Αυτές είναι οι χειρότερες ώρες μέσα στη μέρα για την παραγωγικότητα – 3 τρόποι για να ανταπεξέλθετε

Αυτές είναι οι χειρότερες ώρες μέσα στη μέρα για την παραγωγικότητα – 3 τρόποι για να ανταπεξέλθετε
Stressed woman working from home at laptop in kitchen. (Photo by Paul Bradbury/CAIA IMAGE/SCIENCE / NEW / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Η ακρόαση μουσικής στη δουλειά μπορεί να ενισχύσει τη συγκέντρωση, τη διάθεση και την απόδοσή μας.

Το χρονικό διάστημα μεταξύ 3 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα θεωρείται πως είναι το χειρότερο διάστημα μέσα στη μέρα για την παραγωγικότητα των εργαζομένων, σύμφωνα με έρευνα του Slack και της Qualtrics.

Το 71% των εργαζομένων συμφωνεί ότι το αργά το απόγευμα είναι η χειρότερη ώρα για εργασία, με την παραγωγικότητα να πέφτει κατακόρυφα μεταξύ 3 και 6 μ.μ., σύμφωνα με την έρευνα σε περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους γραφείου και στελέχη.

Η βιολογία ευθύνεται εν μέρει. Η υπνηλία αργά το απόγευμα είναι μέρος του φυσιολογικού κιρκάδιου ρυθμού του σώματος, ο οποίος πέφτει σημαντικά μεταξύ 2 και 5 μ.μ., σύμφωνα με το αμερικανικό Ίδρυμα Ύπνου.

Αν κουραστήκατε να αισθάνεστε κουρασμένοι κάθε απόγευμα, σκεφτείτε αυτούς τους τρεις ερευνητικά τεκμηριωμένους τρόπους για να ξεπεράσετε τη μεσημεριανή… πτώση χωρίς καφεΐνη:

Μικρά διαλείμματα

Το να αφιερώνετε χρόνο για διαλείμματα κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, ακόμη και για πέντε λεπτά, βελτιώνει την παραγωγικότητα και την ευημερία των εργαζομένων, όπως διαπίστωσε το Slack.

Η αποδέσμευση από τη δουλειά έστω και για λίγα λεπτά μπορεί να σας αποτρέψει από το να βαρεθείτε και να ανακάμψετε από τυχόν στρεσογόνους παράγοντες που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσθέτει.

Μουσική

Άλλες έρευνες διαπιστώνουν ότι η ακρόαση μουσικής στη δουλειά μπορεί να ενισχύσει τη συγκέντρωση, τη διάθεση και την απόδοσή μας.

Οι ειδικοί στον χώρο εργασίας διχάζονται σχετικά με το καλύτερο είδος μουσικής για εργασία, αλλά ο Σρίνι Πιλάβ, μουσικός και νευροεπιστήμονας του Χάρβαρντ, δήλωσε πρόσφατα ότι η «οικεία μουσική» ή τα τραγούδια που σας αρέσουν και γνωρίζετε καλύτερα, είναι τα «πιο αποτελεσματικά» για τη μεγιστοποίηση της συγκέντρωσης.

Η ευκολότερη δουλειά για τα απογεύματα

Μπορεί να είναι δελεαστικό να αναβάλλετε μια εργασία ή να τηρήσετε μια προθεσμία που λήγει στις 8:00 το πρωί, αλλά αν είστε σε θέση να αποθηκεύσετε αυτή τη δουλειά για μια διαφορετική ώρα της ημέρας ή να ζητήσετε παράταση, πιθανότατα θα κάνετε καλύτερη δουλειά.

Προτείνει να χρησιμοποιήσετε το απόγευμα για να ολοκληρώσετε γρήγορες διοικητικές εργασίες, όπως η οργάνωση των εισερχομένων σας ή η ενημέρωση με τους συναδέλφους σας. Τέτοιες εργασίες «είναι εξίσου σημαντικές με την ολοκλήρωση μιας παρουσίασης, για παράδειγμα, αλλά μπορεί να είναι λιγότερο απογοητευτικές» σύμφωνα με την έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com