10 Years Μοst Admired Companies: H Παπαστράτος πολυνίκης του θεσμού (βίντεο)

10 Years Μοst Admired Companies: H Παπαστράτος πολυνίκης του θεσμού (βίντεο)
Η Παπαστράτος έχει σταθερή παρουσία στη λίστα των Most Admired Companies in Greece εδώ και δέκα χρόνια, ενώ βρέθηκε στη θέση Νο 1 για τέσσερις συνεχείς χρονιές και πέντε συνολικά.

Η εταιρεία Παπαστράτος είναι αναμφίβολα η πρωταγωνίστρια της μεγαλύτερης έρευνας για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα «Most Admired Companies».

Στα δέκα χρόνια που πραγματοποιείται η πρωτοβουλία του Fortune Greece σε συνεργασία με την KPMG έχει καταφέρει να διακριθεί πέντε φορές στην πρώτη θέση του Top 20 των πιο «Αξιοθαύμαστων Εταιρειών», και μάλιστα τις τέσσερις για συνεχόμενες χρόνιες από το 2020 έως το 2023.

Παράλληλα, μαζί με AEGEAN, Coca- Cola Τρία Έψιλον, ΟΤΕ Group και Τιτάν είναι μέλος του «Hall of Fame» της έρευνας, των εταιρειών δηλαδή που δεν έλειψαν καμία χρονιά από το τελικό TOP 20 των Most Admired Companies.

Δείτε στο explainer βίντεο που ακολουθεί την πορεία της Παπαστράτος στον θεσμό:

Η επίδοση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι για την ανάδειξη των κορυφαίων της επιχειρηματικής αριστείας, ψηφίζουν κάθε χρόνο περισσότερα από 2.200 στελέχη από μια δεξαμενή 420 εταιρειών από όλους τους κλάδους της οικονομίας, που είναι εύρωστες, κερδοφόρες και δίνουν λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις.

Η αξιολόγηση των εταιρειών γίνεται με γνώμονα τα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια που έχει εγκαθιδρύσει η αμερικανική έκδοση του Fortune, από τα οποία η Παπαστράτος σημειώνει συστηματικά τις μεγαλύτερες επιδόσεις σε αυτά της καινοτομίας, της διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού, την εταιρική υπευθυνότητα

Η αγορά επιβραβεύει τις ΠΡΑΞΕΙΣ της Παπαστράτος με συνέπεια και συνέχεια «προς το καλύτερο».

Τις συνεχείς επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ από το 2017 έως σήμερα, με τις οποίες η Παπαστράτος έχει μετατρέψει το υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής νέων καινοτόμων, επιστημονικά τεκμηριωμένων και δυνητικά μειωμένου κινδύνου καπνικών προϊόντων, σε σύγκριση με το συμβατικό τσιγάρο.

Τη δυναμική ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με 1 δισ. ευρώ εισφορά στα κρατικά ταμεία ετησίως μέσω του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ, της απασχόλησης και της καινοτομίας, με τη Philip Morris International να έχει επενδύσει από το 2008 περισσότερα από 12,8 δισ. δολάρια για την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή των νέων καινοτόμων καπνικών προιόντων.

Τη μεγαλύτερη «πράσινη» επένδυση στην ιστορία του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, που στοχεύει στη μείωση κατά 30% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα του εργοστασίου της μέχρι το 2025.

Η Παπαστράτος ξεχωρίζει σταθερά ως “Πιο Αξιοθαύµαστη Εταιρεία στην Ελλάδα” χάρη στους ανθρώπους της. Η εταιρεία, που ψηφίστηκε φέτος ως ο «Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα» για 4η συνεχή χρονιά από τη Randstad, αποτελεί την πρώτη και μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα με πιστοποίηση ίσων αμοιβών ανεξαρτήτως φύλου και είναι ενεργό μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις. Έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 1.000 νέες προσλήψεις από το 2018 έως σήμερα και επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση των εργαζομένων της, πραγματοποιώντας, μόνο το 2023, περισσότερες από 100.000 ώρες εκπαίδευσης και κατάρτισης των ανθρώπων της σε νέες τεχνολογίες.

Με σύγχρονους τρόπους διοίκησης και το βλέμμα στο αύριο, οι Most Admired Companies πρεσβεύουν αξίες που υπηρετούν την αειφόρο ανάπτυξη και την κερδοφορία τους, με απτά και μετρήσιμα οφέλη για την κοινωνία και το περιβάλλον!

Διαβάστε ακόμη: 

Most Admired Companies 10 Years: Δείτε τα highlights της μεγάλης γιορτής!

Μοst Admired Companies 10 Years: Οι πρωταγωνιστές της δεκαετίας

Μοst Admired Companies 2024: Οι εταιρείες που ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά