Κέρδη ρεκόρ για την Hermès στην Ελλάδα

Κέρδη ρεκόρ για την Hermès στην Ελλάδα
epa05152390 (FILE) A file photo dated 26 April 2013 showing the Hermes booth at the world watch and jewellery show Baselworld, in Basel, Switzerland. Hermes published their 4th quarter 2015 earnings, saying the Group's consolidated revenues amounted to 4,841 million euro in 2015, up 18 per cent. At constant exchange rates, growth was at 8 per cent, in what the company called 'a challenging environment'. Hermes' Japan sales grew 18 per cent, Asia (excluding Japan) grew 5 per cent and America 7 per cent. Sales in Europe grew 9 per cent, in particular the Bond Street store in London and Gum store in Moscow performed well. EPA/GEORGIOS KEFALAS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Hermes Ελλάδος έκλεισε το έτος με αξιοσημείωτη αύξηση των κερδών μετά από φόρους κατά 35,01%, συνολικού ύψους 3,32 εκατ. ευρώ.

Πολλές από τις πιο γνωστές luxury μάρκες στον κόσμο έχουν διαπραγματευτεί με επιτυχία την πορεία προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Με το 20% των πωλήσεων αγαθών πολυτελείας να προέρχεται από το διαδίκτυο έως το 2025, οι μάρκες ενισχύουν το ψηφιακό τους παιχνίδι: προσφέρουν πρόσθετα κίνητρα για τους πελάτες, όπως εξατομικευμένες συσκευασίες δώρων στα καταστήματα ή πρόσβαση VIP σε ιδιωτικές εκδηλώσεις. Επίσης, επικοινωνούν πιο άμεσα με τους πελάτες μέσω πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης όπως το WhatsApp και το Facebook Messenger.

Διάφορες μάρκες μόδας πολυτελείας στρέφονται στην τεχνολογία αιχμής. Η Louis Vuitton παρουσίασε ητν διαδικτυακή υπηρεσία chatbot στο VivaTech το 2021, υποστηρίζοντας ότι, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, πάνω από το 60% των αιτημάτων των πελατών μπορούν να διεκπεραιώνονται σε 24 ώρες. Η Gucci προσφέρει στους πελάτες πρόσβαση σε online συμβούλους πωλήσεων και η Chanel αναπτύσσει μια εικονική υπηρεσία δοκιμαστηρίου σε συνεργασία με τη Farfetch.

Βέβαια δεν είναι όλες οι μάρκες πολυτελείας «εθισμένες» στις online πωλήσεις. Το brand των luxury brands η Hermes συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο όχι μόνο χάρη στο διαδίκτυο. Και αυτό λέει σίγουρα κάτι.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την παρουσία του Γαλλικού οίκου στην Ελλάδα. Η Hermes Greece, ανακοίνωσε αξιοσημείωτη αύξηση των εσόδων της κατά 28,83% για την τελευταία χρήση, φτάνοντας τα 17,52 εκατ. ευρώ από τα 13,60 εκατ. ευρώ του 2022. Η αύξηση αυτή υπογραμμίζει την ανθεκτικότητα και την επεκτεινόμενη ζήτηση στον τομέα της πολυτέλειας, ακόμη και εν μέσω μεταβαλλόμενων συνθηκών της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κόστος πωληθέντων της εταιρείας αυξήθηκε σε 9,68 εκατ. ευρώ, από 7,34 εκατ. ευρώ, διατηρώντας ένα ισχυρό περιθώριο μικτού κέρδους 44,74%, ελάχιστα μειωμένο από 46,06%. Τα διοικητικά έξοδα ήταν καλά διαχειρίσιμα, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 3,82% των πωλήσεων, μειωμένα από το 4,23%. Επιπλέον, τα έξοδα διανομής, που αντιπροσωπεύουν το 17,60% των συνολικών πωλήσεων, σημείωσαν επίσης μικρή μείωση σε σύγκριση με το 18,57%, γεγονός που υποδηλώνει αποτελεσματικές λειτουργικές προσαρμογές.

Η Hermes Ελλάδος έκλεισε το έτος με αξιοσημείωτη αύξηση των κερδών μετά από φόρους κατά 35,01%, συνολικού ύψους 3,32 εκατ. ευρώ. Σε ευθυγράμμιση με την πολιτική μερισμάτων υψηλής απόδοσης, το διοικητικό συμβούλιο πρότεινε μέρισμα για τους μετόχους ύψους 5,84 € ανά μετοχή, ή 3,31 εκατ. € συνολικά.

Η εμπροσθοβαρής προσέγγιση της εταιρείας περιλαμβάνει μια σημαντική κατανομή κεφαλαίων ύψους 3,14 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της συμφωνίας συγκέντρωσης μετρητών με την Hermes International. Η στρατηγική αυτή βελτιστοποιεί τους χρηματοοικονομικούς πόρους και μετριάζει τους πιστωτικούς κινδύνους, καταδεικνύοντας τη στρατηγική ενσωμάτωση της Hermes Greece στο ευρύτερο πλαίσιο της Hermes International.

Η αγορά πολυτελών ειδών στην Ελλάδα, λοιπόν, συνεχίζει να ευδοκιμεί, με την Hermes Greece να τοποθετείται ως κεντρικός παίκτης, αντανακλώντας τόσο τη λειτουργική αριστεία όσο και την έντονη κατανόηση της εξελισσόμενης δυναμικής της αγοράς.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η γαλλικός οίκος ειδών πολυτελείας, διάσημος για τις δερμάτινες τσάντες και τα μεταξωτά μαντήλια του, είδε τις συνολικές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 10% στα 3,7 δις. ευρώ την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. «Η Hermes ξεχωρίζει από τους άλλους μεγάλους ομίλους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο οικονομικός διευθυντής της Hermes, Eric du Halgouet. Οι κύριοι ανταγωνιστές της, ο κορυφαίος όμιλος πολυτελείας στον κόσμο LVMH και η Kering (Gucci και Yves Saint Laurent) ανακοίνωσαν και οι δύο πτώση των πωλήσεων του τρίτου τριμήνου, πτώση 4,4% και 15% αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: