Μυτιληναίος στους FT: Για αυτούς τους λόγους επιλέξαμε το Λονδίνο για την IPO και όχι τη Νέα Υόρκη

Μυτιληναίος στους FT: Για αυτούς τους λόγους επιλέξαμε το Λονδίνο για την IPO και όχι τη Νέα Υόρκη
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή στην Ευρώπη».

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου θεωρεί καλύτερη επιλογή από τη Νέα Υόρκη ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, καθώς, όπως ανέφερε στους Financial Times, η πολυκοσμία της Wall Street κρύβει τον κίνδυνο να «εξαφανιστείς» μέσα στο πλήθος. Παράλληλα, σημειώνει ότι το χρηματιστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης μετά από μια δύσκολη περίοδο λόγω του Brexit και πολιτικών αναταράξεων.

Ο επικεφαλής της Metlen Energy and Metals τονίζει πως η εταιρεία του επιδιώκει μια κύρια εισαγωγή στο Λονδίνο, με στόχο την ένταξη στον δείκτη FTSE 100, ενώ θα διατηρήσει τη διαπραγμάτευσή της και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η απόφαση αυτή δίνει ώθηση στο Λονδίνο, την ώρα που λιγοστές εταιρείες έχουν επιλέξει την εισαγωγή τους εκεί τα τελευταία χρόνια, με αρκετές – όπως η Flutter – να στρέφονται στην αμερικανική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα το προτιμούσα αν καταφέρναμε να εξασφαλίσουμε μια θέση στον FTSE 100. Προτιμώ να είμαι στις οθόνες όλων των traders σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Μυτιληναίος, υπογραμμίζοντας ότι «στη Νέα Υόρκη υπάρχει μια τεράστια ουρά αυτή τη στιγμή και οι αποτιμήσεις είναι πολύ υψηλές».

Με κεφαλαιοποίηση 5 δισ. ευρώ, η Metlen πληροί τα κριτήρια για είσοδο στον FTSE 100. Ο ίδιος σημείωσε πως «δεν υπάρχει άλλη επιλογή στην Ευρώπη» για μια τόσο σημαντική εισαγωγή, ενώ χαρακτήρισε το Λονδίνο ως μια αγορά που «σιγά-σιγά επανέρχεται» και στην οποία επιθυμεί να συμμετάσχει.

Η Metlen Energy and Metals, που απασχολεί πάνω από 6.500 εργαζομένους σε 40 χώρες, δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, από την παραγωγή αλουμινίου και την εγκατάσταση σταθμών ενέργειας μέχρι το εμπόριο φυσικού αερίου. Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε επενδυτικό πρόγραμμα 296 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της παραγωγής αλουμίνας και βωξίτη στην Ελλάδα, ενώ θα προχωρήσει και στην παραγωγή γαλλίου για πρώτη φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: