Δένδιας: Πριν πάω στο υπουργείο Άμυνας θα φέρω τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια
- 31/10/2014, 17:46
- SHARE
Τι είπε ο Νίκος Δένδιας στον πρωθυπουργό και τι δήλωσε για τον διάδοχό του στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Νίκος Δένδιας.
Ο νέος υπουργός Άμυνας σε συνομιλία με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε ότι εκείνος θα φέρει τη Δευτέρα το πρωί στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» και μετά το απόγευμα θα γίνει η ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.
Επίσης είπε ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης τους ότι είναι η επιλογή του πρωθυπουργού για τη θέση του υπουργού Άμυνας, ενώ είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για λίγο και με τον διάδοχο του στο υπουργείο Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα ο οποίος επίσης βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Δένδιας τόνισε μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον κ. Σκρέκα σε οτιδήποτε εκείνος χρειαστεί επισημαίνοντας ότι τους συνδέει μακρά φιλία.
Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστας Σκρέκας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η τιμή για μένα είναι μεγάλη. Η προσπάθεια να δικαιώσω την επιλογή του Πρωθυπουργού ακόμα μεγαλύτερη. Ήδη είχα την πρώτη συνάντηση και συνεργασία με τον κ. Δένδια για να μη χαθεί ούτε λεπτό. Κυρίαρχο μέλημά μας είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν την Ανάπτυξη. Βασικός μας στόχος είναι η αξιοποίηση και ο πολλαπλασιασμός της αποτελεσματικότητας του κάθε ευρώ, είτε αυτό προέρχεται από τον Έλληνα φορολογούμενο, είτε από την Ευρώπη. Ευχαριστώ».
«Δεν μπορεί το επιχειρείν να παραμένει ενοχοποιημένο στην αντίληψη του μέσου Έλληνα πολίτη»
Ιδιαίτερη σημασία στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ανέφερε σήμερα σε ομιλία του ο Νίκος Δένδιας, στο ετήσιο συνέδριο Capital + Vision, με θέμα «Καινοτομία και επιχειρηματικότητα: Το επόμενο βήμα».
Όπως είπε ο κ. Δένδιας: «Έχουμε 20 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, ποσό τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα, αν λάβουμε υπόψη ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κάθε χρόνο είναι μόλις 700 εκατ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα τα χειριστούμε με σοφία και με φειδώ για να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά. Το ΕΠΑνΕΚ, το ταμείο των περίπου 5 δισ. ευρώ της επανεκκίνησης, ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να βοηθήσει την καινοτομία».
Ο κ.Δένδιας επανέλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται άνω των 100.000 επιχειρήσεων και περίπου 100 δισ. ευρώ επενδύσεις. «Αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν το επιχειρείν παραμένει ενοχοποιημένο στην αντίληψη του μέσου Έλληνα πολίτη ή ακόμη και σε κάποιων πολιτικών παρατάξεων του Κοινοβουλίου» συμπλήρωσε ο ίδιος και υπενθύμισε ότι προωθείται ένα συγκεκριμένο πλαίσιο απελευθέρωσης της οικονομίας. Σημείωσε ότι ευελπιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο τουλάχιστον το 40% των απαιτουμένων αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων να έχει καταργηθεί διά μιας, μέσα από μια συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ προωθείται μια πλήρης αλλαγή του δικαίου των εταιρειών.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news247.gr