10 Years Μοst Admired Companies: H Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Hall of Fame της μεγαλύτερης έρευνας για την εταιρική αριστεία

10 Years Μοst Admired Companies: H Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Hall of Fame της μεγαλύτερης έρευνας για την εταιρική αριστεία
Coca-Cola 3E Team
Η Cοca-Cola Τρία Έψιλον είναι μια από τις μόλις πέντε εταιρείες, μαζί με AEGEAN, Παπαστράτο, OTE Group και TITAN, που έχει καταφέρει να διακριθεί στο TOP 20 των Πιο Αξιοθαύμαστων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και τις δέκα φορές που συμμετείχε στην έρευνα.

Οι πιο «Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις» γιόρτασαν φέτος δέκα χρόνια από το 2015 που το Fortune Greece σε συνεργασία με τη KPMG ξεκίνησαν τη μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα!

Η έρευνα καθιερώθηκε ως θεσμός για την επιχειρηματικότητα, καθώς επιβραβεύει κάθε χρόνο, από μια δεξαμενή 420 εταιρειών από όλους τους κλάδους της οικονομίας, των οποίων ο ετήσιος τζίρος κυμαίνεται άνω των 50 εκατ. ευρώ και είναι κερδοφόρες, τις 20 Most Admired Companies.

Εταιρείες εύρωστες, που δίνουν λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις με σημαντικό αποτύπωμα στον κλάδο τους και την οικονομία, όπως η Coca-Cola Τρία Έψιλον, η οποία διακρίθηκε και φέτος στο TOP 5 της τελικής κατάταξης της λίστας.

Η Cοca-Cola Τρία Έψιλον είναι μια από τις μόλις πέντε εταιρείες, μαζί με AEGEAN, Παπαστράτο, OTE Group και TITAN, που έχει καταφέρει να διακριθεί στο TOP 20 των Πιο Αξιοθαύμαστων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και τις δέκα φορές που συμμετείχε στην έρευνα, επίδοση που την κατατάσσει στο Hall of Fame των Most Admired Companies.

Δείτε στο explainer βίντεο που ακολουθεί την πορεία της εταιρείας στον θεσμό:

Η αξιολόγηση των εταιρειών γίνεται με γνώμονα τα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια που έχει εγκαθιδρύσει η αμερικανική έκδοση του Fortune, με την Coca-Cola Τρία Έψιλον να σημειώνει τη καλύτερη επίδοση σε αυτά της οικονομικής ευρωστίας, της βιώσιμης ανάπτυξης (ESG) και της εξωστρέφειας/ανταγωνιστικότητας.

Με όραμα να είναι ο συνεργάτης επιλογής για τους πελάτες της για κάθε περίσταση κατανάλωσης 24/7, διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της με νέες κατηγορίες έχοντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων όπως αναψυκτικά, ανθρακούχα αναψυκτικά για ενήλικες, νερό, χυμούς, καφέ, αλκοολούχα ποτά, μπύρα και σνακς. Η ελληνική θυγατρική του ομίλου Coca-Cola HBC κατάφερε το 2023 να αυξήσει τα καθαρά της κέρδη κατά 65%. Όντας ο «market leader» της αγοράς πούλησε 119,6 εκατ. κιβώτια έναντι 112,7 εκατ. το 2022 αυξάνοντας τον όγκο πωλήσεων κατά 6,12%, ενώ σε επίπεδο εσόδων εμφάνισε σημαντική αύξηση της τάξεως του 16,7% στα 669,4 εκατ. ευρώ έναντι 573,5 εκατ. ευρώ το 2022.

Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 1600 εργαζόμενους στην Ελλάδα, έχοντας 4 εργοστάσια και 6 κέντρα διανομής και αναγνωρίζεται ως κορυφαίος εργοδότης, παρέχοντας ένα δημιουργικό, ευέλικτο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, ενώ επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη και εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού, παρέχοντας μεγάλες ευκαιρίες εξέλιξης. Με σημαντικές επενδύσεις τόσο στην παραγωγική της δραστηριότητα, σε εξοπλισμό και δεξιότητες, στον τεχνολογικό μετασχηματισμό, όσο και στη βιώσιμη ανάπτυξη, ενισχύει περαιτέρω την ανάπτυξη, την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητά της, έτοιμη για το μέλλον.

Θέτοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της επενδυτικής και επιχειρησιακής στρατηγικής της, έχει ενσωματώσει κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης στην αξιολόγηση των επενδύσεών της ήδη εδώ και μια δεκαετία, ενώ οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει εκτείνονται στο σύνολο της αλυσίδας αξίας από τη δραστηριότητά της, επηρεάζοντας θετικά συνεργάτες και προμηθευτές.

Σε συνέπεια με τη δέσμευση του Ομίλου Coca-Cola HBC, στοχεύει στην επίτευξη ισοζυγίου μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2040. Ήδη 100% της ηλεκτρικής ενέργειας στις μονάδες της προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, ενώ επενδύει σε καινοτομικές συσκευασίες που μειώνουν το πλαστικό, καθώς και στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και κατανάλωσης ενέργειας.

Με σύγχρονους τρόπους διοίκησης και το βλέμμα στο αύριο, οι Most Admired Companies πρεσβεύουν αξίες που υπηρετούν την αειφόρο ανάπτυξη και την κερδοφορία τους, με απτά και μετρήσιμα οφέλη για την κοινωνία και το περιβάλλον!

Διαβάστε περισσότερα:

Most Admired Companies 10 Years: Δείτε τα highlights της μεγάλης γιορτής!

Μοst Admired Companies 10 Years: Οι πρωταγωνιστές της δεκαετίας

Μοst Admired Companies 2024: Οι εταιρείες που ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά