Η Intrum κατέθεσε αίτηση για προστασία πτώχευσης στις ΗΠΑ – Στο επίκεντρο το χρέος των 4,6 δισ. δολαρίων

Η Intrum κατέθεσε αίτηση για προστασία πτώχευσης στις ΗΠΑ – Στο επίκεντρο το χρέος των 4,6 δισ. δολαρίων
Calculator with the word loan, illustration. (Photo by KTS / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Καθώς η ενεργειακή κρίση και τα υψηλά επιτόκια δύο δεκαετιών δεν κατάφεραν να εξαπολύσουν κύμα αθέτησης δανείων.

Η Intrum, o μεγαλύτερος φορέας είσπραξης χρεών στην Ευρώπη, θα υποβάλει αίτηση για εθελοντική προστασία από το κεφάλαιο 11 της πτώχευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς επιδιώκει να αναδιαρθρώσει τα οικονομικά της.

Η εταιρεία αγωνίζεται καθώς η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και τα υψηλά επιτόκια δύο δεκαετιών δεν κατάφεραν να εξαπολύσουν κύμα αθέτησης δανείων, με τις ανησυχίες να αυξάνονται σχετικά με το καθαρό χρέος της Intrum ύψους 49,4 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορόνων (4,69 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στα τέλη Ιουνίου.

«Η Intrum αναμένει ότι θα εξέλθει από τη διαδικασία του προκατασκευασμένου κεφαλαίου 11 και τη διαδικασία αναδιοργάνωσης της σουηδικής εταιρείας με άφθονο περιθώριο και ρευστότητα για την εκτέλεση του επιχειρηματικού της σχεδίου και τοποθετημένη για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επιτυχία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η Intrum είχε κερδίσει την υποστήριξη για την αναδιάρθρωση του χρέους από το 73% των ομολογιούχων της, ποσοστό αρκετό για τη διαδικασία του αμερικανικού κεφαλαίου 11, αλλά μικρότερο από το 75% που απαιτείται για να πληροί τις προϋποθέσεις, για μια απλούστερη διαδικασία σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο ή το όριο του 90% για μια πλήρως εθελοντική διαδικασία.

Η επίτευξη υψηλότερων επιπέδων συναίνεσης θα απλοποιούσε την εφαρμογή και θα μείωνε το κόστος, δήλωσε τον Ιούλιο ο διευθύνων σύμβουλος Αντρές Ρούμπιο, προσθέτοντας ότι το 90% θα ήταν το βέλτιστο, με τα δύο τρίτα να αποτελούν την ελάχιστη απαίτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com