Αυτό είναι το πρώτο προεκλογικό σποτ της Καμάλα Χάρις (βίντεο)

Αυτό είναι το πρώτο προεκλογικό σποτ της Καμάλα Χάρις (βίντεο)
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Καμάλα Χάρις από την ανακοίνωση της διεκδίκησης της ηγεσίας των ΗΠΑ στην προεκλογική κούρσα έσπασε τα ρεκόρ χρηματοδότησης και γρήγορα κέρδισε αρκετή υποστήριξη από τους Δημοκρατικούς. Η πρώτη της τηλεοπτική καμπάνια που κυκλοφόρησε την Παρασκευή το πρωί, ανοίγει με πλάνα από το χαμογελαστό πρόσωπο του Χάρις πίσω από μια εξέδρα, τη λέξη Καμάλα, τη λέξη Χάρις και την αμερικανική σημαία.

Το soundtrack που ακούγεται είναι η έναρξη του τραγουδιού Freedom της Beyoncé, και στη συνέχεια ακούγεται η φωνή της Χάρις να λέει «επιλέγουμε την ελευθερία». «Σε αυτές τις εκλογές είμαστε όλοι αντιμέτωποι με μία ερώτηση: σε τι είδους χώρα θέλουμε να ζήσουμε; Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι πρέπει να είμαστε μια χώρα χάους, φόβου, μίσους», ακούγεται να λέει ενώ παίζουν πλάνα του Τραμπ και του υποψήφιου αντιπροέδρου του Τζέι Ντι Βανς.

«Αλλά εμείς, επιλέγουμε κάτι διαφορετικό». Η φωνή σταματά και ακούγεται το πλήθος που φωνάζει «Καμάλα, Καμάλα, Καμάλα!». «Επιλέγουμε την ελευθερία», ακούγεται να λέει η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και ξεκινά η χορωδία από το τραγούδι της Beyoncé: «Ελευθερία, ελευθερία».

«(Επιλέγουμε) την ελευθερία όχι απλώς για να τα βάζεις πέρα, αλλά για να προχωράς. Η ελευθερία να είσαι ασφαλής από τη βία, τα όπλα. Η ελευθερία να παίρνεις αποφάσεις για το σώμα σου. Επιλέγουμε ένα μέλλον όπου κανένα παιδί δεν θα ζει στη φτώχεια. Όπου όλοι μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά την υγειονομική περίθαλψη. Όπου κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» συνεχίζει η Καμάλα Χάρις.

Η Beyoncé φέρεται να έδωσε την άδεια στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, για χρήση του τραγουδιού της «Freedom» στην προεκλογική της καμπάνια για την προεδρία. Σύμφωνα με το CNN, το επιτελείο της Χάρις πήρε την έγκριση της διάσημης τραγουδίστριας λίγες ώρες πριν κάνει δυναμική είσοδο με το τραγούδι στα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής της εκστρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψης.