Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Στο +16% η κίνηση στο πρώτο εξάμηνο – Διπλάσιοι οι επιβάτες από το εξωτερικό

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Στο +16% η κίνηση στο πρώτο εξάμηνο – Διπλάσιοι οι επιβάτες από το εξωτερικό
Ταξιδευτές φορώντας προστατευτικές μάσκες στέκονται μπροστά από τα γκισέ ελέγχου εισιτηρίων, στο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας, στα Σπάτα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020. Άνοιξαν, από σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου, οι πύλες της χώρας μας για να υποδεχθούν διεθνείς τουρίστες με υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες. Τόσο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών όσο και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμα, αφού έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Covid 19. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για τον Ιούνιο η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας, ανήλθε σε 3,30 εκατ., αυξημένη κατά 12,9% σε ετήσια βάση.

Άνοδο 16% εμφάνισε η επιβατική κίνηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών για το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τους επιβάτες από το εξωτερικό να είναι διπλάσιοι από αυτούς του εσωτερικού.

Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 14,01 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 16%.

Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασαν αύξηση της τάξης των 8,6% και 19,5% αντίστοιχα.

Για τον Ιούνιο η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας, ανήλθε σε 3,30 εκατ., αυξημένη κατά 12,9% σε σύγκριση με τα επίπεδα του Ιουνίου 2023.

Αναλυτικά, τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν κατά 7,5% και 15,4% τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ;