Αλλαγή ηγεσίας στην UBS- Ποιος θα είναι ο νέος CEO

Αλλαγή ηγεσίας στην UBS- Ποιος θα είναι ο νέος CEO
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Ο Sergio Ermotti, 59 ετών, είναι γενικός διευθυντής της UBS από το 2011 και αναμένεται να ανακοινώσει την αναχώρησή του μέσα στο έτος.

Αλλαγή ηγεσίας στην UBS Group καθώς αποχωρεί μετά από δέκα χρόνια ηγεσίας ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Sergio Ermotti. Νέος επικεφαλής αναλαμβάνει το σημερινό αφεντικό της ING, Ralph Hamers, στην τελευταία αλλαγή ηγεσίας σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα.

Η ελβετική τράπεζα UBS, δήλωσε ότι ο κ. Hamers θα ενταχθεί στο διοικητικό της συμβούλιο τον Σεπτέμβριο και θα γίνει Διευθύνων Σύμβουλος στις 1 Νοεμβρίου. Ο κ. Sergio Ermotti, 59 ετών, είναι γενικός διευθυντής της UBS από το 2011 και αναμένεται να ανακοινώσει την αναχώρησή του μέσα στο έτος.

Ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber, δήλωσε ότι ο κ. Hamers είναι «ο σωστός διευθύνων σύμβουλος» για να ηγηθεί στην UBS εν μέσω των αλλαγών που διαδραματίζονται σε όλο τον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο, ως «έμπειρος και σεβαστός τραπεζίτης με αποδεδειγμένη τεχνογνωσία στον ψηφιακό μετασχηματισμό». Ευχαρίστησε παράλληλα τον κ. Ermotti για την «προσθήκη ενός επιτυχημένου κεφαλαίου στην ιστορία της τράπεζας».

Ο 53χρονος Hamers, επελέγη αντί των εσωτερικών υποψηφίων της UBS, μεταξύ των οποίων η Chief Operating Officer Sabine Keller-Busse και ο νέος σύμβουλος διαχείρισης του πλούτου Iqbal Khan.

Ο Ολλανδός Ralph Hamers, βρίσκεται στο τιμόνι της ING από το 1991 και έγινε διευθύνων σύμβουλος το 2013. Η ING δήλωσε ότι ο κ. Hamers θα παραμείνει ως Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι τις 30 Ιουνίου ωστόσο δεν κατονόμασε τον διάδοχό του. Ο κ. Hamers δήλωσε ότι ήταν μια σκληρή απόφαση να εγκαταλείψει τον εταιρία όπου εργάστηκε για 29 χρόνια, αλλά είναι «ιδιαίτερη τιμή του να ηγηθεί  μιας τράπεζας όπως είναι η UBS».

Η αναχώρηση του κ. Ermotti φημολογούνταν για περισσότερο από ένα χρόνο καθώς και ο ίδιος ο Weber είχε ανακοινώσει ότι ο διαδοχικός σχεδιασμός βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ο Ελβετός Ermotti οδήγησε την UBS σε αναδιάρθρωση μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, δίνοντας έμφαση στη διαχείριση πλούτου εξυπηρετώντας δισεκατομμυριούχους και επιχειρηματίες, ωστόσο έχασε τους στόχους κέρδους και κόστους για το 2019, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων στην Ευρώπη και του αυξημένου ανταγωνισμού από τους αμερικανούς ανταγωνιστές της.