Τσίπρας: Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό

Τσίπρας: Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης (Α) κάνουν δηλώσεις μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015. Συνεδρίασε η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να καθοριστεί η στάση της ελληνικής πλευράς στις συζητήσεις λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Brussels Group στις Βρυξέλλες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

«Χρειαζόμαστε την ενότητα, πρέπει να αποφύγουμε την διαίρεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός αναχωρώντας για τις Βρυξέλλες.

«Από προχθές το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει επισήμως την πρότασή της προς τους θεσμούς, για έναν έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό, που θα δώσει ένα τέρμα στην κρίση στην Ευρώπη και βεβαίως θα δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεφύγει από αυτή την ασφυξία την οικονομική αλλά και περιθώρια ανάκαμψης, θα δώσει τέλος στα σενάρια για grexit, θα δώσει τέλος στα σενάρια της καταστροφής», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει σχόλια πάνω στην πρόταση αλλά ούτε κάποιο άλλο κείμενο, όπως ακούμε από την πλευρά των θεσμικών ετέρων. Χθες βράδυ δέχθηκα πρόσκληση από τον πρόεδρο της Κομισιόν τον κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να μεταβώ στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά. Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα θετικά για να συζητήσουμε πάνω στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, να του εξηγήσω ότι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο οι θεσμοί και κυρίως η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να προσχωρήσει στον ρεαλισμό πάνω στον οποίο κινείται εδώ και τρεις μήνες η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευόμενη τα δίκαια του ελληνικού λαού προς όφελος μίας ενωμένης Ευρώπης που σήμερα είναι αναγκαία για τους λαούς όσο ποτέ», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και κατέληξε:

«Χρειαζόμαστε την ενότητα, πρέπει να αποφύγουμε την διαίρεση, είμαι βέβαιος ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα κάνει αυτό που πρέπει, θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε σχολιάσει τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό επισημαίνοντας: «Εξακολουθώ να έχω μερικά προβλήματα να λύσω σε σχέση με αυτό που έχει συμφωνηθεί να αποκαλείται η ελληνική περίπτωση, κάτι που με υποχρεώνει να έχω διάφορες συναντήσεις σήμερα, περιλαμβανομένης μιας συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας».