Έλον Μασκ: Ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον υπογράψει την αίτηση υπέρ της οπλοκατοχής

Έλον Μασκ: Ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον υπογράψει την αίτηση υπέρ της οπλοκατοχής
epa11218298 Tesla CEO Elon Musk visits the Tesla electric car plant in Gruenheide near Berlin, Germany, 13 March 2024. Musk is in Germany to visit Tesla's gigafactory at Gruenheide after an arson attack on a nearby power pylon last week left it without electricity and halted production. EPA/FILIP SINGER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Μασκ χρησιμοποιεί τον εντυπωσιακό πλούτο του για να επηρεάσει τις εκλογές υπέρ του Τραμπ

Ο δισεκατομμυριούχος και μέγας χορηγός του Τραμπ, Έλον Μασκ, υποσχέθηκε χθες, Σάββατο, να δίνει 1 εκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου σε κάποιον που θα έχει υπογράψει στο Ίντερνετ την αίτησή του υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην οπλοκατοχή, τα οποία εγγυάται το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Μάλιστα, έδωσε την πρώτη επιταγή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε έναν ψηφοφόρο του Τραμπ που παρευρισκόταν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Μασκ στο Χάρισμπεργκ της, Πενσιλβάνια, υπέρ του ρεπουμπλικανού υποψήφιου. 

Ο νικητής ήταν ένας άνδρας ονόματι Τζον Ντρέερ, που ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει την επιταγή του. 

Το μόνο κριτήριο, σύμφωνα με τον Μασκ, ήταν ότι είχε υπογράψει την αίτηση και μόνη του υποχρέωση είναι να γίνει το πρόσωπο της καμπάνιας του Μασκ για την αίτηση. 

«Παρεμπιπτόντως, ο Τζον δεν είχε ιδέα», είπε ο ιδρυτής της Tesla την ώρα που έδινε στον Ντρέερ την επιταγή.

Η αίτηση, την οποία ο Μασκ ζητάει από τους πολίτες να υπογράψουν, αναφέρει: «Η Πρώτη και η Δεύτερη Τροπολογίες εγγυώνται την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα της οπλοκατοχής. Υπογράφοντας, δηλώνω την υποστήριξή μου στην Πρώτη και τη Δεύτερη Τροπολογία».

Οι παρευρεθέντες στη χθεσινή εκδήλωση έπρεπε να υπογράψουν την αίτηση, επιτρέποντας έτσι στην America PAC – οργάνωση πολιτικής δράσης που ίδρυσε ο Μασκ με στόχο να υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ για την προεδρία – να αποκτήσει τα στοιχεία περισσότερων εν δυνάμει ψηφοφόρων τους οποίους έχει αρκετές πιθανότητες να πείσει να πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν τον Τραμπ.

Τα χρήματα αυτά είναι το τελευταίο παράδειγμα του πώς ο Μασκ χρησιμοποιεί τον εντυπωσιακό πλούτο του για να επηρεάσει την πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση για την προεδρία ανάμεσα στον Τραμπ και τη δημοκρατική αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις.

«Μου φαίνεται ωραίος τρόπος για να ξοδεύω χρήματα», δήλωσε ακόμα ο πολυδισεκατομμυριούχος, ο οποίος κατηγόρησε και πάλι τους Δημοκρατικούς για «λογοκρισία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: