Ακρίβεια: «Πικρός» από σήμερα ο καφές – Πόσο κοστίζει ο εσπρέσο και ο ελληνικός

Ακρίβεια: «Πικρός» από σήμερα ο καφές – Πόσο κοστίζει ο εσπρέσο και ο ελληνικός
Photo: pixabay.com
Οι τιμές ανεβαίνουν λόγω της κυβερνητικής απόφασης για επαναφορά του ΦΠΑ στο 24%.

Από σήμερα Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου, οι καταναλωτές θα διαπιστώσουν μια… πικρότερη γεύση στον καφέ τους, καθώς οι τιμές ανεβαίνουν λόγω της κυβερνητικής απόφασης για επαναφορά του ΦΠΑ στο 24%.

Σύμφωνα με τον Τάσο Γιαγκόγλου, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, οι τιμές χονδρικής έχουν ήδη αυξηθεί, με την ποικιλία Arabica να παρουσιάζει άνοδο 40-45% και την ποικιλία Robusta να σημειώνει αύξηση 65%. Ο Γιαγκόγλου είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ότι αν οι ανοδικές τάσεις συνεχιστούν στα χρηματιστήρια, οι καταναλωτές θα δουν ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές του καφέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτόξευση τιμών: Τι να περιμένουν οι καταναλωτές

Τα στελέχη της αγοράς προειδοποιούν ότι οι τιμές του καφέ στα σούπερ μάρκετ θα εκτοξευθούν. Οι τιμές για τον εσπρέσο σε κάψουλες αναμένεται να ανέβουν από τα 5 στα 6 ευρώ, ενώ ο αλεσμένος εσπρέσο θα φτάσει τα 7,2 ευρώ από τα 6. Ο ελληνικός καφές δεν μένει ανεπηρέαστος, με την τιμή του να αναμένεται να φτάσει τα 4,7 ευρώ από τα 3,9.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης προειδοποιούν για νέες αυξήσεις στις τιμές του σερβιριζόμενου καφέ, ειδικά αν η τιμή της πρώτης ύλης συνεχίσει να αυξάνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: