ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης «πράσινων» δεξιοτήτων – Ποιους αφορά

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης «πράσινων» δεξιοτήτων – Ποιους αφορά
Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως παρίσταται στην ανοιχτή εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Open Day – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024. Την 88η ΔΕΘ, η οποία πραγματοποιείται από τις 7-15 Σεπτεμβρίου με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, εγκαινίασε εχθές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Ρόμπερτ Χάμπεκ. Η φετινή ΔΕΘ, οι πύλες της οποίας άνοιξαν στις 10 το πρωί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, συγκεντρώνει περισσότερους από 1300 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, καλύπτοντας όλους τους διαθέσιμους χώρους του εκθεσιακού κέντρου (32.000 τμ). Αυξημένες είναι και οι επίσημες κρατικές συμμετοχές (25 έναντι 18 πέρυσι), ενώ μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται χώρες που συμμετέχουν στη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών.

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2024, η επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης πράσινων δεξιοτήτων από τους ωφελούμενους-εργαζόμενους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://kub.voucher.gov.gr/dypa-employedb/training-program/program-selection/front/.

Τα προσφερόμενα προγράμματα, που ανέρχονται σε πάνω από 600, εμφανίζονται, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο των ωφελουμένων (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λπ.), καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα, που έχουν δηλώσει.

Η ημερομηνία έναρξης των διαδικασιών που αφορούν στην υλοποίηση της κατάρτισης θα γνωστοποιηθεί με σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για συνολικά 75.000 εργαζόμενους υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Next Generation EU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και, όσοι επιτύχουν, θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ μικτά (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis

https://www.voucher.gov.gr/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ