Αυθεντικό το βίντεο της εκτέλεσης του Πίτερ Κάσινγκ
- 16/11/2014, 21:14
- SHARE
Οι αμερικανικές αρχές επιβεβαιώνουν τον θάνατο του 26χρονου αιχμαλώτου των τζιχαντιστών - Έκκληση από την οικογένειά του να μη δημοσιεύεται το βίντεο.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρεί ότι το βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνει τη δολοφονία του Πίτερ Κάσινγκ από μέλος του Ισλαμικού Κράτους είναι αυθεντικό και ότι ο Κάσινγκ είναι όντως νεκρός, σύμφωνα με τους New York Times.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών έλαβαν ισχυρές αποδείξεις ότι το Ισλαμικό Κράτος δολοφόνησε τον 26χρονο Κάσινγκ που είχε αιχμαλωτιστεί πέρυσι καθώς πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στη Συρία για λογαριασμό μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης. Στις αρχές Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει ότι θα τον εκτελούσαν σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών τους στο Ιράκ και τη Συρία.
Το βίντεο της εκτέλεσης του Κάσινγκ δεν δείχνει τη στιγμή του αποκεφαλισμού του. Υπάρχει όμως ένας μασκοφόρος άνδρας που στέκεται όρθιος με ένα κομμένο, ματωμένο κεφάλι στα πόδια του. Μιλώντας αγγλικά με βρετανική προφορά, ο μασκοφόρος ακούγεται να λέει: «Αυτός είναι ο Πίτερ Έντουαρντ Κάσινγκ, Αμερικανός πολίτης». Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο αν πρόκειται για τον λεγόμενο «Τζιχάντι Τζον», τον άνδρα που φέρεται να εκτέλεσε και τέσσερις ακόμη αιχμαλώτους πριν από τον Κάσινγκ.
Ο τζιχαντιστής συνέδεσε την εκτέλεση του Κάσιγκ με την αποστολή Αμερικανών συμβούλων για να βοηθήσουν τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις να αποκρούσουν το Ισλαμικό Κράτος.
Η οικογένεια του Κάσινγκ έκανε έκκληση στα μέσα ενημέρωσης να μη δημοσιεύουν το βίντεο της εκτέλεσής του που έδωσε η οργάνωση στη δημοσιότητα. «Προτιμάμε τον γιό μας να τον θυμούνται και να γράφουν γι’ αυτόν για το σημαντικό έργο του και για την αγάπη που μοιραζόταν με τους φίλους και την οικογένειά του και όχι με τον τρόπο που αυτοί που τον κρατούσαν όμηρο θα χρησιμοποιούσαν για να χειραγωγήσουν τους Αμερικανούς και να προωθήσουν τους σκοπούς τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τους γονείς του, ο νεαρός Αμερικανός, που ήταν βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, είχε ασπαστεί το Ισλάμ και χρησιμοποιούσε το όνομα Αμπντούλ Ραχμάν Κάσινγκ.