ΗΠΑ: Σήμα κινδύνου από την Γέλεν για τις οικονομικές πολιτικές του Τραμπ – Στο επίκεντρο οι δασμοί

ΗΠΑ: Σήμα κινδύνου από την Γέλεν για τις οικονομικές πολιτικές του Τραμπ – Στο επίκεντρο οι δασμοί
epa06357660 Chair of the Federal Reserve Janet Yellen prepares to testify on the national economic outlook in the Longworth House Office Building in Washington, DC, USA, 29 November 2017. Yellen will soon be succeeded in her role by Trump nominee Jerome Powell. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Οι σαρωτικοί, μη στοχευμένοι δασμοί θα αυξήσουν τις τιμές για τις αμερικανικές οικογένειες» το μήνυμα της ΥΠΟΙΚ.

Προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην οικονομία των ΗΠΑ η εκλογή του Ντόναλτ Τραμπ ως προέδρου στις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου αναμένεται να στείλει η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζάνετ Γέλεν, όπως μετέδωσαν την Πέμπτη οι New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κριτική της Γέλεν πρόκειται να εκφωνηθεί σε δηλώσεις της στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων και παρότι δεν αναμένεται να αναφερθεί ονομαστικά στον Τραμπ θα υποστηρίξει ότι οι δασμοί που υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο θα βλάψουν την αμερικανική οικονομία,

«Οι σαρωτικοί, μη στοχευμένοι δασμοί θα αυξήσουν τις τιμές για τις αμερικανικές οικογένειες και θα καταστήσουν τις επιχειρήσεις μας λιγότερο ανταγωνιστικές», σκοπεύει να πει η Γέλεν.

Ο Τραμπ έχει καταστήσει τους δασμούς και τις περικοπές φόρων τα βασικά στοιχεία της οικονομικής του εκστρατείας προς τους ψηφοφόρους, η πλειοψηφία των οποίων θεωρεί την οικονομία ως το μεγαλύτερο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Τραμπ υπερασπίστηκε την εμπορική του πολιτική και άλλες δημοσιονομικές προτάσεις του σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στο Bloomberg.

Υποστήριξε ότι οι εμπορικές πολιτικές του – οι οποίες απαιτούν ακριβούς δασμούς σε αγαθά όχι μόνο από αντιπάλους όπως η Κίνα αλλά και από συμμάχους όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση – θα αναζωογονήσουν την αμερικανική παραγωγή και θα αποφέρουν αρκετά έσοδα για να αμβλύνουν τις ανησυχίες για διόγκωση του ελλείμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com