Goldman Sachs: Νέα τιμή στόχος για Motor Oil, περιθώριο ανόδου 37,6%

Goldman Sachs: Νέα τιμή στόχος για Motor Oil, περιθώριο ανόδου 37,6%
epa07508160 (FILE) - A view of the Goldman Sachs desk at the New York Stock Exchange in New York, New York, USA, 18 January 2019 (reissued 15 April 2019). Goldman Sachs on 15 April 2019 reported their 1st quarter 2019 results, saying their quarterly profit dropped 20 per cent. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αλλά η επενδυτική τράπεζα δίνει σύσταση «neutral»…

Νέα τιμή στόχο, στα 30 ευρώ, για τη Motor Oil έθεσε με έκθεσή της η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs (αύξηση 37,6% από τα τρέχοντα επίπεδα), δίνοντας παράλληλα σύσταση neutral.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο επενδυτικός οίκος, η ελληνική πετρελαϊκή στα αποτελέσματα β’ τριμήνου 2024 ανακοίνωσε προσαρμοσμένο EBITDA 289 εκατ. ευρώ, ήτοι +7% σε σχέση με τη συναίνεση (269 εκατ. ευρώ), και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 172 εκατ. ευρώ (+19% πάνω από τη συναίνεση ή  145 εκατ. ευρώ).

Σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, οι όγκοι πωλήσεων προϊόντων ξεπέρασαν τις προσδοκίες, στα 3.439 kt (GS εκτιμούσε 3.265 kt), σε συνδυασμό με ένα προσαρμοσμένο περιθώριο διύλισης στα 107 δολάρια ΗΠΑ/τόνο το β’ τρίμηνο (95 $/τόνο GSe), οδηγώντας το προσαρμοσμένο EBITDA για τον κλάδο Διύλισης στα 231 εκατ. ευρώ (GSe €204 εκ.). 

Οι επιδόσεις στον κλάδο Power & Gas ήταν κατώτερες των προσδοκιών, με το προσαρμοσμένο EBITDA να αναφέρεται από αυτό το τμήμα στα 27 εκατ., αλλά τα αποτελέσματα του κλάδου Καυσίμων και Μάρκετινγκ να κινούνται πάνω από τις προσδοκίες, με το προσαρμοσμένο EBITDA να αναφέρεται από αυτόν τον κλάδο στα 30 εκατ. Για το β’ εξάμηνο του 2024, η Motor Oil αναμένει τα περιθώρια διύλισης να είναι σε παρόμοια επίπεδα με αυτά του β’ τριμήνου. 

«Ουδέτεροι»

Η Goldman Sachs δίνει σύσταση Neutral για τη Motor Oil, με την τιμή στόχο για τους επόμενους 12 μήνες να τίθεται στα 30 ευρώ. «Εκτιμούμε τη Motor Oil σε βάση SOTP, αποτιμώντας τις διάφορες δραστηριότητες (διύλιση, λιανικό εμπόριο, φυσικό αέριο και ενέργεια) σε βάση EV/EBITDA, χρησιμοποιώντας ένα κανονικοποιημένο οικονομικό έτος διύλισης στα μέσα του κύκλου (2025)».  

Ο πολλαπλασιαστής EV/EBITDA είναι στο 5,0x βάσει εκτιμήσεων για το 2025 στις δραστηριότητες διύλισης της εταιρείας (σύμφωνα με τον ιστορικό μέσο όρο των 10 ετών της Motor Oil), στο 6,0x στις δραστηριότητες μάρκετινγκ καυσίμων της εταιρείας (που αντικατοπτρίζει τη σχετικά μεγαλύτερη ανθεκτικότητα αυτής της επιχείρησης) και στο 8x στις δραστηριότητες της εταιρείας Power & Gas (που επί του παρόντος κυριαρχείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, επί του παρόντος οι βασικοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν υψηλότερα/χαμηλότερα περιθώρια διύλισης από τα αναμενόμενα, χαμηλότερες/υψηλότερες επενδύσεις κεφαλαίου και/ή προσαυξήσεις αξίας/μειωτικές επενδύσεις (συμπεριλαμβανομένων των εξαγορών και εξαγορών) και υψηλότερες/χαμηλότερες αποδόσεις μετρητών στους μετόχους (μερίσματα) από ό,τι αναμένεται επί του παρόντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: