Αγορά ακινήτων: Ασταμάτητη άνοδος στις τιμές διαμερισμάτων – Σε ποιες περιοχές αυξήθηκαν περισσότερο

Αγορά ακινήτων: Ασταμάτητη άνοδος στις τιμές διαμερισμάτων – Σε ποιες περιοχές αυξήθηκαν περισσότερο
Photo: pixabay.com
Αύξηση τιμών πώλησης και ενοικίασης σε διαμερίσματα καταγράφεται πανελλαδικά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Spitogatos.

Οι τιμές των διαμερισμάτων συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, τόσο στις πωλήσεις όσο και στις ενοικιάσεις, σύμφωνα με τις αγγελίες του Spitogatos.

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2023, οι τιμές πώλησης έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 9%, ενώ τα ενοίκια παρουσιάζουν παρόμοια αύξηση.

Η άνοδος των τιμών πώλησης από τον Δεκέμβριο του 2023 είναι 4,3%, ενώ τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά 6,7%.

Τα νότια προάστια της Αθήνας κατέχουν τα πρωτεία με μέση τιμή πώλησης 3.750 ευρώ/τ.μ., ενώ η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται στην Καστοριά με 566 ευρώ/τ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τιμές ενοικίων είναι επίσης υψηλότερες στα νότια προάστια με 12,5 ευρώ/τ.μ. και χαμηλότερες στο Κιλκίς με 3,57 ευρώ/τ.μ.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις πωλήσεις καταγράφονται στον Πειραιά (+28,9%), ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις στην Καρδίτσα (-8,8%).

Ακόμα και σε τριμηνιαία βάση, οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται σε περιοχές υψηλής ζήτησης. Στο κέντρο της Αθήνας, η μέση τιμή πώλησης είναι 2.120 ευρώ/τ.μ., στα βόρεια προάστια 3.043 ευρώ/τ.μ., και στα νότια 3.750 ευρώ/τ.μ. Ανοδικά κινείται και η Θεσσαλονίκη, με τη μέση τιμή στο κέντρο να φτάνει τα 2.342 ευρώ/τ.μ.

Οι τιμές ενοικίων στα νότια προάστια της Αθήνας και στον Πειραιά σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ πτώσεις καταγράφονται στις Κυκλάδες, την Άρτα, την Ηλεία, τη Λακωνία και τη Φωκίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: