Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ουκρανία – Ανακοινώνει νέο πακέτο βοήθειας αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ουκρανία – Ανακοινώνει νέο πακέτο βοήθειας αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων
epa09742177 US Secretary of State Antony Blinken addresses students at the University of Melbourne in Melbourne, Australia, 10 February 2022. Secretary Blinken is visiting Australia to participate in the Quad Ministerial meetings being hosted by the Australian government. EPA/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η πρώτη επίσκεψη στο Κίεβο ανώτερου Αμερικανού αξιωματούχου μετά την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Στο Κίεβο μετέβη σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, σε μία απρογραμμάτιστη επίσκεψη, όπως μετέδωσαν τα ουκρανικά ΜΜΕ.

Ο Μπλίνκεν πρόκειται να διανυκτερεύσει στην Ουκρανία, για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή και θεωρείται πιθανόν να ανακοινώσει νέο πακέτο αμερικανικής βοήθειας αξίας μεγαλύτερης του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, όπως ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων σχετικά με την επίσκεψη.

Παράλληλα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται να συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα, αλλά και τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη επίσκεψη στο Κίεβο ανώτερου Αμερικανού αξιωματούχου μετά την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης, η οποία, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, εξελίσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς και επηρεάστηκε από λανθασμένες στρατηγικές, ενώ έντονη είναι η κριτική και εντός της χώρας. Έως τώρα έχουν ανακαταληφθεί περισσότερα από 12 χωριά και μικροί οικισμοί, ωστόσο η επίθεση των στρατιωτών της στο έδαφος που έχει καταλάβει η Ρωσία έχει καθυστερήσει εξαιτίας των μεγάλης έκτασης ναρκοπεδίων και χαρακωμάτων.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι πολύ προσεκτικοί ώστε να μην ασκούν δημόσια κριτική στη στρατηγική της Ουκρανίας και σε αυτό το πλαίσιο την περασμένη εβδομάδα είπαν ότι παρατήρησαν αξιοσημείωτη πρόοδο κατά τις προηγούμενες 72 ώρες της επίθεσης στα νοτιοανατολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Μπλίνκεν