ΑΑΔΕ: Διέταξε εσωτερικό έλεγχο στις ΔΟΥ μετά την υπόθεση διαφθοράς στη Χαλκίδα

ΑΑΔΕ: Διέταξε εσωτερικό έλεγχο στις ΔΟΥ μετά την υπόθεση διαφθοράς στη Χαλκίδα
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει τον Ιάκωβο, άνεργο 41 χρονών, να βρίσκεται στο δικαστικό τμήμα της εφορίας Χολαργού για να ρυθμίσει τα χρέη του, Χολαργός , Παρασκευή 24 Απριλίου 2015. Πρόσφατα η εφορία του έστειλε σημείωμα προειδοποιώντας τον ότι θα προβεί σε κατάσχεση της περιουσίας του. «Όταν ζούσε η μητέρα μου τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά» συνηθίζει να λέει. «Είχαμε τη σύνταξή της, μπορούσαμε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς, έβρισκα ένα ζεστό μαγειρεμένο φαγητό». «Είναι πολύ άσχημο πράγμα να μην έχεις κανέναν στον κόσμο, αν κάποιος πριν από τρία χρόνια μου έλεγε πως θα μαζεύω κουτάκια αλουμινίου για να ζήσω, δε θα μπορούσα να τον πιστέψω, θα τον περνούσα για τρελό», Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παράλληλα, συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Εντολή για εσωτερικό έλεγχο της διαδικασίας επιστροφών φόρων και της χορήγησης αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας έδωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μετά την αποκάλυψη περί διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Ο έλεγχος θα διεξαχθεί τόσο στις ΔΟΥ της Ελλάδας, δειγματοληπτικά σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στη ΔΟΥ Χαλκίδας, μέσω της εξέτασης και ανάλυσης όλων των αρχείων, με εντολή του κ. Πιτσιλή για έλεγχο σε βάθος πενταετίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποθέσεις ελέγχου μεταφέρονται από τη ΔΟΥ Χαλκίδας στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, και οι ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής. Ωστόσο, δεν θα ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης εφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: