Τα iPhone 16 «απογειώθηκαν» στον ντεμπούτο τους στην Κίνα – Αύξηση 20% σε 3 εβδομάδες

Τα iPhone 16 «απογειώθηκαν» στον ντεμπούτο τους στην Κίνα – Αύξηση 20% σε 3 εβδομάδες
BANGKOK THAILAND : Apple launch new smartphone iPhone 15 Pro on September 22 ,2023 bangkok ,thailand Photo: Shutterstock
Οι καταναλωτές συνεχίζουν να στρέφονται προς τα ακριβότερα μοντέλα και οι πωλήσεις των κορυφαίων μοντέλων Pro και Pro Max αυξήθηκαν κατά 44%.

Οι πωλήσεις των iPhone 16 στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 20% τις πρώτες τρεις εβδομάδες σε σύγκριση με το μοντέλο του 2023, ένα θετικό σημάδι για μια συσκευή που πάλεψε φέτος να κερδίσει έδαφος στη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο.

Το iPhone 16 έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο και έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής τον προκάτοχό του, σύμφωνα με τα στοιχεία της Counterpoint Research που δόθηκαν στο Bloomberg.

Οι καταναλωτές συνεχίζουν να στρέφονται προς τα ακριβότερα μοντέλα και οι πωλήσεις των κορυφαίων μοντέλων Pro και Pro Max αυξήθηκαν κατά 44% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά.

Αν και πρόκειται για ένα στιγμιότυπο μόλις τριών εβδομάδων, τα δεδομένα δείχνουν ότι η κυκλοφορία της Apple το 2024 τα πηγαίνει καλύτερα από την περσινή. Τα προβλήματα παραγωγής δυσχέραναν την οικογένεια iPhone 15 από νωρίς, γεγονός που μπορεί να περιόρισε τις αρχικές πωλήσεις, δήλωσε ο αναλυτής της Counterpoint Ιβάν Λαμ.

Η συσκευή της Apple αντιμετώπισε επίσης μια σκληρή πρόκληση από τη σειρά Mate 60 της Huawei, η οποία κέρδισε τους τοπικούς καταναλωτές με έναν επεξεργαστή made in China. Αυτή η συσκευή συνεχίζει να πουλάει καλά, σύμφωνα με τον Λαμ.

«Δεδομένης της ομαλής αύξησης της παραγωγής, της συνεπούς στρατηγικής τιμολόγησης και του αρχικού κύματος αναβαθμίσεων από τους υπάρχοντες χρήστες iPhone, η σειρά iPhone 16 σημείωσε σημαντική ανάπτυξη στην εγχώρια αγορά της Κίνας. Το μείγμα προϊόντων έχει επίσης βελτιωθεί αισθητά» ανέφερε ο Λαμ

Οι αναλυτές είχαν προειδοποιήσει ότι το iPhone 16 μπορεί να τα πάει άσχημα στην Κίνα, δεδομένης της απουσίας ενός τοπικού συνεργάτη για την τροφοδοσία των χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης.

Το Πεκίνο έχει απαγορεύσει τα μοντέλα AI που αναπτύσσονται από το εξωτερικό, πράγμα που σημαίνει ότι η Apple ίσως χρειαστεί να εξασφαλίσει έναν τοπικό συνεργάτη όπως η Baidu..

Αν και ξεκίνησε καλά, το iPhone 16 αντιμετωπίζει φέτος πολλούς μεγάλους τοπικούς αντιπάλους.

Η Vivo μόλις ανακοίνωσε τη νέα της ναυαρχίδα X200 Pro, η Huawei αναμένεται να παρουσιάσει τη συσκευή Mate επόμενης γενιάς τον Νοέμβριο και οι Xiaomi και Oppo πρόκειται να ενημερώσουν τις σειρές τους πριν από το τέλος του έτους.

Η Κίνα παραμένει η μεγαλύτερη -και κατά την εκτίμηση του διευθύνοντος συμβούλου της Apple Τιμ Κουκ, η πιο ανταγωνιστική- αγορά smartphone στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com