Αίτηση πτώχευσης από τη γερμανική Depot

Αίτηση πτώχευσης από τη γερμανική Depot
Photo: pixabay.com
Η αλυσίδα έχει έντονη παρουσία στη Γερμανία και σημαντική διεθνή παρουσία, αφού περί τα 200 εκ των συνολικά 500 καταστημάτων της βρίσκονται στο εξωτερικό.

Αυξάνει ο αριθμός των ευρωπαϊκών λιανεμπορικών εταιρειών που καταθέτουν πτώχευση.

Μετά την Galeria, τη Weltbild, τη Esprit και την Wormland σειρά είχε η Gries Deco Company (GDC) γνωστή ως Depot με έδρα τη Βαυαρία, που δραστηριοποιείται σε είδη σπιτιού και διακόσμησης. Η αλυσίδα έχει έντονη παρουσία στη Γερμανία και σημαντική διεθνή παρουσία, αφού περί τα 200 εκ των συνολικά 500 καταστημάτων της βρίσκονται στο εξωτερικό (κυρίως σε Αυστρία και Ελβετία).

Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, συνεχίζοντας, τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς, αφού η ρευστότητά της διατηρείται σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα υποκαταστήματα της εταιρίας στην Ελβετία, αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Γερμανικής εταιρείας. Η αναδιάρθρωση θα επηρεάσει τον αριθμό των καταστημάτων και των εργαζομένων αναφέρουν αναλυτές. Σημειώνεται ότι κατά μέσο όρο πέρυσι, η εταιρεία απασχολούσε περισσότερα από 4.000 άτομα, των οποίων οι αποδοχές έχουν εξασφαλιστεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Πέρυσι ο τζίρος της Depot ανήλθε το 2023 σε περίπου 390 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 6,2% σε σύγκριση με το 2022, οπότε είχε ανέλθει σε 416 εκατ. ευρώ. Η Depot στην ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με μειωμένο τζίρο. Αντιθέτως είχε εισέλθει ήδη σε υφεσιακή πορεία εξαιτίας της μειωμένης καταναλωτικής ζήτησης, με δεδομένο ότι η κρατική βοήθεια και οι έως σήμερα ισχύοντες κανονισμοί πτωχεύσεων δεν στάθηκαν αρκετοί προκειμένου να αποτραπεί αυτό το ισχυρό κύμα χρεοκοπιών.

Κεντρικός στόχος της Depot είναι πλέον η «εξυγίανση» του επιχειρηματικού της μοντέλου, αναφέρει report του ΟΕΥ της ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα πρέπει τώρα να ψηφιστεί το αργότερο μέχρι την αλλαγή του έτους. Στα σχέδια της διοίκησης της Depot για την αναδιάρθρωση του εταιρικού της μοντέλου εντάσσεται και η ενίσχυση της διευθυντικής ομάδας του Ομίλου ενώ μεταξύ των νέων προσώπων συγκαταλέγεται και ο επί χρόνια νομικός σύμβουλος της εταιρείας, ελληνικής καταγωγής, Ουίλιαμ Παναγιωτίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: