Αύξηση 10% στους τουρίστες μέσω TUI για το 2015
- 21/10/2014, 16:06
- SHARE
«Κορυφαίος προορισμός της Μεσογείου η Ελλάδα» αναφέρει ο ο επικεφαλής της ΤUI, Πήτερ Λονγκ.
Σε 10% επιπλέον τουρίστες σε σχέση με πέρυσι μεταφράζεται η στήριξη του διεθνούς τουριστικού οργανισμού TUI στην Ελλάδα για τη νέα τουριστική χρονιά. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ΤUI, Πήτερ Λονγκ από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ο διεθνής τουρ οπερέιτορ θα φέρει στην Ελλάδα 2,2 εκατομμύρια τουρίστες το 2015, από 2 εκατ. που έφερε το 2014.
Ο κ. Λονγκ, αφού σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι κορυφαίος μεσογειακός προορισμός, υπογράμμισε ότι ο όμιλος, του οποίου ηγείται, θα συνεχίζει να στηρίζει τη χώρα, όπως άλλωστε έκανε, όπως ανέφερε, και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης.
Στο μέτωπο των επενδύσεων, ο επικεφαλής της TUI σημείωσε ότι ο όμιλος ενδιαφέρεται ασφαλώς να επενδύσει στην Ελλάδα με νέα προϊόντα, σε συνεννόηση και με ιδιώτες επενδυτές. Με αφορμή δε τόσο την άμβλυνση της εποχικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, όσο και την ελκυστικότητα της χώρας στον άξονα των επενδύσεων, ο κ. Λονγκ έκρινε πολύ βασική προϋπόθεση την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων.
Σε ό,τι αφορά τις εργασίες του συνεδρίου στο σκέλος των επενδύσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Χρήστος Μεγάλου, υπογράμμισε ότι ο τράπεζα θα διοχετεύσει το 2015 εκατό εκατομμύρια ευρώ για τουριστικές επενδύσεις.
Διαβάστε επίσης: «Σημαντική η πολιτική σταθερότητα για τον τουρισμό» τόνισε ο επικεφαλής της TUI
Εμπόδιο η γραφειοκρατία για νέες επενδύσεις
Από την πλευρά του, ο Μίλτος Καμπουρίδης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dolphin Capital Investors, που έως τώρα στην Ελλάδα έχει επενδύσει 300 εκατομμύρια σε τουριστικές υποδομές, υπογράμμισε ότι το μεγάλο αγκάθι για την προσέλκυση και υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων παραμένει η γραφειοκρατία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι επενδύσεις του ομίλου στην Ελλάδα απαίτησαν 2.820 έγγραφα, ανέφερε ο κ. Καμπουρίδης.
Απαντώντας, όπως είπε, στους μύθους που υπάρχουν στην Ελλάδα, περί επενδυτικών σχεδίων που «τρέχουν», περί χιλιάδων ξενοδοχείων που πωλούνται και σε χαμηλές τιμές μάλιστα, ο κ. Καμπουρίδης είπε: «Στην Ελλάδα, οι τουριστικές επενδύσεις που μπορούν «αύριο» να ξεκινήσουν να υλοποιούνται μετρώνται στα χέρια τού ενός χεριού. Στην Ελλάδα, δεν είναι προς πώληση χιλιάδες ξενοδοχεία, αλλά ελάχιστα και σε πολύ υψηλές τιμές».
Στην παρέμβασή του ο Αναστάσιος Χωνενίδης, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., υπογράμμισε ότι η Ελλάδα για να μπορέσει να πετύχει σημαντική προσέλκυση επενδύσεων, θα πρέπει να σταθεροποιήσει, πρωτίστως, το φορολογικό της σύστημα, αλλά και να περιορίσει τη γραφειοκρατία.