Airbus – VietJet: Σύμβαση για την αγορά αεροσκαφών ύψους 7,4 δισ. δολαρίων

Airbus – VietJet: Σύμβαση για την αγορά αεροσκαφών ύψους 7,4 δισ. δολαρίων
epa08390573 (FILE) - The airbus logo is seen next to a red traffic light on the main entrance building of the Airbus group plant in Bremen, northern Germany, 07 March 2018 (reissued 29 April 2020). Airbus posted its Q1 results on 29 April, reporting a loss of 481 million Euro amid the ongoing coronavirus pandemic and its effect on the airline industry worldwide. EPA/FOCKE STRANGMANN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα αεροσκάφη «θα αντικαταστήσουν τον σημερινό στόλο A330-300 της VietJet και να υποστηρίξουν το στρατηγικό σχέδιο της αεροπορικής εταιρείας για την επέκταση του διηπειρωτικού δικτύου πτήσεών της».

Η VietJet Aviation Joint Stock Co., η μοναδική ιδιωτική αεροπορική εταιρεία του Βιετνάμ, υπέγραψε σύμβαση αγοράς με την Airbus Group SE για 20 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου A330neo, αξίας 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην τρέχουσα τιμή καταλόγου, σύμφωνα με δήλωση της VietJet που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύμβαση, που υπεγράφη τη Δευτέρα στη διεθνή αεροπορική έκθεση του Φάρνμπορο στην Αγγλία, θα συμβάλει στην ενίσχυση «των αυξανόμενων υπηρεσιών μεγάλων αποστάσεων της VietJet, καθώς και σε δρομολόγια με υψηλή ζήτηση στην περιοχή» γύρω από το Βιετνάμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τα αεροσκάφη «πρόκειται να αντικαταστήσουν τον σημερινό στόλο A330-300 της VietJet και να υποστηρίξουν το στρατηγικό σχέδιο της αεροπορικής εταιρείας για την επέκταση του διηπειρωτικού δικτύου πτήσεών της», αναφέρεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: