AGL, Luxury Villas: Το νέο επιχειρηματικό παιδί του Θ. Δουζόγλου στο νησί των Ανέμων

AGL, Luxury Villas: Το νέο επιχειρηματικό παιδί του Θ. Δουζόγλου στο νησί των Ανέμων
Το εκπληκτικό θέρετρο στην ειδυλλιακή περιοχή του Αγίου Λάζαρου στη Μύκονο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους τουρίστες.

Με δυναμικό ξεκίνημα υποδέχεται την καλοκαιρινή σεζόν το AGL, Luxury Villas, συμφερόντων Θεόδωρου Δουζόγλου. Το απαράμιλλής ομορφιάς θέρετρο στη Μύκονο, το οποίο πριν περάσει στα χέρια του γνωστού επιχειρηματία, ανήκε στην οικογένεια Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, φιλοξενεί συνολικά 10 πολυτελείς βίλες, καθεμιά από τις οποίες προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία άνεσης, πολυτέλειας και στυλ. Όλες οι βίλες είναι σχεδιασμένες με μοντέρνες και κομψές πινελιές, με υπερσύγχρονες ανέσεις, άνετη επίπλωση και μοναδική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το Fortune ταξίδεψε μέχρι το νησί των ανέμων συμμετέχοντας σε δημοσιογραφική αποστολή με αφορμή την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων του AGL Luxury Villas και συνάντησε από κοντά τον κ. Δουζόγλου ο οποίος μίλησε για τα επιχειρηματικά του σχέδια και το άνοιγμα στον κλάδο του τουρισμού.

Ανάκαμψη μέσα στην επόμενη διετία

Σχολιάζοντας την απλησίαστη τιμολογιακή πολιτική της Μυκόνου, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τη ζήτηση στο νησί και τα έσοδα της τοπικής κοινωνίας, ο κ. Δουζόγλου ανέφερε ότι οι τιμές βρίσκονται 10% πάνω σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο τζίρος υποχωρεί κατά 20%.

«Έχει χαθεί πράγματι η ισορροπία. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα έχουμε μπροστά μας μια διετία μαζεμένη και μετά θα επανέλθουμε στα κανονικά δεδομένα. Θα έλεγα δε ότι οι τιμές στην εστίαση είναι εκείνες που θεωρούνται πιο “τσιμπημένες” συγκριτικά με το κόστος διαμονής» δήλωσε ο κ. Δουζόγλου.

Μιλώντας για το νέο του επιχειρηματικό εγχείρημα στον κλάδο του τουρισμού, τόνισε πως θα συνεχιστούν οι επενδύσεις για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, όμως στόχος είναι να διατηρηθεί έντονο το ελληνικό στοιχείο, η ποιότητα, αλλά και η αίγλη της δεκαετίας του ’70 στους εσωτερικούς χώρους των βιλών.

«Υπάρχει μια έντονη νοσταλγία για την Ελλάδα εκείνης της εποχής. Σαφώς και προβαίνουμε σε ανακαινίσεις, όμως πώς είναι δυνατόν να αφαιρέσεις από τους τοίχους τα έργα του διάσημου ζωγράφου Pinto , τα οποία έχουν αξία, για να κάνεις κάτι πιο μοντέρνο; Σε αυτό το κομμάτι δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις».

Το εν λόγω θέρετρο αποτελεί ιδανική επιλογή για κάποιον που θέλει να απολαύσει τις ομορφιές του νησιού και να αποφύγει τους έντονους ρυθμούς και την πολυκοσμία, διατηρώντας ταυτόχρονα της ιδιωτικότητα του. Στα πλεονεκτήματα έρχεται να προστεθεί και η τοποθεσία, καθώς απέχει μόλις λίγα λεπτά από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Μυκόνου, τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και τα εστιατόρια.

Σκαρφαλωμένες στην πλαγιά ενός εκπληκτικού όρμου στον Άγιο Λάζαρο της Μυκόνου, οι 10 αυτές ιδιωτικές βίλες πολυτελείας συνδυάζουν την απόλυτη ηρεμία με την εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα. Το μοντέρνο, μινιμαλιστικό τους στιλ δένει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων.

Η αγάπη για την Ελλάδα και το στοίχημα του … Πεντελικόν

Μολονότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με μεγάλη επιχειρηματική διαδρομή και εμπορική δραστηριότητα σε διάφορες γωνιές του πλανήτη – η οικογένειά του συνεργαζόταν µε τον Αριστοτέλη Ωνάση και είχε παράλληλα την αντιπροσωπία της Ολυμπιακής Αεροπορίας για όλη τη Νότια Αµερική – στην ελληνική αγορά ήταν το  2015 όταν το όνομα του Θεόδωρου Δουζόγλου έκανε την εμφάνισή του. Σε µια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα µας, με την οικονομική κρίση να βρίσκεται στο απόγειο της,  η ανακοίνωση ότι το ιστορικό ξενοδοχείο “Πεντελικόν” είχε αλλάξει ιδιοκτησία και ότι πλέον βρισκόταν στα χέρια ενός Έλληνα οµογενούς από τη Βενεζουέλα πυροδότησε το ενδιαφέρον και την περιέργεια γύρω από την άγνωστη ζωή του… “Έλληνα της Βενεζουέλας”, όπως πάντα τον αποκαλούσαν οι συνεργάτες του.

Παρά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, 9 χρόνια μετά, το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό, λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων! «Το Πεντελικόν αποτελεί στοίχημα για εμάς στον κλάδο της ξενοδοχίας. Για εμένα το θέμα δεν είναι να κανείς ένα ξενοδοχείο, αλλά ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, διατηρώντας την αίγλη και την ιστορία του ’70.  Όταν υλοποιηθεί, θεού θέλοντος, θα αλλάξει την περιοχή».

Κατέληξε λέγοντας πως ανέκαθεν η οικογένεια του είχε δραστηριότητα στον κλάδο των τροφίμων, τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και σε επίπεδο συσκευασίας και διανομής και πως ο όμιλος έχει διαρκώς τεντωμένες τις κεραίες του για νέες συνεργασίες – συνέργειες.

Photo: pixabay.com

«Πάντα ψάχνουμε τρόφιμα που να είναι ιδιαίτερα και με εξαγωγική προοπτική και αν αξιολογήσουμε ότι υπάρχει επιχειρηματική ευκαιρία σε κάποια ελληνική εταιρεία, θα το εξετάσουμε σοβαρά. Το τελευταίο διάστημα έχουμε προβεί σε επενδύσεις σε logistics και κτήρια γραφείων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: