Αλεξέι Ντιούμιν: Μπορεί ο πρώην σωματοφύλακας του Πούτιν να γίνει ο επόμενος ηγέτης της Ρωσίας;

Αλεξέι Ντιούμιν: Μπορεί ο πρώην σωματοφύλακας του Πούτιν να γίνει ο επόμενος ηγέτης της Ρωσίας;
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ήταν ένας από τους ανθρώπους-κλειδιά πίσω από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Στα μηνύματα που μπορεί να «κρύβονται» πίσω από την επιλογή του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, να τοποθετήσει στη θέση του γραμματέα του Κρατικού Συμβουλίου της χώρας τον Αλεξέι Ντιούμιν, τον πρώην σωματοφύλακα του, αναφέρεται το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά την επανεκλογή του για άλλη μια εξαετή θητεία στην προεδρία της Ρωσίας νωρίτερα φέτος, ο Πούτιν έκανε τον Ντιούμιν βοηθό με ειδίκευση στην αμυντική βιομηχανία και το Κρεμλίνο μίλησε τότε για άλλες αρμοδιότητες γι’ αυτόν.

Ο Σεργκέι Μαρκόφ, πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου, δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Πούτιν βλέπει τον Ντιουμίν ως διάδοχό του.

Ο Πούτιν, 71 ετών, ξεκινά μια νέα εξαετή θητεία και αναμένεται να κυβερνήσει για τα επόμενα χρόνια και δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες για το ποιον μπορεί να προτιμήσει για να τον διαδεχθεί μια μέρα.

Όμως το όνομα του Ντιούμιν, μεταξύ άλλων, αποτελεί εδώ και καιρό αντικείμενο εικασιών μεταξύ της πολιτικής ελίτ της Μόσχας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιογραφικό του Ντιούμιν

Ο Ντιούμιν γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1972 στο Κουρσκ. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός γιατρός και η μητέρα του δασκάλα.

Το 1995, εισήλθε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φρουράς (FSO). Φύλαγε τόσο τον πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν όσο και τον πρωθυπουργό Βίκτορ Τσερνομυρντίν.

Από τον Αύγουστο του 1999, ο Ντιουμίν εργάστηκε στη σωματοφυλακή του προέδρου για την πρώτη και τη δεύτερη θητεία του Πούτιν.

Το 2012, διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής σωματοφυλακής. Το 2014, διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής της GRU (ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών). Ήταν ένας από τους ανθρώπους-κλειδιά πίσω από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Το 2015, έγινε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Το 2016, εξελέγη κυβερνήτης της περιοχής Τούλα.

Στις 2 Μαΐου, παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική συνάντηση τετ-α-τετ με τον Πούτιν κατά την οποία ο πρόεδρος τον συνεχάρη για την «εντυπωσιακή» αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην περιοχή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: