Η Κωνσταντοπούλου είπε «όχι» στη λίστα Βαρουφάκη
- 26/02/2015, 12:52
- SHARE
Από τις πιο ηχηρές διαφοροποιήσεις ήταν αυτή της προέδρου της Βουλής η οποία καταψήφισε τη συμφωνία, ενώ ο Π. Λαφαζάνης ψήφισε «λευκό».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε να μην έρθει η συμφωνία προς έγκριση στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι θα συνεπάγεται δεσμεύσεις έναντι των μνημονιακών υποχρεώσεων που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση, συνεπώς θα παγίδευε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η Πρόεδρος της Βουλής σήκωσε το χέρι της και καταψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης για την συμφωνία με τους δανειστές.
Για τουλάχιστον 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους, μίλησε ο βουλευτής Στάθης Λεουτσάκος, αναφερόμενος στην «ενδεικτική ψηφοφορία» που διεξήχθη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Ο κ. Λεουτσάκος είναι ένας από τους βουλευτές που καταψήφισαν τη συμφωνία και σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά ανέφερε:
«Ήταν μια ενδεικτική ψηφοφορία, δεν έγινε καταμέτρηση, μπορεί να ήταν καμιά τριανταριά λευκά και κατά». «Ξέρουμε ότι έχουμε ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο έργο μπροστά μας, έχουμε το βάρος της ευθύνης των ιστορικών στιγμών που διανύουμε, οφείλουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες και τη διαφορετικότητα που έχουμε και με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε και βοηθάμε την κυβέρνηση και την ενδυναμώνουμε για να μπορεί με αποφασιστικό τρόπο και να αντιστέκεται και να υλοποιήσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις που έχει» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λόγω των αρνητικών τοποθετήσεων πολλών βουλευτών για τη συμφωνία (είχαν ζητήσει το λόγο 140 βουλευτές) ζήτησε να υπάρξει ψηφοφορία.
Πάντως, όπως αναφέρει το Βήμα, από την αίθουσα της Γερουσίας απουσίαζαν την ώρα της ενδεικτικής ψηφοφορίας 30 και πλέον βουλευτές, με αποτέλεσμα η ΚΟ να εγκρίνει – δια ανατάσεως της χειρός – ατύπως την συμφωνία, με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ και αρκετούς βουλευτές να ψηφίζουν λευκό ή κατά.
Κατόπιν όλων αυτών, παραμένει ασαφές το αν η συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης θα έλθει προς έγκριση στη Βουλή και με ποια μορφή και μέθοδο.
Διαβάστε ακόμη: