Αυστραλία: Δικαστικό «χαστούκι» στην PayPal για τις χρεώσεις των ΜμΕ

Αυστραλία: Δικαστικό «χαστούκι» στην PayPal για τις χρεώσεις των ΜμΕ
pexels
Για καταχρηστικό όρο στις τυποποιημένες συμβάσεις της με πελάτες μικρών επιχειρήσεων, οι οποίοι παρέβλεπαν λάθη στην υπερχρέωση.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας διαπίστωσε ότι η τοπική μονάδα της PayPal χρησιμοποίησε έναν καταχρηστικό όρο στις τυποποιημένες συμβάσεις της με πελάτες μικρών επιχειρήσεων, οι οποίοι παρέβλεπαν λάθη στην υπερχρέωση, δήλωσε την Παρασκευή η ρυθμιστική αρχή της χώρας για τις κινητές αξίες.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο όρος ήταν καταχρηστικός επειδή οι πελάτες που δεν έφεραν τα λάθη υπερτιμολόγησης στην προσοχή της PayPal εντός 60 ημερών αναγκάστηκαν να αποδεχθούν τις χρεώσεις ως ακριβείς, δήλωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επενδύσεων της Αυστραλίας (ASIC).

Η ASIC είχε κινήσει δικαστική διαδικασία κατά της PayPal για το θέμα αυτό τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Η σημερινή απόφαση χρησιμεύει ως υπενθύμιση προς όλες τις επιχειρήσεις ότι οι καταχρηστικοί συμβατικοί όροι που περιέχονται σε τυποποιημένες συμβάσεις με μικρές επιχειρήσεις δεν θα γίνουν ανεκτοί και ότι η ASIC θα αναλάβει αποφασιστική δράση, όπου χρειάζεται, για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και των μικρών επιχειρήσεων» ανέφερε η αναπληρώτρια πρόεδρος της ASIC, Σάρα Κουρτ.

Η PayPal συμφώνησε ότι ο όρος ήταν καταχρηστικός, συναίνεσε στις δηλώσεις και αφαίρεσε οικειοθελώς τον όρο από τις συμβάσεις της στις 8 Νοεμβρίου 2023, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης την PayPal να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα της ASIC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com