Bild: Θα θυσιάσει η Μέρκελ τον Σόιμπλε για χάρη της Ελλάδας;

Bild: Θα θυσιάσει η Μέρκελ τον Σόιμπλε για χάρη της Ελλάδας;
German Chancellor Angela Merkel speaks to Finance Minister Wolfgang Schaeuble during a session of the Bundestag, the lower house of parliament, in Berlin February 27, 2015. Germany's parliament will vote today on the extension of Greece's bailout by four months. REUTERS/Hannibal Hanschke (GERMANY - Tags: POLITICS) - RTR4RDSL

Η διάσταση απόψεων Σόιμπλε-Μέρκελ για την Ελλάδα στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου.

«Για πόσο ακόμη θα μείνει ο Σόιμπλε;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα Bild σε άρθρο της που φέρει τον τίτλο: «Θα χάσει η Μέρκελ τον σημαντικότερο υπουργό της;». Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται η διάσταση απόψεων μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησής της αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα.

«Κανείς δεν είναι τόσο σκληρός με τους Έλληνες, όσο ο Υπουργός Οικονομικών. Έστειλε τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στην «κατάψυξη», λέει «όχι» στον Αλέξη Τσίπρα, λέει «όχι» όταν οι Έλληνες προσέρχονται με δήθεν έγγραφα», αναφέρει το δημοσίευμα της Bild, το οποίο εξηγεί πως για την Άνγκελα Μέρκελ η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η αποφυγή της χρεοκοπίας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η FAZ

Ασαφές παραμένει κατά πόσον υπάρχουν όντως σοβαρές διαφορές μεταξύ Σόιμπλε και Μέρκελ καθώς στα δύο βασικά θέματα, τη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και την αντιμετώπιση του αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ως απόλυτου ταμπού, υπάρχει πλήρης συμφωνία αναμεσά τους. Τίθεται πράγματι λοιπόν πράγματι σε κίνδυνο η συνεργασία τους; Η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) μοιάζει να το αμφισβητεί και απλώς θυμίζει ότι η Μέρκελ θα μπορούσε κάλλιστα να ξαναθέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές, αφού γιόρτασε πέρσι μόλις τα 60 της χρόνια, ενώ ο Σόιμπλε γίνεται 73 τον Σεπτέμβριο και είναι ήδη από τους μακροβιότερους υπουργούς της Μέρκελ και βουλευτές στην ιστορία της χώρας.

Επίσης η FAZ παραθέτει το σύνολο των διαψεύσεων περί ενδοκυβερνητικής κρίσης τόσο από την καγκελαρία και όσο και από το υπουργείο Οικονομικών και υιοθετεί την εκτίμηση ότι πρόκειται για τη συνήθη διανομή ρόλων, του καλού και του κακού μπάτσου (good cop-bad cop).