Αύξηση παραγωγής 21,4% για την Atradius Hellas

Αύξηση παραγωγής 21,4% για την Atradius Hellas
Κατά το περσινό δωδεκάμηνο η Atradius Hellas πέτυχε χαμηλό τεχνικό δείκτη ζημιών (Loss Ratio), μικρότερο του 35%.

Με αυξημένη παραγωγή κατά 21,4% έκλεισε η χρήση του 2022 έναντι του 2021 για την Atradius Hellas, που διατήρησε τη θέση του market leader στην ασφάλιση πιστώσεων, κατέχοντας μερίδιο 47,09%.

Κατά το περσινό δωδεκάμηνο η εταιρεία πέτυχε χαμηλό τεχνικό δείκτη ζημιών (Loss Ratio), μικρότερο του 35%, με τον δείκτη Combined Ratio (ζημιές συν έξοδα κτήσεις – λειτουργίας / παραγωγή) να διαμορφώνεται σε 70%, εξασφαλίζοντας μια ακόμη κερδοφόρο χρήση.

Στις θετικές επιδόσεις του 2022 προστίθεται επίσης η υψηλή διατηρησιμότητα των πελατών που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της Atradius Hellas. Ο σχετικός δείκτης ξεπέρασε το 97%, ποσοστό ενδεικτικό της υψηλής πιστότητας των ασφαλισμένων στην εταιρεία, καθώς και του γεγονότος ότι το χαρτοφυλάκιο του 2021 αποτέλεσε μία στέρεη βάση ανάπτυξης της ασφαλιστικής για το 2022.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Atradius Hellas, κ. Γεράσιμος Τζέης, σχολιάζοντας τα ανωτέρω αποτελέσματα δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της εταιρείας σε συνδυασμό με τη σχεδόν απόλυτη διατηρησιμότητα του χαρτοφυλακίου της, δείχνουν αφενός τη θετική αποδοχή που έχουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες της από το ασφαλιζόμενο κοινό, αλλά και τη σαφώς μεγαλύτερη διείσδυση που αποκτούν χρόνο με το χρόνο οι ασφαλίσεις πιστώσεων στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε μία περίοδο μεγάλης μεταβλητότητας στο επιχειρηματικό κλίμα, στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, λόγω κυρίως της ρωσο-ουκρανικής κρίσης και των προβλημάτων που προκάλεσε -με βασικότερα την ενεργειακή ακρίβεια, τον υψηλό πληθωρισμό και τα την αύξηση των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών- οι ασφαλίσεις πιστώσεων αποτελούν το πλέον ενδεδειγμένο εργαλείο διασφάλισης της αναγκαίας ρευστότητας για τις επιχειρήσεις. Η Atradius Hellas συνεχίζει και φέτος την αναπτυξιακή της πορεία, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της αγοράς, δίδοντας έμφαση στον εκσυγχρονισμό των εργαλείων αξιολόγησης των συναλλακτικών κινδύνων και της πιστοληπτικής ικανότητας των επιχειρήσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: