AKL: 132 χρόνια νομικής ιστορίας

AKL: 132 χρόνια νομικής ιστορίας
Η διακεκριμένη εταιρεία έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο πελατών, δίνοντας λύσεις σε σύνθετα και απαιτητικά νομικά ζητήματα.

Τα πρώτα 132 χρόνια της ιστορίας της συμπλήρωσε η δικηγορική εταιρεία AKL, παλαιότερα γνωστή ως «Αλεξίου-Κοσμόπουλος» και αυτός ήταν και ο λόγος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο Anassa City Events, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Co-Managing Partner της εταιρείας, Αλέξανδρος Κοσμόπουλος, ο οποίος μίλησε για το κοινό όραμα και τις κοινές αξίες που «κουβαλά» η AKL, μέσα σε αυτή την ιστορική διαδρομή της, βασιζόμενη στο παρελθόν της, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Ταυτόχρονα παρουσίασε τη νέα εταιρική δομή και μίλησε για τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με το πέρασμα των χρόνων, ενώ στην εκδήλωση μίλησε και η Co-Managing Partner της εταιρείας, Ελένη Αλεξίου.

Με εξειδίκευση στους κλάδους του Real Estate, των Συγχωνεύσεων και Εξαγορών (M&A), του Τραπεζικού και Χρηματοοικονομικού κλάδου και της επίλυσης διαφορών, η AKL έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο πελατών, δίνοντας λύσεις σε σύνθετα και απαιτητικά νομικά ζητήματα. Η εταιρεία έχει λάβει πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς νομικούς οδηγούς (Legal500, Chambers Europe & Global, IFLR) ενώ και οι partners έχουν διακριθεί ατομικά στους ίδιους οδηγούς.

Η εταιρεία πρωταγωνίστησε σε πολύ σημαντικά έργα, όπως:

· Ανάπτυξη, αδειοδότηση, αλλά και η χρηματοδότηση του έργου του Ελληνικού

· Παραχώρηση και ιδιωτικοποίηση των λιμένων Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Ηγουμενίτσας

· Έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων,

· Μεγάλες τουριστικές και επιχειρηματικές αναπτύξεις greenfield,

· Εξαγορές και συγχωνεύσεις σε διάφορους κλάδους της οικονομίας,

· Σύνθετες χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, επιχειρηματικών ομίλων, εξαγορών και ανάπτυξης έργων στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, του real estate, των τροφίμων, των καταναλωτικών αγαθών και της τεχνολογίας.

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά το 1891, όταν ο Κωνσταντίνος Αλεξίου έγινε το πρώτο μέλος της οικογένειας Αλεξίου που ασχολήθηκε ενεργά με τη δικηγορία, ιδρύοντας το πρώτο του δικηγορικό γραφείο στο Αγρίνιο. Το 2001, ιδρύεται η «Αλεξίου και Συνεργάτες», η οποία το 2007 μετονομάζεται σε «Αλεξίου-Κοσμόπουλος» και επεκτείνεται σε νέα αντικείμενα εργασιών. Μετά από περαιτέρω διεύρυνση του εταιρικού σχήματος, το 2021 η εταιρεία περνά στη σημερινή της φάση, αποκτά την επωνυμία AKL και μετακομίζει σε μεγαλύτερα νέα γραφεία στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: