Πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ αποφάσισε ο Νετανιάχου

Πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ αποφάσισε ο Νετανιάχου
Photo:

Εν μέσω αμφισβήτησης από τον πολιτικό συνασπισμό του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποφάσισε εκλογές στις αρχές του 2015.

Την προκήρυξη πρόωρων εκλογών αποφάσισε απόψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την αποπομπή του υπουργού Οικονομικών Γιαΐρ Λαπίντ, αρχηγού του κεντροδεξιού κόμματος Γες Ατίντ και της υπουργού Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι, επικεφαλής της κεντρώας παράταξης Το Κίνημα, οι οποίοι ήταν αντίθετοι σε κάποιες πολιτικές του.

«Ο πρωθυπουργός σκοπεύει να ζητήσει τη διάλυση του κοινοβουλίου το συντομότερο δυνατό και να απευθυνθεί στον λαό και να λάβει ξεκάθαρη εντολή για να κυβερνήσει το Ισραήλ», αναφέρει μια ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, περιλαμβανομένης της προηγούμενης ημέρας, οι υπουργοί Λαπίντ και Λίβνι επιτέθηκαν σκληρά στην κυβέρνηση, της οποίας ηγούμαι. Δεν θα ανεχθώ πλέον εσωτερική αντιπολίτευση», υπογραμμίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του.

Η Κνεσέτ θα ξεκινήσει να εξετάζει αύριο Τετάρτη ένα νομοσχέδιο για τη διάλυση του κοινοβουλίου. Η διαδικασία ενδέχεται να ολοκληρωθεί ην ίδια ημέρα ή τη Δευτέρα, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο.

Οι πρόωρες εκλογές ενδέχεται να προκηρυχθούν για τις αρχές του 2015.