασμός δεξιοτήτων και ικανοτήτων αλλά και προοπτικής των ανθρώπων που την απαρτίζουν. Με την κατάλληλη εκπαίδευση και ενασχόληση, οι άνθρωποί της ενσαρκώνουν και υλοποιούν το όραμα της επιχείρησης. Μια από τις πιο καινοτόμες δραστηριότητες της εταιρείας, είναι η διεξαγωγή γευσιγνωσιών στα φυσικά καταστήματα, οι οποίες αναμεταδίδονται και ζωντανά μέσω ίντερνετ.

Σταύρος Κηρύκος, Γεώργιος Ρακιτζής

Η MindTheHack έχει η αναπτύξει μια αυτόνομη πλατφόρμα ψηφιακής ασφάλειας, η οποία ενσωματώνει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Η πλατφόρμα αυτή, σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα threat intelligence, επιτρέπει τον αυτόματο εντοπισμό και την ανάλυση ευπαθειών, καθώς και την πρόβλεψη και άμεση αντίδραση σε αναδυόμενες απειλές. H εταιρεία τρέχει με εντυπωσιακή ανάπτυξη το 2024, ενώ στη διετία 2022-2023 εξασφάλισε νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 1 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του πελατολογίου της, σύναψε μια πολύ σημαντική εμπορική συνεργασία με την Hewlett Packard Enterprise. Όπως αναφέρει ο Σταύρος Κηρύκος στο Fortune Greece, η δημιουργία της Mind The Hack προέκυψε από την ανάγκη για μια πιο άμεση, ευέλικτη και προσαρμοσμένη λύση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Για τον CEO της εταιρείας, η καλύτερη συμβουλή που έχει λάβει για την επαγγελματική του πορεία είναι ότι «η επιτυχία δεν ανήκει ποτέ σε ένα άτομο αλλά στην ομάδα».

Κωνσταντίνος Πετρίδης

«Ότι ξεκινάς να το κάνεις με όραμα, πάθος και σκληρή δουλειά». Αυτό είναι το μότο του 38χρονου Κωνσταντίνου Πετρίδη που μαζί με τον Κωνσταντίνο Παρασκευόπουλο, τον Γιώργο Ανδριανίδη και τον Ανδρόνικο Τσαρτσίδη ίδρυσαν τον Νοέμβριο του 2019 την DKG DEVELOPMENT. Κοντά πέντε χρόνια μετά, η εταιρεία έχει έσοδα  από πωλήσεις ακινήτων πάνω από 55 εκατ. ευρώ, την τελευταία διετία, ενώ σημαντική είναι και η αύξηση της πελατειακής της βάσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πορεία αυτή έχει προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον αγοραστών αλλά και μισθωτών από όλο τον κόσμο καθώς η εταιρεία έχει αναπτύξει και  υλοποιεί ένα χαρτοφυλάκιο με 36 έργα (120.000 τμ GBA), σε διάφορες κατηγορίες ακινήτων (οικιστικά, εμπορικά, γραφεία και τουριστικά) στα νότια προάστια της Αθήνας και τον Πειραιά. Στον τομέα του micro resi, στο χαρτοφυλάκιο της DKG Development περιλαμβάνονται σήμερα έργα 50.000 τ.μ. (GBA) που δημιουργούν περί τα 1.000 νέα serviced apartments units, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικό στάδιο υλοποίησης και παραδίδονται σταδιακά.

Αθανάσιος Κόλλιας

Ο Αθανάσιος Κόλλιας, ιδρυτής της KINVENT, μιας ελληνικής startup που έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση, συνδυάζει την επιστημονική του κατάρτιση ως μηχανολόγος μηχανικός με το πάθος του για τον αθλητισμό. Με την KINVENT, ο Αθανάσιος Κόλλιας έχει δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη λύση one-stop για όλα τα στάδια της φυσικοθεραπείας και της παρακολούθησης ενός ασθενή, βοηθώντας ήδη 17.000 φυσιοθεραπευτές από 72 χώρες. Η ιστορία της KINVENT είναι μια έμπνευση για τους νέους επιχειρηματίες. Αποδεικνύει ότι με πάθος, επιμονή και μια εξαιρετική ιδέα, είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια παγκόσμια επιτυχημένη επιχείρηση με έδρα την Ελλάδα. Κάτι που έχουν εντοπίσει και οι επενδυτές όπως το UNIFUND, SOFILARO, η EURAZEO που έχουν επενδύσει από το 2019 έως το 2023 περισσότερα από 23 εκατ. ευρώ. Πλέον η εταιρεία έχει εδραιώσει την παρουσία της και στις ΗΠΑ, όπου με έδρα τη Φλόριντα έχει ενισχύσει κατά 100% τις πωλήσεις της. «Μόνος πηγαίνεις γρηγορότερα, αλλά μαζί πάμε πιο μακριά» είναι καλύτερη συμβουλή που έχει πάρει μέχρι σήμερα ο Αθανάσιος.

Νικόλας Χατζηδάκης

Σε μια εποχή όπου το ηλεκτρονικό εμπόριο ανθεί και οι προσδοκίες των καταναλωτών είναι στα ύψη, η AfterSalesPro έχει αναδειχθεί ως πρωτοπόρος στον εξορθολογισμό της συχνά παραγνωρισμένης πτυχής των ηλεκτρονικών αγορών: της αποστολής. Αυτή η καινοτόμος νεοσύστατη επιχείρηση έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα SaaS που αυτοματοποιεί κάθε βήμα της διαδικασίας ταχυμεταφορών, από τη δημιουργία παραγγελίας έως την παρακολούθηση της παράδοσης, παρέχοντας στις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου πρωτοφανή αποτελεσματικότητα και ευελιξία. Παρέχει μαζική διαχείριση και έξυπνη παρακολούθηση αποστολών, αυτόματη διασύνδεση με όλες τις πλατφόρμες e-commerce, ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών εταιρειών courier, καθώς και άλλες λειτουργίες που βελτιώνουν τη λειτουργία μιας επιχείρησης στο κρίσιμο κομμάτι του "after-sales". Το RetentionPro προσφέρει προηγμένες λύσεις μάρκετινγκ, επαναστατώντας στον τρόπο στόχευσης των πελατών βάσει των ενδιαφερόντων και της συμπεριφοράς τους, επιτυγχάνοντας υψηλά conversion rates. Καθώς το τοπίο του ηλεκτρονικού εμπορίου συνεχίζει να εξελίσσεται, η AfterSalesPro βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας.

Μαργαρίτα Νικήτα

Η High Q Renders ειδικεύεται σε υπηρεσίες 3D απεικόνισης, animations, εικονικών περιηγήσεων και σκηνοθεσίας, μετατρέποντας τις ιδέες των πελατών της σε εντυπωσιακές εικονικές εμπειρίες. Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με διάσημους πελάτες όπως ο πρόεδρος Barack Obama και η Βασιλική Οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και με γνωστές ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως το Hilton, το Hyatt και το Ritz Carlton. Παράλληλα, η High Q Renders συνεργάζεται με κορυφαίους εκδοτικούς οίκους για να μοιραστεί την τεχνογνωσία της μέσω βιβλίων και άλλων δημοσιεύσεων, ενώ έχει βραβευτεί στην Αμερική ως κορυφαία εταιρεία παραγωγής φωτορεαλιστικών υπηρεσιών (Best of Houzz 2020-2023, Lux) και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς όπως το D5 Render Challenge II. «Αν σε απορρίψουν, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είσαι καλός ή ότι η ιδέα σου δεν είναι αξιόλογη. Μπορεί απλά οι άνθρωποι που αποφασίζουν να μην είναι έτοιμοι ή να μην έχουν την ίδια όραση με εσένα», είναι μια από τις καλύτερες συμβουλές που έχει λάβει στην καριέρα της η Μαργαρίτα Νικήτα.

Νικόλας Μιχαλιάς

Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία διαμορφώνει εκ νέου τους κανόνες του παιχνιδιού, ο 39χρονος Νικόλας Μιχαλιάς δεν είναι απλώς ένας ακόμη επιχειρηματίας στον τομέα των ακινήτων. Είναι ένας πρωτοπόρος που μεταμορφώνει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το real estate. Ιδρύοντας την M.Residence το 2017, ξεκίνησε με όραμα να καταστήσει τον κλάδο των ακινήτων πιο έξυπνο, πιο αποτελεσματικό και πιο προσβάσιμο. Και τα κατάφερε, εισάγοντας καινοτόμες ψηφιακές λύσεις που άλλαξαν το παιχνίδι. Με σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο και μια βαθιά γνώση των διεθνών τάσεων, ο Νικόλας Μιχαλιάς έφερε στην Κύπρο ένα φρέσκο αέρα. Ψηφιακές πλατφόρμες εμπνευσμένες από την οικονομία των διαμοιρασμών, εφαρμογές εξυπηρέτησης πελατών τελευταίας γενιάς, όλα αυτά υπό την ομπρέλα της M.Residence, έθεσαν νέα πρότυπα στον τομέα του PropTech. Το 2023 η εταιρεία άνοιξε το νέο της γραφείο στη Λεμεσό και το 2024 παρουσίασε την πλατφόρμα RENTONLINE, επεκτείνοντας τις υπηρεσίες της με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη.

Aναστάσιος Στοφόρος, Φαίδων Μίχος

Η NUTREE είναι μια από τις πιο καινοτόμες και ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα της Ελλάδος. Ιδρύθηκε το 2018 με στόχο και όραμα τη δημιουργία υγιεινών σνακ (μπάρες ενέργειας, πρωτεϊνικά γλυκίσματα, βιολογικά παιδικά σνακ), από αγνές πρώτες ύλες που προσφέρει η ελληνική γη, και την ενσωμάτωση αυτών στις διατροφικές συνήθειες της καθημερινότητας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε premium κανάλια της εγχώριας αγοράς (bio stores, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες, γυμναστήρια, κ.α.), καθώς επίσης εξάγει τα προϊόντα της σε 11 χώρες σε Μέση Ανατολή, Κεντρική Ευρώπη και Ιαπωνία. «Μια από τις συμβουλές που βοήθησαν στο ξεκίνημα της εταιρείας είναι να έχεις πίστη και αγάπη για αυτό που κάνεις και να μην ξεχνάς ποτέ γιατί το ξεκίνησες. Σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά χρειάζεται συνεχής καινοτομία τόσο στα προϊόντα όσο και στην γραμμή παραγωγής για να μπορείς να μένεις πάντα μπροστά στις εξελίξεις και τον ανταγωνισμό. Στη Nutree δεν σταματάμε ποτέ να σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά μας πατώντας γερά στα πόδια μας» αναφέρει ο Αναστάσιος.

Γιάννης Μαλεφάκης, Χριστίνα Μαλεφάκη

Tα δύο αδέρφια, αφήνοντας τις δουλειές τους στο Λονδίνο, δημιουργήσανε ένα remote-first agency, που έχει χτιστεί για την νέα AI εποχή, στελεχωμένο από ανθρώπους που έχουν δουλέψει με κάποια από τα μεγαλύτερα brands παγκοσμίως. Αρχικά με βάση το Λονδίνο και αργότερα την Αθήνα, η Amplifyd, πετυχαίνοντας ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 20% τον χρόνο μεσοσταθμικα, διαχειρίζεται 40 εκατομμύρια ετήσιου διαφημιστικού budget για πελάτες στο εξωτερικό και σε περισσότερες από 30 χώρες. Προσφέρει ουσιαστική βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων, χρησιμοποιώντας βαθιά τεχνογνωσία και παροχή στρατηγικής κατεύθυνσης, εξειδίκευση σε data analytics, καθώς και AI-enabled εργαλεία που έχει δημιουργήσει. Παράλληλα, η Amplifyd είναι μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες διαφημιστικές εταιρείες που είναι παράλληλα Google Premier Partner, Meta Business Partner και Google Marketing Platform Partners. Όπως αναφέρει ο Γιάννης στο Fortune Greece, «πρέπει να είσαι πάντα πρόθυμος να μαθαίνεις και να προσαρμόζεσαι. Αυτή η συμβουλή μου υπενθυμίζει ότι η διαρκής εκμάθηση και ευελιξία είναι «κλειδιά» για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες, και η ικανότητα να εξελισσόμαστε μαζί τους, μας δίνει το πλεονέκτημα να προχωράμε μπροστά με αυτοπεποίθηση».

Τάσος Χατζηθεοδοσίου

Η Mega Brokers δραστηριοποιείται στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για περισσότερα από 12 χρόνια, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις ασφάλισης σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, βοηθώντας τους να μειώσουν τα ασφαλιστικά τους κόστη. Η εταιρεία διαθέτει εκτεταμένο πελατολόγιο τόσο στον τομέα του retail όσο και στον τομέα του corporate. Παράλληλα, έχει ένα εξαιρετικά μεγάλο δίκτυο με πάνω από 1.350 συνεργάτες και προσφέρει καινοτόμες εφαρμογές, όπως το Mega Brokers Members Club, το οποίο παρέχει στους πελάτες της, ειδικές παροχές σε νοσηλευτικά ιδρύματα και εκπτώσεις σε επιχειρήσεις που επισκέπτονται καθημερινά. Η εταιρεία έχει σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη τόσο οργανικά όσο και μέσω εξαγορών, με αύξηση 35% στον κύκλο εργασιών τα τελευταία τρία χρόνια. Για τον Τάσο Χατζηθεοδοσίου, μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές την έλαβε από τον πατέρα του: «Ποτέ μην κλείσεις μια χρονιά με ζημιά». Όπως λέει στο Fortune Greece, «αυτή η φαινομενικά απλή συμβουλή δείχνει στην ουσία την υπεύθυνη οικονομική διαχείριση που πάντα με δίδασκε να κάνω. Έχοντας αυτό κατά νου, λαμβάνω πάντα προσεκτικές αποφάσεις έχοντας στο μυαλό μου την ευθύνη που έχω για την εταιρεία, τους ανθρώπους μας και τους πελάτες μας».

Γρηγόρης Αγριόπουλος, Βασιλαπόστολος Ουρανής

Η Quanta & Qualia αναπτύσσει τα πρωτοποριακά γάντια Magos με απτική ανάδραση που επιτρέπουν ακριβή καταγραφή των κινήσεων του χεριού στον εικονικό κόσμο. Μέσω ενός μοναδικού μηχανικού σχεδιασμού και ιδιόκτητων αλγορίθμων, τα γάντια της εταιρείας προσφέρουν ακρίβεια κίνησης 1/10 της μοίρας, επιτυγχάνοντας 200 φορές μεγαλύτερη ακρίβεια από τους ανταγωνιστές. Οι λύσεις της Quanta & Qualia βρίσκουν εφαρμογή σε τομείς όπως η εκπαίδευση χειρουργών, η προσομοίωση πιλότων, η ρομποτική και το gaming. Η εταιρεία προετοιμάζεται για την κυκλοφορία της πρώτης εμπορικής έκδοσης των γαντιών της. Για τον Ουρανή Βασιλαπόστολο, μια από τις πιο χρήσιμες συμβουλές που έχει λάβει είναι από έναν καθηγητή του στο πανεπιστήμιο: «Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να νιώθεις ο λιγότερο ικανός μέσα σε μια ομάδα παρά ο πιο έξυπνος». Όπως λέει στο Fortune Greece, «ως φοιτητής τότε, μου φαινόταν παράξενο, αλλά με τα χρόνια κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να περιτριγυρίζεσαι από άριστους και ανταγωνιστικούς ανθρώπους, καθώς αυτό σε ωθεί να εξελιχθείς και να γίνεις καλύτερος».

Μαρίλη Νίκα

Η AI Product Academy LLC είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα EdTech που εξειδικεύεται στη Διαχείριση Προϊόντων με Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Product Management). Με πάνω από 5.000 μαθητές να έχουν εκπαιδευτεί παγκοσμίως, η πλατφόρμα προσφέρει ζωντανά και ασύγχρονα προγράμματα, σχεδιασμένα από την δρ. Μαρίλη Νίκα, επικεφαλής AI προϊόντων στη Google και fellow στο Harvard Business School, σε συνεργασία με AI ειδικούς από τη Silicon Valley. Στόχος της είναι η πρακτική εκπαίδευση ηγετών, εξοπλίζοντάς τους με δεξιότητες για την αποτελεσματική εφαρμογή της AI σε πραγματικά προϊόντα. Οι πιστοποιήσεις της προετοιμάζουν ηγέτες AI για άμεσο επιχειρηματικό αντίκτυπο. Με παγκόσμια αναγνώριση και ένα ισχυρό δίκτυο επαγγελματιών, η AI Product Academy έχει αναδειχθεί σε κορυφαία επιλογή για εταιρείες και επαγγελματίες που επιθυμούν να πρωτοστατήσουν στον κόσμο που καθοδηγείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Το 2023 η εταιρεία λάνσαρε την πρώτη σειρά μαθημάτων AI Product Management στον κόσμο, και μέσα σε έναν χρόνο εκπαίδευσε περισσότερα από 1.000 άτομα. Το 2024 έβγαλε στον «αέρα» την πλατφόρμα aiproduct.com, η οποία προσφέρει ασύγχρονη εκπαίδευση σε τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Πάρις Ζιώγκας, Zωή Γιαβρή

Η Advantis Medical Imaging, ιδρύθηκε με στόχο την ανάπτυξη και παροχή καινοτόμων λύσεων στον τομέα της ακτινολογίας και της ιατρικής απεικόνισης, αντιμετωπίζοντας σημαντικές προκλήσεις που αφορούν την ακρίβεια, την πληρότητα και την ταχύτητα στην ανάλυση απεικονιστικών δεδομένων MRI. Με γνώμονα την αυξανόμενη ανάγκη για πιο αποτελεσματική διάγνωση παθολογιών μέσω απεικονιστικών μεθόδων, οι λύσεις της Advantis στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας των διαγνώσεων, μειώνοντας παράλληλα τον χρόνο και το κόστος που απαιτείται από τα ακτινολογικά τμήματα για την ανάλυση των ιατρικών εικόνων. Η κύρια λύση της εταιρείας, η Advantis Platform, είναι μια web-based και AI-driven πλατφόρμα λογισμικού που εξειδικεύεται στο πεδίο της απεικόνισης και επεξεργασίας MRI εγκεφάλου και προστάτη, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα παθολογιών. Με παρουσία σε οκτώ αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ μετά την πρόσφατη έγκριση της Advantis Platform από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τις λύσεις της σε περισσότερα διαγνωστικά πεδία και νέες αγορές, φέρνοντας την τεχνολογία αιχμής στην πρώτη γραμμή της ιατρικής απεικόνισης.