Με 5,1 εκατ. νέους συνδρομητές, το Netflix αισιοδοξεί για περαιτέρω κέρδη στο τέλος του 2024

Με 5,1 εκατ. νέους συνδρομητές, το Netflix αισιοδοξεί για περαιτέρω κέρδη στο τέλος του 2024
Netflix and Squid Game series logos displayed on a phone screens are seen with symbols known from the series, drawn on pieces of paper, in this illustration photo taken in Krakow, Poland on October 18, 2021. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η δεύτερη σεζόν του κορεατικού «Squid Game» έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η μετοχή του Netflix εμφάνισε μεγάλη άνοδο πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής στην Wall Street, αφού ο κολοσσός του streaming ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για νέες προσθήκες συνδρομητών κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο και προέβλεψε υψηλότερες εγγραφές πελατών για το τέταρτο τρίμηνο του 2024

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απέκτησε 5,1 εκατομμύρια νέους συνδρομητές streaming το τρίτο τρίμηνο, με την υποστηριζόμενη από διαφημίσεις υπηρεσία της να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 50% των εγγραφών στις χώρες όπου ήταν διαθέσιμη.

«Το Netflix είναι το μοναδικό πράγμα χωρίς το οποίο οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν και τα τελευταία αποτελέσματά του αποτελούν απόδειξη της διαρκούς ελκυστικότητάς του», δήλωσε ο Νταν Κοούτσγουρθ, επενδυτικός αναλυτής της AJ Bell.

Η πλατφόρμα streaming προέβλεψε ότι οι προσθήκες πελατών της για το τρίμηνο Δεκεμβρίου -παραδοσιακά μια ισχυρή περίοδος γύρω από τις γιορτές- θα ξεπεράσουν το τρίμηνο Σεπτεμβρίου. Η δεύτερη σεζόν του κορεατικού «Squid Game» έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα τέλη Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι ομότιμοι στον χώρο των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης χάνουν χρήματα με το χέρι πάνω από τη γροθιά, πράγμα που σημαίνει ότι το Netflix μπορεί να προωθήσει το πλεονέκτημά του στη δημιουργία περιεχομένου, ενώ οι άλλοι δεν μπορούν να αντέξουν να διαθέσουν περισσότερα κεφάλαια», δήλωσε ο Ματ Μπρίτζμαν, ανώτερος αναλυτής μετοχών της Hargreaves Lansdown.

Οι διαφημίσεις είναι επίσης στο μείγμα για το 2025, και οι αυξήσεις τιμών που έχουν ξεκινήσει σε ορισμένες αγορές έχουν τη δυνατότητα να «αποσπάσουν περισσότερα» από τους υπάρχοντες συνδρομητές, είπε.

Τουλάχιστον οκτώ αναλυτές αύξησαν τους στόχους τιμών τους για τη μετοχή μετά τα αποτελέσματα, ανεβάζοντας τον μέσο στόχο στα 750 δολάρια από 706,38 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.Αλλά ενώ οι προσθήκες πελατών ξεπέρασαν τις προβλέψεις, ήταν χαμηλότερες από τα 8,76 εκατομμύρια που μάζεψε η Netflix το προηγούμενο τρίμηνο του έτους.

Η εταιρεία προσπαθεί να στρέψει την προσοχή των επενδυτών μακριά από τις εγγραφές σε μετρήσεις όπως η αύξηση των εσόδων και τα περιθώρια κέρδους, καθώς ο ρυθμός αύξησης των συνδρομητών μετριάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com