Αυτή η χρυσή Ολυμπιονίκης πήγε από ετήσια χορηγία 200.000 σε πρακτική άσκηση με 12 δολάρια την ώρα

Αυτή η χρυσή Ολυμπιονίκης πήγε από ετήσια χορηγία 200.000 σε πρακτική άσκηση με 12 δολάρια την ώρα
A picture taken with a robotic camera shows US silver medalists pilot Elana Meyers and brakewoman Lauryn Williams celebrating during the Women's Bobsleigh Medal Ceremony at the Sochi medals plaza during the Sochi Winter Olympics on February 20, 2014. AFP PHOTO / ANTONIN THUILLIER (Photo by ANTONIN THUILLIER / AFP) Photo: AFP
Η ολυμπιονίκης του στίβου και του αγωνιστικού έλκηθρου κέρδιζε 200.000 δολάρια το χρόνο σε ηλικία 20 ετών, ωστόσο στα 30 της έκανε πρακτική άσκηση για 12 δολάρια την ώρα.

Της Orianna Rosa Royle

Οι τίτλοι των ειδήσεων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μπορεί να υποδηλώνουν ότι όλοι οι Ολυμπιονίκες εξασφαλίζονται οικονομικά για πάντα, αλλά η φήμη που εξασφαλίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί να είναι φευγαλέα – απλώς ρωτήστε τη Lauryn Williams.

Η ολυμπιονίκης του στίβου και του αγωνιστικού έλκηθρου κέρδιζε 200.000 δολάρια το χρόνο σε ηλικία 20 ετών, ωστόσο στα 30 της έκανε πρακτική άσκηση για 12 δολάρια την ώρα.

Παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη Αμερικανίδα που κατέκτησε μετάλλιο τόσο στους Θερινούς όσο και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι ευκαιρίες της μετά τους Ολυμπιακούς ήταν σπάνιες.

«Υπάρχει αυτή η λανθασμένη αντίληψη ότι επειδή είμαι η πρώτη που το πέτυχε αυτό – και ακόμα κανείς άλλος δεν το έχει κάνει – με καλούν κάθε μέρα για ομιλίες», είπε στο CNBC Make It. «Εντάξει, με προσκαλούν κάποιες φορές, αλλά δεν μπορώ να ζήσω από αυτό».

«Η ειδησεογραφική κάλυψη ήρθε, αλλά οι χορηγοί όχι. Κέρδισα 80.000 δολάρια τη χρονιά που έγινα η πρώτη Αμερικανίδα που κατέκτησε μετάλλιο τόσο στους Θερινούς όσο και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γι’ αυτό, παρά το γεγονός ότι έγραψε αθλητική ιστορία, αναγκάστηκε να ξεκινήσει από το μηδέν. Το 2013, η Williams εντάχθηκε στην αγορά εργασίας ως ασκούμενη στην Briaud Financial Advisors, σύμφωνα με το LinkedIn της.

«Δεν ήταν εύκολο γιατί ήμουν 30 χρονών και μόλις ξεκινούσα, ενώ είχα φίλους που ήταν ήδη γιατροί και δικηγόροι και είχαν ήδη ξεκινήσει την καριέρα τους», θυμάται. «Πέρασα όλη τη δεκαετία από τα 20 μέχρι τα 30 μου αγωνιζόμενη, οπότε ένιωθα κάπως ανασφαλής που δεν είχα πραγματικές γνώσεις εργασίας».

Αν και αρχικά είχε απορριφθεί για δουλειά στην εταιρεία, ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να την προσλάβει αφότου άκουσε για το εντυπωσιακό παρελθόν της.

Ακόμη και όταν η Williams κέρδιζε 200.000 δολάρια από τη χορηγία της Nike, τονίζει ότι ο ατζέντης της έπαιρνε το 20% και μετά έπρεπε να πληρώσει και φόρους. «Τα χρήματα δεν ήταν τόσα πολλά όσο πιστεύουν οι άνθρωποι, παρόλο που ήταν μια πολύ καλή οικονομική κατάσταση για μια κοπέλα μόλις 20 ετών», επισημαίνει.

«Είχα μια καριέρα 10 ετών, οπότε στα 30 μου κατέληξα να είμαι οικονομικά καλύτερα από τον μέσο Αμερικανό πολίτη. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μου έδωσαν οι επιτυχίες μου το εισόδημα για να αποχωρήσω μια για πάντα από την αγορά εργασίας και να μην χρειαστεί να ξανακάνω ποτέ τίποτα επαγγελματικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com